A kredencfiókba gyömöszölt, zsírfoltosra olvasott szakácskönyv múló emlék, a kétezres évek szakácskönyve színpompás képeskönyv. Vagy képlet- és diagramgyűjtemény…
A laikus számára kétféle tészta van: a kifelé forduló tészta és a befelé forduló tészta, attól függően, hogy a mártás a tészta külsejére, avagy belsejére tapad.
George L. Legendre Tésztadizájn című könyvében ennél tovább ment, és az icike-picike acini di pepetől a maxi ziti csövekig 92 ismert tésztaféle minden egyes hajlatát, mélyedését matematikai egyenletbe öntötte.
A szerző műépítész, akinek egy pasztaimádó kollegája adta az ötletet, hogy az ismertebb tésztafajtákat geometriai tulajdonságaik alapján családfába rendezze.
A könyv számítógép programmal (CAD) modellált tésztaleltár, a hobbiszakácsoknak és a háziasszonyoknak (ha van még ilyen) meg kell elégedniük a képletekhez mellékelt főzési paraméterekkel és elkészítési tanácsokkal.
Utolsó kommentek