Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Mormogi Papa: A lábak állása valóban emlékeztet a foltos nyakorjánra :-) (Nyelvújítás kori ötlet a zsiráf magyar nevére :-P) Érdekes, hogy több nyelv is gázlómadárról nevezte el az emelő szerkezetet... nyilván ... (2020.06.02. 21:08) A zsiráf és a hattyú
  • Mormogi Papa: Úgy látom, még mindig nem megy a dupla Nelson :-P (2020.05.29. 16:50) Birkózó bocsok
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Magánszféra. (2020.05.27. 21:01) A mama kedvence
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: a többi (négy) bocs megállás nélkül bírkózik. A "dupla Nelsonon" kívül minden fogást kipróbálnak. Két óra tájban a mama morrant egyet, amire a a bocsok hanyatt homlok utána rohannak, ... (2020.05.27. 15:41) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: Na és a többi? Ő a kivételezett ? (2020.05.27. 12:25) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Halszemmel? (2020.05.25. 23:04) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Szemmel látható volt, hogy szemmel tartott engem. Nem nézte jó szemmel, hogy zavarom ebéd közben. :-) (2020.05.25. 18:31) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Helyigényes, és könnyen feledésbe merül. (2020.05.25. 11:51) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: @Hobbiszakács: Alaplevet általában 10 kg anyagból követek el, aztán kiporciózva megy a mélyhűtőbe. Persze helyigényes. A hallal kapcsolatban teljesen egyetértünk, harcsát kizárólag bundázva csinálok... (2020.05.25. 11:30) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Köszönöm, különösen a mókit (2020.05.25. 11:01) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Az sk. alaplével az a gond, hogy csak akkor nincs kéznél, amikor épp szükség van rá. Harcsa állaga a tőkehaléhoz hasonlít, azaz könnyen előfordul, hogy szétfő. A lazac egészben marad me... (2020.05.25. 09:37) Lazac zöldborsóval
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Méghozzá fagyos tavaszi! :-) Ne panaszkodjak, mert tegnap már 16 fok volt a tengerparton. (2020.05.25. 09:32) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: Ha az én alaplevem sk., a hal pedig szürkeharcsa, az gond? Esetleg a hal diópanírban, vajon sütve...Borsó sok petrezselyemmel közvetlen a kertből. Izgalmas, kösz! :) (2020.05.24. 20:54) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Szép ez a tavaszi tál (2020.05.24. 11:58) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Holnap hajnalban (ma 24:00-tól) kezdődik a nyitás nálunk. A "szépkorúaknak fenntartott vásárlási időszelet" még marad, meg a közlekedési eszközökön a maszkabál. Mi is hordjuk a zabostarisznyát :-P A... (2020.05.17. 14:51) A mielőbbi viszontlátásra Budapest!
  • Utolsó 20

Címkék

Kitalálós poszt - Egy budapesti étterem is van köztük - vajon melyik az?

2014.11.13. 09:06 :: Hobbiszakács

HSZ-20141029_105941.jpg

HSZ-2014-11-14-4149.jpg

Hearty Hungarian dishes, served in style

HSZ-2014-11-14-4153.jpg

A Múzeum Café és Étterem

21 komment

Címkék: 1001 Restaurants You Must Experience Before You Die Jenny Linford Múzeum Café and Restaurant

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr526856003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2014.11.13. 11:04:29

Hivatalosan az Onyx vagy a Costes lehet, esetleg a Csalogany 26. De ha engem kerdeztek volna meg, akkor az ersekcsanadi Rev Csarda lenne! ;o)
www.facebook.com/revcsarda.ersekcsanaddunapart

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2014.11.13. 17:41:06

Mmmmm... hideg, hideg... sokkal melegebb valahol a kettő között vezető útszakasz mentén :-)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2014.11.14. 08:54:07

@Attilajukkaja: Háááát, Budapestről lévén szó... :-))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2014.11.14. 15:10:10

Újabb "bucket list" - hiszen míg minálunk a "sulcit" (surranót, katonai bakancsot) dobják fel, az angolok a (nyilván tehénfejéskor sajtár helyett használt) vedret rúgják föl...

Ezzel együtt nem bizonyos, hogy vendéglőket sorolnék fel - dacára annak, hogy szeretek jót s jól enni.
Meg kíváncsi is vagyok :-) Ezért talán kisvendéglőben kezdeném helyi specialitásokkal. (Egyszer nagyon megjártam, mikor Bretagne-ban rendeltem elzászi ételt :-P Háát... nem olyan volt, mint emlékeimben a hézi :-)))

Attilajukkaja 2014.11.14. 18:18:27

@Mormogi Papa:
Senki nem mondta, hogy a "bucket list"-en (he-he!) csak ez az 1001 etterem kell, hogy szerepeljen. Lehet rajta meg par mas dolog is! :o)
En azert valasztanam azt a csardat, amit emlitettem, mert tenyleg egy elmeny ott lenni es ott enni. A Duna partjan a szemed lattara teszik fel a bogracsot a friss alapanyagokkal es szabad tuzon keszitik el kb. 50 perc alatt az igazi bajai hallevet. A tobbi kajajuk is finom. Felejthetetlen hely, felejthetetlen emberekkel! Szerintem ez az igazi vendeglatos elmeny.

@Hobbiszakács:
Ja, hogy Budapestrol van szo. Szoval a Raday, a Csalogany utca es a Vorosmarthy ter haromszogeben kell keresni? Az Onyx es a Costes kozott van a Karpatia, de azt nem ajanlanam senkinek. Kicsit kiljebb esik a Borkonyha es a Bock Bistro. A Csalogany26 tul messze van.
Ennyi....:o/

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2014.11.15. 10:01:14

@Mormogi Papa: @Attilajukkaja: A könyv szerint a monarchia hangulatát felidéző étterem/café 1885 óta működik. Diszkrét zongoraszó erősíti a Belle-Epoque "időkapszula érzetet".

Attilajukkaja 2014.11.15. 13:47:37

@Hobbiszakács:
Jajj neeee! Csak ne a Muzeum legyen az. Konyorgom, csak ne az legyen!!!

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2014.11.15. 17:41:43

@Attilajukkaja: Márpedig az... Jártam ott, akkor a beszélgetés volt a lényeg, a szebb időket látott süteményen kívül más extrára nem emlékszem, ezért nem mondok véleményt.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2014.11.16. 19:12:50

@Hobbiszakács: Mivel a cím éttermekről és nem ételekről szól, feltételezem: a patinás teremre gondoltak :-P
A patináról jut eszembe, hogy 83-ban ott forgattunk két napot, a díszlettervező pedig csináltatott oda egy tálalót (a bejárattal szembe), hogy jobban hasonlítson egy varsói étteremre. (Az eredeti ugye nincsen meg...) Az akkori üzemeltető határozott kérése volt, hogy a forgatás után hagyjuk ott a bútort. Évekig láttam még :-) Ma már nem emlékszem, hogyan nézett ki.
Ami az étlapot illeti, nagyon régen nem jártam ott (mármint bévül) - de utolsó élményem nem kedvező. Az ételek átlagosan legfeljebb (!!!) a "feledhető" kategória alsó határát érték el; a többi pedig leginkább a "menzakoszt" szinten mozgott.

A közelben lévő, egykor jobb napokat látott "Csendes" vendéglőről se sok jót mondhatok - úgy leromlott, ahogyan egy turista zsebek megkopasztására specializált vendéglátóipari egység csak romolhat. (Most biztosan másképpen hívják...)

Attilajukkaja 2014.11.17. 12:58:36

@Hobbiszakács: @Mormogi Papa:
En sem a napokban jartam a Muzeumban utoljara, ezert raneztem a mai etlapjukra. Elso benyomasom az volt, hogy uncsi. A masodik is hasonlo volt, mert hiaba a "patina", ha az etlap nem eleg izgalmas. Nem akarom bantani az ettermet, de en biztosan nem oket vennem fel egy ilyen listara.

Benikuty 2014.11.17. 19:33:39

@Hobbiszakács: a memóriád változatlanul kiváló ;)

Flórika89 2014.11.18. 14:33:26

Magyar nyelven milyen étteremkalauzt érdemes megvenni? Köszi előre is a segítséget!:)

Attilajukkaja 2014.11.18. 19:56:39

@Flórika89:
En a netre biznam magam. Penzt nem adnek semmilyen magyarorszagi kalauzert.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2014.11.20. 11:27:12

@Attilajukkaja:
Ott is mindenki a saját lovát dicséri...
Ha meg valakinek más a véleménye, azt szépen ellehetetlenítik :-(
Volt egyszer egy blog, ami ma már nincsen - és névtelen írója begubózott, mert úgy nekimentek.
Akkor?
MArad a saját tapas -talat :-P

Attilajukkaja 2014.11.26. 18:58:17

@Mormogi Papa:
Persze, persze, de ezt megsem valaszolhatom egy idegennek. :o)
Ha ismernem, talan tudnek ajanlani valamit. De ha ismeretlenul megkerdezne, meg ugy is! Amugy jomagam is gyakran hagyatkozom a netre, utananezek ettermeknek. Nem szubjektivebb, mint barmilyen mas ajanlas. Itt is sokszor szakmabeliek ertekelik a dolgokat. Szoval en inkabb felkapnam a tablettemet es azzal vagnek utnak. Naprakeszebb es konnyebb cipelni, mint egy nyomtatott utikalauzt.