Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Mormogi Papa: A lábak állása valóban emlékeztet a foltos nyakorjánra :-) (Nyelvújítás kori ötlet a zsiráf magyar nevére :-P) Érdekes, hogy több nyelv is gázlómadárról nevezte el az emelő szerkezetet... nyilván ... (2020.06.02. 21:08) A zsiráf és a hattyú
  • Mormogi Papa: Úgy látom, még mindig nem megy a dupla Nelson :-P (2020.05.29. 16:50) Birkózó bocsok
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Magánszféra. (2020.05.27. 21:01) A mama kedvence
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: a többi (négy) bocs megállás nélkül bírkózik. A "dupla Nelsonon" kívül minden fogást kipróbálnak. Két óra tájban a mama morrant egyet, amire a a bocsok hanyatt homlok utána rohannak, ... (2020.05.27. 15:41) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: Na és a többi? Ő a kivételezett ? (2020.05.27. 12:25) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Halszemmel? (2020.05.25. 23:04) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Szemmel látható volt, hogy szemmel tartott engem. Nem nézte jó szemmel, hogy zavarom ebéd közben. :-) (2020.05.25. 18:31) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Helyigényes, és könnyen feledésbe merül. (2020.05.25. 11:51) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: @Hobbiszakács: Alaplevet általában 10 kg anyagból követek el, aztán kiporciózva megy a mélyhűtőbe. Persze helyigényes. A hallal kapcsolatban teljesen egyetértünk, harcsát kizárólag bundázva csinálok... (2020.05.25. 11:30) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Köszönöm, különösen a mókit (2020.05.25. 11:01) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Az sk. alaplével az a gond, hogy csak akkor nincs kéznél, amikor épp szükség van rá. Harcsa állaga a tőkehaléhoz hasonlít, azaz könnyen előfordul, hogy szétfő. A lazac egészben marad me... (2020.05.25. 09:37) Lazac zöldborsóval
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Méghozzá fagyos tavaszi! :-) Ne panaszkodjak, mert tegnap már 16 fok volt a tengerparton. (2020.05.25. 09:32) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: Ha az én alaplevem sk., a hal pedig szürkeharcsa, az gond? Esetleg a hal diópanírban, vajon sütve...Borsó sok petrezselyemmel közvetlen a kertből. Izgalmas, kösz! :) (2020.05.24. 20:54) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Szép ez a tavaszi tál (2020.05.24. 11:58) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Holnap hajnalban (ma 24:00-tól) kezdődik a nyitás nálunk. A "szépkorúaknak fenntartott vásárlási időszelet" még marad, meg a közlekedési eszközökön a maszkabál. Mi is hordjuk a zabostarisznyát :-P A... (2020.05.17. 14:51) A mielőbbi viszontlátásra Budapest!
  • Utolsó 20

Címkék

Ebéd Dakhlában

2015.03.14. 15:58 :: Hobbiszakács

hsz-ph-azh_0019.jpg

A marokkói Dakhla Nyugat Szahara második legnagyobb városa, az Atlanti óceánba nyúló földsávon, a Dakhla félszigeten fekszik. A Párizsból induló gép közel öt órás repülés után landol a modern (és néptelen) repülőtéren.

hsz-ph-azh_0067.jpg

A marokkói étkezés több fogásból áll. Nem marad éhen az sem, aki valamelyik fogásból nem kér, vagy éppen allergiás valamire. Végső esetben tunkol a tál feléje eső részén összegyűlt szószból.

hsz-ph-azh_0004.jpg

Az első fogás fő eleme a homár, és aki figyelmes volt, az a homárfarkak, polipok és garnélák között bujkáló fürjtojásokból is szedett a tányérjára.

hsz-ph-azh_0005.jpg

A tengeri sügér épp, hogy elfért az ovális tálcán. Kellemesen omlós és kifejezetten zamatos volt, a paradicsomos mártást a mi zsemlénknél valamivel laposabb kenyérből szakított foszlányokkal itattuk fel.

hsz-ph-azh_0013.jpg

A csirke tadzsint eredeti csomagolásban szolgálták fel.

hsz-ph-azh_0024.jpg

A mazsolával körített mellek és combok húsa sötétebbnek és ízletesebbnek tűnt az európai konyhában megszokottnál. 

hsz-ph-azh_0032.jpg

 

Biztos volt desszert is, de akkorra már a tengerparton próbáltam lejárni a fölös kalóriákat.

5 komment

Címkék: Dakhla Marokkó Morocco Nyugat Szahara Western Sahara Moroccan cuisine

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr317268527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2015.03.14. 16:58:45

Nem csodálom a lejárást - ez az eljárás ilyenkor, felteszem.
Ellenben kíváncsi volnék rá: hány főre és hány ebédre került az asztalra a fenti menü ?
:-)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2015.03.14. 17:44:33

@Mormogi Papa: A kerek asztalok mellett nyolc-nyolc személynek volt helye. Körülbelül a fele-fele fogyott el az ételeknek.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2015.03.14. 18:18:51

@Hobbiszakács: Köszönöm a gyors választ !
Akkor az nagyobb asztal volt a miénknél: nálunk a kerek asztalnál heten már szorongunk kissé :-)
Pedig úgy készíttettük az asztallapot egy meglévő kihúzható asztal lábához. (A régit is rá lehet azért tenni: most Karácsonykor ezért a kerek asztallapot egy barkács munkaasztal (bak) tartotta beszorítva. Ez volt a tálaló - két másik asztalnál ettünk.

"saját levében" · http://sajatleveben.blogspot.com 2015.03.14. 21:49:41

Áááá, tudtam hogy valami történt ami miatt nem írsz! És a lehető legjobb történt! De jól látom hogy a tazsint a tűzhellyel együtt vitték az asztalhoz?