Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Szemet gyönyörködtető látvány

2015.04.20. 10:18 :: Hobbiszakács

sk-ph-dsc01551.jpg

 

Kinagyítva még szebb.

15 komment

Címkék: Budapest Parlament

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr597382756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2015.04.20. 14:33:19

Bizonyára mások is hallják az összecsengést.

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2015.04.21. 16:52:22

@Benikuty: a Parlamentbe nem vihetnéd be ezt a képet, Kövér házelnök azonnal elkobozná.
(remek fotó egyébként)

Benikuty 2015.04.21. 19:23:59

a deklaráltam politika mentesség jegyében inkább megtartom magamnak további gondolataimat :D

Benikuty 2015.04.21. 19:26:59

...és maradék energiámat a páclében uszikáló guanciale megforgatására használom. Az első próba széria MBTBD szerint több, mint biztató...

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2015.04.24. 09:51:55

@Benikuty: Írhatnál részletesebben a témáról :-)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2015.05.06. 19:17:13

@Benikuty: Konkrétan az esztétikára: a Parlamenthez mérhető szépségű épület kevés akad Európában. Hab a tortán, hogy a hajót nem a KGST felirat rondítja :-)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2015.05.06. 19:26:20

@Benikuty: Jaaaaa, most olvasom vissza a hozzászólásokat: mi az a "guanciale tesztelés", és mi folyik a kulisszák mögött? :-)

Benikuty 2015.05.06. 20:41:04

@Hobbiszakács: akkor többet tudsz, mint én.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2015.05.07. 07:23:59

@Benikuty: Erre fel utánanéztem a gua...micsodának, kiderült, hogy szárított sertéspofa sonka. Olasz specialitás, megpróbáljátok "honosítani"?

Benikuty 2015.05.07. 14:10:55

www.gaultmillau.hu/gm-magazin/pannon-izek-sorozatindito-workshop-pecsett
A május 15.i bázakerettyei rendezvényen felvonul egy bizonyos dödölle, melynek meghatározó alapanyagát(mivel 21.századi verzióról beszélünk) szerénységem szállítja.
Ez egy fűszerekkel hosszan pácolt mangalica toka, rafináltan abált (gondolok itt időtartamra, abalé hőmérsékletére) majd meghatározott módon füstölt szalonna lesz.
A vezérhangyát valóban a guanciale indította el, aztán kiderült, hogy a zalai, somogyi népi gasztronómiában régen ismerte.
Szerintem a honosítás annyiban áll, mint a puliszkánál (polenta) dödöllénél (gnocci) széles metéltnél (tagliatelle) és sorolni lehetne még.
Nem tartozik ugyan szorosan ide, de mint kiderült, az általam eddig németnek gondolt füstölt, és szélben szárított szárazkolbászokat valójában magyar hentesek korai receptjei alapján készítik.
Mint például a vörösborban áztatott zöldborsos kolbász. Hamarosan kóstolható lesz:)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2015.05.08. 08:13:29

@Benikuty: Elolvastam, nagyon jó kezdeményezés. Remélem, hogy lesz (neccen is) elérhető beszámoló a hat ételcsoportról. Engem a csevapcsicsi - ami szerintem a román mititei - szerb/horvát változata érdekelne leginkább.

Benikuty 2015.05.08. 14:17:05

a www.gaultmillau.hu oldalon olvasható, és más is.
süti beállítások módosítása