Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Mormogi Papa: A lábak állása valóban emlékeztet a foltos nyakorjánra :-) (Nyelvújítás kori ötlet a zsiráf magyar nevére :-P) Érdekes, hogy több nyelv is gázlómadárról nevezte el az emelő szerkezetet... nyilván ... (2020.06.02. 21:08) A zsiráf és a hattyú
  • Mormogi Papa: Úgy látom, még mindig nem megy a dupla Nelson :-P (2020.05.29. 16:50) Birkózó bocsok
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Magánszféra. (2020.05.27. 21:01) A mama kedvence
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: a többi (négy) bocs megállás nélkül bírkózik. A "dupla Nelsonon" kívül minden fogást kipróbálnak. Két óra tájban a mama morrant egyet, amire a a bocsok hanyatt homlok utána rohannak, ... (2020.05.27. 15:41) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: Na és a többi? Ő a kivételezett ? (2020.05.27. 12:25) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Halszemmel? (2020.05.25. 23:04) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Szemmel látható volt, hogy szemmel tartott engem. Nem nézte jó szemmel, hogy zavarom ebéd közben. :-) (2020.05.25. 18:31) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Helyigényes, és könnyen feledésbe merül. (2020.05.25. 11:51) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: @Hobbiszakács: Alaplevet általában 10 kg anyagból követek el, aztán kiporciózva megy a mélyhűtőbe. Persze helyigényes. A hallal kapcsolatban teljesen egyetértünk, harcsát kizárólag bundázva csinálok... (2020.05.25. 11:30) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Köszönöm, különösen a mókit (2020.05.25. 11:01) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Az sk. alaplével az a gond, hogy csak akkor nincs kéznél, amikor épp szükség van rá. Harcsa állaga a tőkehaléhoz hasonlít, azaz könnyen előfordul, hogy szétfő. A lazac egészben marad me... (2020.05.25. 09:37) Lazac zöldborsóval
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Méghozzá fagyos tavaszi! :-) Ne panaszkodjak, mert tegnap már 16 fok volt a tengerparton. (2020.05.25. 09:32) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: Ha az én alaplevem sk., a hal pedig szürkeharcsa, az gond? Esetleg a hal diópanírban, vajon sütve...Borsó sok petrezselyemmel közvetlen a kertből. Izgalmas, kösz! :) (2020.05.24. 20:54) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Szép ez a tavaszi tál (2020.05.24. 11:58) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Holnap hajnalban (ma 24:00-tól) kezdődik a nyitás nálunk. A "szépkorúaknak fenntartott vásárlási időszelet" még marad, meg a közlekedési eszközökön a maszkabál. Mi is hordjuk a zabostarisznyát :-P A... (2020.05.17. 14:51) A mielőbbi viszontlátásra Budapest!
  • Utolsó 20

Címkék

Alexander és a kecsege

2016.05.04. 10:24 :: Hobbiszakács

sk-kecsege-azh_1573.jpg

Alexander Sjögren, a svéd Bocuse d’Or Europe versenyző, nekilát a kecsege filézésének.

kecsege-azh_1569.jpg

Alexander edzője, Jonas Lundgren - aki 2008-ban Stavangerben Európa harmadik, a rákövetkező évben pedig, Lyonban világmásodik lett – kérésére nem fényképeztem a kész fogásokat. Beértem a kecsege filézésének a dokumentálásával.

kecsege-azh_1557.jpg

budapesti Bocuse d'Or verseny halfogásának a nyersanyaga, a kecsege ismeretlen a skandináv konyhában, de a Duna-Tisza mentén sem kerül mindennap asztalra. Általában egészben sütik meg. (Jobb helyeken kiszedik belőle a gerinchúrt is, ne kunkorodjon sütés közben.)

sk-kecsege-azh_1574.jpg

A csúcsgasztronómiában csak a halfilének van kulináris értéke, abból kell tekerve, formázva, megtöltve és megsütve, szemnek és ínynek tetsző remekművet produkálni.

sk2-bocuse-alexander-sjogren-azh_1417.jpg

A kilós kecsegéből két vékony, rózsaszín hússzelet maradt.

sk2-bocuse-alexander-sjogren-azh_1337-001.jpg

Alexander vigyázó szemet vet a rotyogó mártásra.

 

 

4 komment

Címkék: svédország Kecsege Alexander Sjögren Bocuse d’Or Europe Budapest Bocuse d’Or Europe 2016 sterlet sterlett kecsege filézése

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr18682462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2016.05.04. 17:25:23

Gondolkodom:

Míg metéli
A kecsege
Recseg-e?

:-)

Attilajukkaja 2016.05.08. 14:06:57

Mindjart itt a verseny ideje!!! Nalunk valamelyik TV is kozvetiti. :o)

"saját levében" · http://sajatleveben.blogspot.com 2016.05.09. 12:38:12

Az én időmben, a halászember bedobta forró vízbe a kecsegét és aztán könnyedén le tudta húzni a halról a dinó-páncélt. Manapság már sehol sem kapni sajnos, a Tiszánál sem látom. Valahol Győrben tenyésztik állítólag. Pedig micsoda aranysárga kecsegehúsleveseket ettem Tiszacsegén!..

Attilajukkaja 2016.05.09. 12:58:55

@"saját levében":
Az en idomben azt sem tudtuk, mi az a kecsege. :o(
A "dinó-páncél" nagyon talalo jelzo a kecsege borere! :o)
Es igen, valahol intenziven tenyesztik oket, ezert mar tobb etterem kinalataban is ettem Magyarorszagon kecseget. De a hipermarketek is aruljak, igaz, csak ritkan.