Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Zöldre van a, zöldre van a...

2017.03.02. 08:59 :: Skandi kamera

zoldre_van_-3.jpg

... rácsos kapu festve.

zoldre_van_-2.jpg

Kerítésre már nem telt.

zoldre_van-1.jpg

6 komment

Címkék: Stockholm Djurgården Zöldre van a

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1312264982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2017.03.02. 09:05:26

vagy vitte az enyészet...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2017.03.02. 18:26:51

Hát kéremszépen...
Nézegettem ezt a pár képet már "odaát" is, de mit mondhatnék? Láttam már ilyen abszurd, sehonnét se kizáró kaput magam is. Nyoma sem volt még szándékénak sem, hogy valaki kerítést szándékozott volna húzni melléje. Voltak-é kerítő szándékai? Az már más kérdés, arról nem tudható semmi.
Ellenberger láttam én olyat is faluhelyt, hogy csilivili (haráköpszvisszaköp) stílusban felmeresztett kerítés állt egy nagyobb ház körül - maga a ház viszont félkész állapotban, vakon tátongó ablakszemekkel és vakolatlan szomorkodott, miközben "úrnője"az udvaron mosott - tekenyőben.
Hát így.

Régente mondották volt: "Fenn az ernyő, nincsen kas." (Azaz a kocsiszekér fedeletlen, arra már nem futotta. Más szófejtés szerint a "kas" az árukat összefogó tároló lett volna - és aki esőben ennek híján húzta fel az ernyőt - azaz a szekér "ekho"-ját, esetleg később koberáját - az azt a látszatot akarta kelteni, hogy van áruja, pedig nem volt.)

hu.wiktionary.org/wiki/fenn_az_erny%C5%91,_nincsen_kas

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2017.03.03. 06:46:44

@Mormogi Papa: Szerintem elfogyott a pénz, a kaput felállították a mező közepére, hogy jobb időkre várjon :-)

Szülővárosunk központjában áll(t) egy négyemeletes tömbház, a tér felé eső homlokzatán egyetlen terasszal. Eredetileg minden lakáshoz járt volna, de az utolsó pillanatban leradírozták a teraszokat a tervrajzról. Kivéve azt az egyet... Azokban az időkben nem pofáztak olyan sokat, a kivitelező vállat vont, és követte az utasítást
:-)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2017.03.07. 12:15:33

@"saját levében": "Vajon mi lehet a kapun túl? Odaát?..."

Én is ezen töröm a fejem...
:-)