
Hozzávalók:
6 keménytojás
1 üveg ecetes cékla leve
75 gramm reszelt feta sajt
1 dl crème fraîche (vagy tejföl)
só, fekete bors, kakukkfű
1 kötés hónapos retek
Elkészítés:

A megpucolt tojásokat az ecetes cékla levébe süllyesztettem, és a hűtőszekrénybe raktam

Négy óra múlva megelégeltem a várást. Kiszedtem a tojásokat a pácléből, és a fölös céklalevet háztartási papírral felitattam.

A tojássárgát óvatosan kitúrtam a helyéről és...

...simára kevertem (meg)reszelt feta sajttal és crème fraîche-el. Sóval, borssal igazítottam az ízén.

Ezután következett a pepecs munka: visszatuszkolni a keveréket a tojássárga helyére.

Kakukkfűvel és karikára vágott retkekkel díszítettem. (A retek akkor igazán roppanós, ha előzőleg jeges vízben áztatják.)

Az első falat a szemé.
Forrás: A svéd Hemköp élelmiszerbolt Húsvéti receptfüzete.


Utolsó kommentek