Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Ebéd a Stand 25 bisztróban

2019.05.10. 09:14 :: Hobbiszakács

sk2-ph-20190408_131846.jpg

Az első falatok után – ami a szemmel történik - a következők sem okoztak csalódást. A grillezett padlizsán tatár, leánynevén vinete, krémsajtos-tökmagos kombinációját azóta itthon is elkészítettem. 

sk2-ph-20190412_115506.jpg

Grillezett padlizsán tatár Vászolyi sajtkrémmel és tökmaggal

sk2-ph-20190408_132104.jpg

Gulyásleves

sk2-ph-20190408_135019.jpg

Pisztráng pirított feketegyökérrel és hollandi mártással

sk2-ph-20190412_121155.jpg

Rakott burgonya, céklasalátával

ph-20190412_121208.jpg

Fasírt sárgaborsópürével, pecsenyelével

sk2-ph-20190412_123946.jpg

Somlói galuska

6 komment

Címkék: gulyásleves somlói galuska Hold utcai piac Stand 25 padlizsán tatár krémsajttal

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr114818198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2019.05.10. 11:56:22

A látottak alapján a vinete meg a pszt! Ráng! nem győzte kivárni a fényképek elkészültét :-)
Minden nagyon gusztusos, a tálalást is beleértve.
A pecsenyelé leánykori neve meg "saft" :-)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2019.05.11. 08:23:50

@Mormogi Papa: Pedig igyekeztem kattintgatni, csakhogy az asztaltársaság éhes volt. :-)

Vidor Komor 2019.09.26. 19:05:24

Szia! Ha nem egyéb, akkor ez a piaci csarnok 25-ös standja, ahol együtt voltunk. Gyanúsak a színek, talán az ízekkel is baj lehet??
Annak idején megmagyaráztam, hogy a VINETTA múlt idejű főnév, azért kell tt-vel írni, de Neked még ezt is elnézem. Az én lusta vinettám (lerben alufólián fél óra az egyik oldalán, fél óra másik oldalán), meghámozom, lapítón megcsapkodom, jó vastag tejföllel (Beszterce-Naszód megyéből hozzák, 3O%-os, egy helyen lehet kapni, a mi piacunkon; ezen tényleg át tud sétálni a kismacska) és pici mustárral összekavarom, mehet a rozs-kétszersültre. (Ha a Zasszony nincs a környéken, akkor apróra szeletelt fokhagyma is kerül bele.) Nyilván a krémsajt is jó, itt a Philadelphia nevű krémsajt tud nagyon finom lenni, de olyan drága, h lemondok róla. --- Abban a stockholmi, piaci szuterénben a halleves kiváló volt, meg első nap az ázsiai kóstoló. Szép emlékek! Maradj egészséges! Vidor

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2019.09.26. 19:25:23

@Vidor Komor: Ez a Stand25 a budapesti Belvárosi (Hold utcai) piacon van, annak a stockholminak csak a neve hasonlít.
:-)

Az igazság kedvéért megjegyzem, hogy két t-vel írtam volna, csakhát a Google-többségre "hallgattam" (Kb. 4000 a T és kb. 2500 a TT.)
süti beállítások módosítása