Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Mormogi Papa: A lábak állása valóban emlékeztet a foltos nyakorjánra :-) (Nyelvújítás kori ötlet a zsiráf magyar nevére :-P) Érdekes, hogy több nyelv is gázlómadárról nevezte el az emelő szerkezetet... nyilván ... (2020.06.02. 21:08) A zsiráf és a hattyú
  • Mormogi Papa: Úgy látom, még mindig nem megy a dupla Nelson :-P (2020.05.29. 16:50) Birkózó bocsok
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Magánszféra. (2020.05.27. 21:01) A mama kedvence
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: a többi (négy) bocs megállás nélkül bírkózik. A "dupla Nelsonon" kívül minden fogást kipróbálnak. Két óra tájban a mama morrant egyet, amire a a bocsok hanyatt homlok utána rohannak, ... (2020.05.27. 15:41) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: Na és a többi? Ő a kivételezett ? (2020.05.27. 12:25) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Halszemmel? (2020.05.25. 23:04) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Szemmel látható volt, hogy szemmel tartott engem. Nem nézte jó szemmel, hogy zavarom ebéd közben. :-) (2020.05.25. 18:31) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Helyigényes, és könnyen feledésbe merül. (2020.05.25. 11:51) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: @Hobbiszakács: Alaplevet általában 10 kg anyagból követek el, aztán kiporciózva megy a mélyhűtőbe. Persze helyigényes. A hallal kapcsolatban teljesen egyetértünk, harcsát kizárólag bundázva csinálok... (2020.05.25. 11:30) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Köszönöm, különösen a mókit (2020.05.25. 11:01) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Az sk. alaplével az a gond, hogy csak akkor nincs kéznél, amikor épp szükség van rá. Harcsa állaga a tőkehaléhoz hasonlít, azaz könnyen előfordul, hogy szétfő. A lazac egészben marad me... (2020.05.25. 09:37) Lazac zöldborsóval
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Méghozzá fagyos tavaszi! :-) Ne panaszkodjak, mert tegnap már 16 fok volt a tengerparton. (2020.05.25. 09:32) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: Ha az én alaplevem sk., a hal pedig szürkeharcsa, az gond? Esetleg a hal diópanírban, vajon sütve...Borsó sok petrezselyemmel közvetlen a kertből. Izgalmas, kösz! :) (2020.05.24. 20:54) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Szép ez a tavaszi tál (2020.05.24. 11:58) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Holnap hajnalban (ma 24:00-tól) kezdődik a nyitás nálunk. A "szépkorúaknak fenntartott vásárlási időszelet" még marad, meg a közlekedési eszközökön a maszkabál. Mi is hordjuk a zabostarisznyát :-P A... (2020.05.17. 14:51) A mielőbbi viszontlátásra Budapest!
  • Utolsó 20

Címkék

Ebéd a Stand 25 bisztróban

2019.05.10. 09:14 :: Hobbiszakács

sk2-ph-20190408_131846.jpg

Az első falatok után – ami a szemmel történik - a következők sem okoztak csalódást. A grillezett padlizsán tatár, leánynevén vinete, krémsajtos-tökmagos kombinációját azóta itthon is elkészítettem. 

sk2-ph-20190412_115506.jpg

Grillezett padlizsán tatár Vászolyi sajtkrémmel és tökmaggal

sk2-ph-20190408_132104.jpg

Gulyásleves

sk2-ph-20190408_135019.jpg

Pisztráng pirított feketegyökérrel és hollandi mártással

sk2-ph-20190412_121155.jpg

Rakott burgonya, céklasalátával

ph-20190412_121208.jpg

Fasírt sárgaborsópürével, pecsenyelével

sk2-ph-20190412_123946.jpg

Somlói galuska

6 komment

Címkék: gulyásleves somlói galuska Hold utcai piac Stand 25 padlizsán tatár krémsajttal

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7214818198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2019.05.10. 11:56:22

A látottak alapján a vinete meg a pszt! Ráng! nem győzte kivárni a fényképek elkészültét :-)
Minden nagyon gusztusos, a tálalást is beleértve.
A pecsenyelé leánykori neve meg "saft" :-)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2019.05.11. 08:23:50

@Mormogi Papa: Pedig igyekeztem kattintgatni, csakhogy az asztaltársaság éhes volt. :-)

Vidor Komor 2019.09.26. 19:05:24

Szia! Ha nem egyéb, akkor ez a piaci csarnok 25-ös standja, ahol együtt voltunk. Gyanúsak a színek, talán az ízekkel is baj lehet??
Annak idején megmagyaráztam, hogy a VINETTA múlt idejű főnév, azért kell tt-vel írni, de Neked még ezt is elnézem. Az én lusta vinettám (lerben alufólián fél óra az egyik oldalán, fél óra másik oldalán), meghámozom, lapítón megcsapkodom, jó vastag tejföllel (Beszterce-Naszód megyéből hozzák, 3O%-os, egy helyen lehet kapni, a mi piacunkon; ezen tényleg át tud sétálni a kismacska) és pici mustárral összekavarom, mehet a rozs-kétszersültre. (Ha a Zasszony nincs a környéken, akkor apróra szeletelt fokhagyma is kerül bele.) Nyilván a krémsajt is jó, itt a Philadelphia nevű krémsajt tud nagyon finom lenni, de olyan drága, h lemondok róla. --- Abban a stockholmi, piaci szuterénben a halleves kiváló volt, meg első nap az ázsiai kóstoló. Szép emlékek! Maradj egészséges! Vidor

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2019.09.26. 19:25:23

@Vidor Komor: Ez a Stand25 a budapesti Belvárosi (Hold utcai) piacon van, annak a stockholminak csak a neve hasonlít.
:-)

Az igazság kedvéért megjegyzem, hogy két t-vel írtam volna, csakhát a Google-többségre "hallgattam" (Kb. 4000 a T és kb. 2500 a TT.)