Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Forró almás pite

2020.05.12. 07:27 :: Hobbiszakács

sk2-dsc09345.jpg

Az ötletet egy gasztro-tiktokostól lestem el, aki megesküdött arra, hogy a fahéjas almadarabokkal töltött és forró olajban sütött desszertje legalább olyan finom, mint az, amit a McDonald'sban kínálnak.

sk2-dsc09304.jpg

Hozzávalók:

2 alma

25 gramm cukor

25 gramm vaj

1 kiskanál fahéj

Leveles réteslapok (puff pastry).

Az almát aranyáron vettem (5 Eu volt egy kiló), réteslapot a mélyhűtőnkben találtam.

Elkészítés:

sk2-dsc09314.jpg

Az alapanyagokat - a réteslapok kivételével - lassú tűzön összefőztem. Az almák nagyok voltak, ezért a cukorból és a fahéjból tettem hozzá még egy kanállal - illetve fél kiskanállal.

sk2-dsc09325.jpg

Amikor úgy gondoltam, hogy elkészült, akkor két-három kanálnyit a réteslap közepére raktam.

sk2-dsc09324.jpg

Összehajtottam, és a széleket  villával - ha nem zárt jól, akkor kézzel - összenyomkodtam. Közben az olaj is forró lett, ami nálam 180 fokot jelent.

sk2-dsc09332.jpg

Az első példány úgy felfújta magát mint egy karambolozott autó légpárnája.

sk2-dsc09333.jpg

Még hat példány várt sütésre, nem hátrálhattam meg. 

sk2-dsc09335.jpg

A következő már formában és...

sk2-dsc09346.jpg

... ízben is hasonlított az elképzeléshez.

4 komment

Címkék: Forró almás pite

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr2415681758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"saját levében" · http://sajatleveben.blogspot.com 2020.05.12. 22:22:58

Nahát! Van gasztrós tiktok is? Nem tudtam! Igen, az almát érdemes megpárolni a pite előtt, én mindig így csinálom.

Benikuty 2020.05.12. 22:38:41

Spenóttal olcsóbb, és még nem is hízlal annyira ;)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2020.05.13. 12:59:56

@Benikuty: Én meg a rebarbarára gondoltam. Errefelé nagyon népszerű, de még nem jött el a szezonja.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2020.05.13. 13:03:13

@"saját levében": És ha tálalás előtt mikroban megmelegíted, épp úgy megéget, mint a mekis változata :-)