Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Én is ezt dúdoltam posztolás közben :-) (2025.02.18. 07:31) Készül a korcsolyapálya
  • Mormogi Papa: Jótanács Rátonyi Róberttől: Peches ember ne menjen a jégre ;-) (2025.02.17. 17:43) Készül a korcsolyapálya
  • Hobbiszakács: Színszűrő híján a mobiltelefon "kékítőt old" a hóban. (2025.02.17. 06:53) Készül a korcsolyapálya
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Az obeliszk "érigerált" műalkotás :-) (2025.02.17. 06:44) Valentin Stockholmban
  • Mormogi Papa: Mióta felállították, nem ityeg (és nem) fityeg. A szoborállítás igéje franciául "ériger une statue" - tán nem véletlenül. Hány helyen áll obeliszk? (Londonban "Kleopátra tűje", Washington, Párizs.... (2025.02.14. 11:33) Valentin Stockholmban
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Vagy mint a klasszikus rendőrviccben (Vezetékneve: Drót. Keresztneve: Feszület stb. stb. ) a vizsgabiztos: - Húzzon egyet! - Húúú! (2025.02.12. 07:24) Látlak, hamis
  • Mormogi Papa: - Tuggyátok, hogy a vén János bá' utánozni tuggya a baglyot? A fiúk fel is keresik az öreget, s kérik: - János bá', utánozza kend nekünk a baglyot! - Elmentek innét, mé' ho' én-e? - No, nem így kell... (2025.02.11. 11:40) Látlak, hamis
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Aha... akarom mondani uhu :-) (2025.02.10. 10:22) Látlak, hamis
  • Mormogi Papa: Gyöngy az élet, vándorojlunk Nincs szekerünk, bandukoljunk. Vagy a baglyunk? (2025.02.08. 21:32) Látlak, hamis
  • Hobbiszakács: @Vidor Komor: Még mindig előttem a járása... Ja, mit kérdeztél? Igen, észak fia/lánya nem öltözi túl magát. (2025.01.29. 09:11) Januári látképek
  • Vidor Komor: Tavaszodik... A cuciról jut eszembe, h a blokkunkban lakik albérletben egy finnországi leányka, aki nagyon vékonyan öltözik (nálunk nov.óta kb. tíz nap volt, amikor mínusz tíz fok alá süllyedt a hőm... (2025.01.28. 21:26) Januári látképek
  • Hobbiszakács: A fényképeket a Stockholmi Stadionban, a versenyt megelőző sajtótalálkozón készítettem. Régi szép idők... (2025.01.16. 08:40) Emlékeztek a 2010-es év legjobb 100 méteres futóira?
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Egy tipp: az éjszakai havazás után ezzel vígasztalom magam: www.webbkameror.se/djurkameror/namibia_desert/index.php (2025.01.11. 09:14) Ég- és földgömbök a Skokloster palota gyűjteményében
  • Mormogi Papa: Izgalmas! A hazai Levéltárban időnként kiállítanak egy többszáz éves felpumpálható (!) földgömböt a pumpájával. Kb 1 méter átmérőjű. (2025.01.10. 14:53) Ég- és földgömbök a Skokloster palota gyűjteményében
  • littke: "mindenki maga választhatja meg, hogy növény-e vagy állat."...na meg azt hogy himnemu avagy nonemu..... (2025.01.05. 19:33) A növények gyűlése
  • Utolsó 20

Címkék

Forró almás pite

2020.05.12. 07:27 :: Hobbiszakács

sk2-dsc09345.jpg

Az ötletet egy gasztro-tiktokostól lestem el, aki megesküdött arra, hogy a fahéjas almadarabokkal töltött és forró olajban sütött desszertje legalább olyan finom, mint az, amit a McDonald'sban kínálnak.

sk2-dsc09304.jpg

Hozzávalók:

2 alma

25 gramm cukor

25 gramm vaj

1 kiskanál fahéj

Leveles réteslapok (puff pastry).

Az almát aranyáron vettem (5 Eu volt egy kiló), réteslapot a mélyhűtőnkben találtam.

Elkészítés:

sk2-dsc09314.jpg

Az alapanyagokat - a réteslapok kivételével - lassú tűzön összefőztem. Az almák nagyok voltak, ezért a cukorból és a fahéjból tettem hozzá még egy kanállal - illetve fél kiskanállal.

sk2-dsc09325.jpg

Amikor úgy gondoltam, hogy elkészült, akkor két-három kanálnyit a réteslap közepére raktam.

sk2-dsc09324.jpg

Összehajtottam, és a széleket  villával - ha nem zárt jól, akkor kézzel - összenyomkodtam. Közben az olaj is forró lett, ami nálam 180 fokot jelent.

sk2-dsc09332.jpg

Az első példány úgy felfújta magát mint egy karambolozott autó légpárnája.

sk2-dsc09333.jpg

Még hat példány várt sütésre, nem hátrálhattam meg. 

sk2-dsc09335.jpg

A következő már formában és...

sk2-dsc09346.jpg

... ízben is hasonlított az elképzeléshez.

5 komment

Címkék: Forró almás pite

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9415681758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"saját levében" · http://sajatleveben.blogspot.com 2020.05.12. 22:22:58

Nahát! Van gasztrós tiktok is? Nem tudtam! Igen, az almát érdemes megpárolni a pite előtt, én mindig így csinálom.

Benikuty 2020.05.12. 22:38:41

Spenóttal olcsóbb, és még nem is hízlal annyira ;)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2020.05.13. 12:59:56

@Benikuty: Én meg a rebarbarára gondoltam. Errefelé nagyon népszerű, de még nem jött el a szezonja.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2020.05.13. 13:03:13

@"saját levében": És ha tálalás előtt mikroban megmelegíted, épp úgy megéget, mint a mekis változata :-)

Vidor Komor 2020.07.13. 21:53:52

No ez rendben van, de ha már kommentelős napom van, akkor okoskodom 1 kicsit. Mivel az égett olajoktól ódzkodom, másképp szoktam csinálni. Gofrit 4,5o ért adnak egy csomaggal, az alma is akörül (nem euró, hanem lej). A többi ugyanaz. Ez az 'agglegény' módra készült almás pite. A legjobb Apfelstrudelt Bajorországban ettem 1994 decemberében, Reit im Winkel közepén. Hó, napsütés. A cukrászdában egy magyarországi kislány szolgált ki, alig néhány emberke lézengett arrafelé.
Hobbi bácsi! Cukor helyett mézzel próbáld, talán egy kicsit jobb lesz (a rogyasztott almára akkor tedd rá a mézet, amikor levetted az edényt a tűzről). Ha van saját gyűjtésű juharszirup, az se rossz. Bye!
süti beállítások módosítása