Az ötletet és a hozzávaló receptet egy gasztro folyóirat egytálételeknek áldozott számából koppintottam.
Az újságoshoz havonta legalább egyszer betérek, hogy a polcok mellett állva lapozgassak a gasztronómiára és az utazásra szakosodott folyóiratokban. Eleinte vásároltam belőlük, nem volt olcsó mulatság, mostanában csak átlapozom, és megjegyzem azt, ami megnyeri a tetszésemet. Mint például a zöldborsóval készült lazacot.

Hozzávalók:
1-2 evőkanál olíva olaj
1 póréhagyma (160g)
250 ml csirke (vagy hal) alaplé
100 ml crème fraiche
300 g fagyasztott zöldborsó
2 lazacszelet
(A tálaláshoz ajánlott apróra vágott snidlingről lemondtam.)
Elkészítés:
A vékony karikákra vágott póréhagymát 5-10 percig olajban dinszteltem, majd hozzáöntöttem a leveskockából készített csirke alaplevet, és felforraltam.
Ezután adtam hozzá a crème fraiche-t, és azzal is főztem néhány percet.

Eljött a fagyasztott zöldborsó és a lazac hozzáadásának az ideje.
Fedő alatt, lassú tűzön 15-20 percig főztem.
Sóval és borssal igazítottam az ízén, és rizzsel tálaltam.
Utolsó kommentek