Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Hobbiszakács: @littke: A leírásomban igyekeztem nem elárulni a történet végét, legfeljebb sejtetni. Hagyjuk meg az olvasónak azt a örömöt, hogy lassanként jöjjön rá, hogy ennek biz'a nem lesz jó vége. (2025.12.12. 15:21) Próba-szerencse (David Szalay Flesh című könyvéről)
  • littke: @Hobbiszakács: Hmm. A vége szerintem rövid, mert a fő téma (szerintem) hogy az angol felsőosztályba nem igen tud egy idegen csóró tartósan beépülni. Ez le lett írva, főszereplőnk farkát behúzva viss... (2025.12.11. 15:21) Próba-szerencse (David Szalay Flesh című könyvéről)
  • Hobbiszakács: @littke: Kár, hogy az író a végét összecsapta, ahogy nálunk mondják, elfuserálta. Ami meglepett az a kritikusok - főleg a nők - lelkesedése volt. Egyszer el lehet olvasni, de háromszor? (2025.12.11. 07:11) Próba-szerencse (David Szalay Flesh című könyvéről)
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Keljfeljancsijuk, játékkockájuk, parittyájuk, vesszőparipájuk és "babarongyuk" van? Mert itt csak a hintalovak emlékeztettek gyermekkorom szegényes játékkínálatára. (2025.12.11. 06:28) Képriport a stockholmi Játékmúzeumból
  • littke: Olvastam ezt a könyvet, és tetszett, még mielőtt a Booker Prize díjat megnyerte volna. És még azelött olvastam egy másik könyvét, amit ez a könyv előtt írt, ami szerintem még jobb, a címe "Turbulan... (2025.12.10. 16:37) Próba-szerencse (David Szalay Flesh című könyvéről)
  • Mormogi Papa: Székesfehérvárott van egy szintén gazdag játékmúzeum. A legrégebbiek apró szobabelsők babákkal. (2025.12.05. 10:01) Képriport a stockholmi Játékmúzeumból
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: A második kép a Botanikus kertben készült. A toronyról a közeli Brunnsviken öböl jegén rendezett ló- és autóversenyeket nézték a kivälasztottak. (Utolsó alkalommal 1991-ben.). travm... (2025.11.30. 08:40) Őszi fények Stockholmban
  • Mormogi Papa: Ellentétek fényben, színben. Nagyszerű. (2025.11.29. 09:37) Őszi fények Stockholmban
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Amit lehet, azt "megKERülünk" :-) (2025.11.18. 11:19) Stockholm i mitt hjärta*
  • Mormogi Papa: Gratula. Take care. (2025.11.18. 07:31) Stockholm i mitt hjärta*
  • Hobbiszakács: Köszi szépen az érdeklődést. A háttérsztory két éve esett meg velem. Minden jel arra mutat, hogy túléltem :-) (2025.11.17. 15:52) Stockholm i mitt hjärta*
  • Mormogi Papa: Remélem, jól vagy. (2025.11.17. 10:26) Stockholm i mitt hjärta*
  • Mormogi Papa: Hja, falevélből itt is több van a Keletinél ;-) (2025.11.03. 16:13) Beszökött az ősz Stockholmba
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Lóról hallottam, de útról... Copilot készségesen válaszolt, és most már azt is tudom, hogy miért "züm, züm" :-) (2025.11.03. 15:36) Beszökött az ősz Stockholmba
  • Mormogi Papa: Szent Mihály útja helyett melyik remegett bele? (2025.11.03. 11:30) Beszökött az ősz Stockholmba
  • Utolsó 20

Címkék

Lazac zöldborsóval

2020.05.23. 07:24 :: Hobbiszakács

Az ötletet és a hozzávaló receptet egy gasztro folyóirat egytálételeknek áldozott számából koppintottam.

sk2-dsc09382.jpg

Az újságoshoz havonta legalább egyszer betérek, hogy a polcok mellett állva lapozgassak a gasztronómiára és az utazásra szakosodott folyóiratokban. Eleinte vásároltam belőlük, nem volt olcsó mulatság, mostanában csak átlapozom, és megjegyzem azt, ami megnyeri a tetszésemet. Mint például a zöldborsóval készült lazacot.

 sk2-dsc09367.jpg

Hozzávalók:

1-2 evőkanál olíva olaj

1 póréhagyma (160g)

250 ml csirke (vagy hal) alaplé

100 ml crème fraiche

300 g fagyasztott zöldborsó

2 lazacszelet 

(A tálaláshoz ajánlott apróra vágott snidlingről lemondtam.)

Elkészítés:

A vékony karikákra vágott póréhagymát 5-10 percig olajban dinszteltem, majd hozzáöntöttem a leveskockából készített csirke alaplevet, és felforraltam.

sk2-dsc09369.jpg

Ezután adtam hozzá a crème fraiche-t, és azzal is főztem néhány percet.

sk2-dsc09374.jpg

Eljött a fagyasztott zöldborsó és a lazac hozzáadásának az ideje.

sk2-dsc09380.jpg

Fedő alatt, lassú tűzön 15-20 percig főztem.

sk2-dsc09385.jpg

Sóval és borssal igazítottam az ízén, és rizzsel tálaltam.

6 komment

Címkék: Lazac zöldborsóval

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr5215712438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2020.05.24. 20:54:57

Ha az én alaplevem sk., a hal pedig szürkeharcsa, az gond? Esetleg a hal diópanírban, vajon sütve...Borsó sok petrezselyemmel közvetlen a kertből. Izgalmas, kösz! :)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2020.05.25. 09:32:52

@Mormogi Papa: Méghozzá fagyos tavaszi! :-) Ne panaszkodjak, mert tegnap már 16 fok volt a tengerparton.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2020.05.25. 09:37:02

@Benikuty: Az sk. alaplével az a gond, hogy csak akkor nincs kéznél, amikor épp szükség van rá.

Harcsa állaga a tőkehaléhoz hasonlít, azaz könnyen előfordul, hogy szétfő. A lazac egészben marad megfőzve is.

Benikuty 2020.05.25. 11:30:20

@Hobbiszakács: Alaplevet általában 10 kg anyagból követek el, aztán kiporciózva megy a mélyhűtőbe. Persze helyigényes.
A hallal kapcsolatban teljesen egyetértünk, harcsát kizárólag bundázva csinálok. A harcsát előttem fogják ki, nem cserélem lazacra.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2020.05.25. 11:51:39

@Benikuty: Helyigényes, és könnyen feledésbe merül.
süti beállítások módosítása