Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • nagypapi: Gyönyörű...imádnám a tányéromon (2020.08.08. 13:15) Frissen fogott sügér zöldség körettel
  • Mormogi Papa: No, ez bizonyosan nem az én kedvenc receptem :-p (2020.07.31. 17:38) Frissen fogott sügér zöldség körettel
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Ízvilága meg sem közelítheti a "víg özvegy" főztjét. :-) (2020.07.25. 17:29) Észak Gibraltárja - Åland (1)
  • Hobbiszakács: @Hobbiszakács: Ezt kirakatban kell őrizni, nem pedig meginni :-) Jól mutat például egy Michelin csillagra aspiráló étteremben. Akvárium helyett... (2020.07.25. 10:59) Észak Gibraltárja - Åland (1)
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Az. Méghozzá a javából :-) (2020.07.25. 10:56) Észak Gibraltárja - Åland (1)
  • Mormogi Papa: Ez is egy paradicsom? Mármint adóból befolyólag... (2020.07.24. 18:52) Észak Gibraltárja - Åland (1)
  • Mormogi Papa: Egyszer kapott a stúdió egy, azaz 1 üveg Mumm pezsgőt. Abból mindenki egy aprócska kupicával. Erősen élesztőíze volt - nekem se jött be. (2020.07.24. 18:49) Észak Gibraltárja - Åland (1)
  • Vidor Komor: Jó kis csónakázás lehetett... Ilyen szép időben pedig igazi vakáció. Szerencsére nem túl drága az út. Az özvegy pezsgője egy kicsit sokba kerül, de akinek van pénze, annak nem. Nekem ingyen sem kell... (2020.07.23. 22:26) Észak Gibraltárja - Åland (1)
  • Vidor Komor: Hm. Két éve milyen cudar hideg volt a tengeren, most úgy látom, h szélcsend volt és a népek napoztak is. Én lassan arról is lemondok. De aki teheti... csak rajta! (2020.07.20. 22:33) Stockholm - Mariehamn oda-vissza
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Szegény, alig tud kimozdulni otthonról. Csak orvoshoz, kísérettel. Idén - érthetően - még a rendes rehab pihenője is elmaradt (2020.07.18. 12:19) Pepszi és a körte
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Kívánós a szomszéd? Azon a hárman kívül... :-)) (2020.07.18. 07:59) Pepszi és a körte
  • Mormogi Papa: Most kedves szomszédunk vigyáz az - aranyhalra (2020.07.17. 20:46) Pepszi és a körte
  • Hobbiszakács: @Enchantée: Rendkívül fontos, pláne ezekben a vírusos időkben. :-) (2020.07.16. 09:48) Pepszi és a körte
  • Enchantée: @Hobbiszakács: A fantázia fontos és hasznos dolog! :) Kár, hogy nem valós a történet, simán "megvehető". ;) Milyen más háziállatra vigyáztál még, és azokat milyen trükkre tanítottad meg 1 hét alatt... (2020.07.16. 06:17) Pepszi és a körte
  • Hobbiszakács: @Enchantée: Hogy a kérdésre válaszoljak: macskára már vigyáztam. Egy hét után visszahozta az eldobott botot. :-) (2020.07.15. 19:35) Pepszi és a körte
  • Utolsó 20

Címkék

Lazac zöldborsóval

2020.05.23. 07:24 :: Hobbiszakács

Az ötletet és a hozzávaló receptet egy gasztro folyóirat egytálételeknek áldozott számából koppintottam.

sk2-dsc09382.jpg

Az újságoshoz havonta legalább egyszer betérek, hogy a polcok mellett állva lapozgassak a gasztronómiára és az utazásra szakosodott folyóiratokban. Eleinte vásároltam belőlük, nem volt olcsó mulatság, mostanában csak átlapozom, és megjegyzem azt, ami megnyeri a tetszésemet. Mint például a zöldborsóval készült lazacot.

 sk2-dsc09367.jpg

Hozzávalók:

1-2 evőkanál olíva olaj

1 póréhagyma (160g)

250 ml csirke (vagy hal) alaplé

100 ml crème fraiche

300 g fagyasztott zöldborsó

2 lazacszelet 

(A tálaláshoz ajánlott apróra vágott snidlingről lemondtam.)

Elkészítés:

A vékony karikákra vágott póréhagymát 5-10 percig olajban dinszteltem, majd hozzáöntöttem a leveskockából készített csirke alaplevet, és felforraltam.

sk2-dsc09369.jpg

Ezután adtam hozzá a crème fraiche-t, és azzal is főztem néhány percet.

sk2-dsc09374.jpg

Eljött a fagyasztott zöldborsó és a lazac hozzáadásának az ideje.

sk2-dsc09380.jpg

Fedő alatt, lassú tűzön 15-20 percig főztem.

sk2-dsc09385.jpg

Sóval és borssal igazítottam az ízén, és rizzsel tálaltam.

6 komment

Címkék: Lazac zöldborsóval

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr2715712438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2020.05.24. 20:54:57

Ha az én alaplevem sk., a hal pedig szürkeharcsa, az gond? Esetleg a hal diópanírban, vajon sütve...Borsó sok petrezselyemmel közvetlen a kertből. Izgalmas, kösz! :)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2020.05.25. 09:32:52

@Mormogi Papa: Méghozzá fagyos tavaszi! :-) Ne panaszkodjak, mert tegnap már 16 fok volt a tengerparton.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2020.05.25. 09:37:02

@Benikuty: Az sk. alaplével az a gond, hogy csak akkor nincs kéznél, amikor épp szükség van rá.

Harcsa állaga a tőkehaléhoz hasonlít, azaz könnyen előfordul, hogy szétfő. A lazac egészben marad megfőzve is.

Benikuty 2020.05.25. 11:30:20

@Hobbiszakács: Alaplevet általában 10 kg anyagból követek el, aztán kiporciózva megy a mélyhűtőbe. Persze helyigényes.
A hallal kapcsolatban teljesen egyetértünk, harcsát kizárólag bundázva csinálok. A harcsát előttem fogják ki, nem cserélem lazacra.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2020.05.25. 11:51:39

@Benikuty: Helyigényes, és könnyen feledésbe merül.