Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Lazac zöldborsóval

2020.05.23. 07:24 :: Hobbiszakács

Az ötletet és a hozzávaló receptet egy gasztro folyóirat egytálételeknek áldozott számából koppintottam.

sk2-dsc09382.jpg

Az újságoshoz havonta legalább egyszer betérek, hogy a polcok mellett állva lapozgassak a gasztronómiára és az utazásra szakosodott folyóiratokban. Eleinte vásároltam belőlük, nem volt olcsó mulatság, mostanában csak átlapozom, és megjegyzem azt, ami megnyeri a tetszésemet. Mint például a zöldborsóval készült lazacot.

 sk2-dsc09367.jpg

Hozzávalók:

1-2 evőkanál olíva olaj

1 póréhagyma (160g)

250 ml csirke (vagy hal) alaplé

100 ml crème fraiche

300 g fagyasztott zöldborsó

2 lazacszelet 

(A tálaláshoz ajánlott apróra vágott snidlingről lemondtam.)

Elkészítés:

A vékony karikákra vágott póréhagymát 5-10 percig olajban dinszteltem, majd hozzáöntöttem a leveskockából készített csirke alaplevet, és felforraltam.

sk2-dsc09369.jpg

Ezután adtam hozzá a crème fraiche-t, és azzal is főztem néhány percet.

sk2-dsc09374.jpg

Eljött a fagyasztott zöldborsó és a lazac hozzáadásának az ideje.

sk2-dsc09380.jpg

Fedő alatt, lassú tűzön 15-20 percig főztem.

sk2-dsc09385.jpg

Sóval és borssal igazítottam az ízén, és rizzsel tálaltam.

6 komment

Címkék: Lazac zöldborsóval

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr2715712438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2020.05.24. 20:54:57

Ha az én alaplevem sk., a hal pedig szürkeharcsa, az gond? Esetleg a hal diópanírban, vajon sütve...Borsó sok petrezselyemmel közvetlen a kertből. Izgalmas, kösz! :)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2020.05.25. 09:32:52

@Mormogi Papa: Méghozzá fagyos tavaszi! :-) Ne panaszkodjak, mert tegnap már 16 fok volt a tengerparton.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2020.05.25. 09:37:02

@Benikuty: Az sk. alaplével az a gond, hogy csak akkor nincs kéznél, amikor épp szükség van rá.

Harcsa állaga a tőkehaléhoz hasonlít, azaz könnyen előfordul, hogy szétfő. A lazac egészben marad megfőzve is.

Benikuty 2020.05.25. 11:30:20

@Hobbiszakács: Alaplevet általában 10 kg anyagból követek el, aztán kiporciózva megy a mélyhűtőbe. Persze helyigényes.
A hallal kapcsolatban teljesen egyetértünk, harcsát kizárólag bundázva csinálok. A harcsát előttem fogják ki, nem cserélem lazacra.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2020.05.25. 11:51:39

@Benikuty: Helyigényes, és könnyen feledésbe merül.