Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Varjak lakomája a Skansenben

2020.10.27. 07:05 :: Hobbiszakács

sk2-ph-azh_5585.jpg

A varjak a rozsomák vacsoráját dézsmálják.

sk2-ph-azh_5581.jpg

A poszt címét George R. R. Martin-tól kölcsönöztem

sk2-ph-azh_5599.jpg

2 komment

Címkék: Stockholm Skansen George R. R. Martin Varjak lakomája

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr6516258972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2020.10.28. 12:37:36

Köszönöm a magyarázó linket - mivel ezt a sorozatot nálunk (eddig; nyilván átszivárog majd) csak a fizetős tévécsatornák adták, egyetlen részt se láttam belőlük. Ami a könyvet illeti, olyan befogadhatatlan mennyiségben nyomnak nálunk (is) Fantasie műfajúnak állított ál-középkori birodalmakról, boszorkányokról, stb. írt könyvnek látszó sorozatokat, hogy ember legyen a talpán, aki kiismeri magát a "világok" között - s még inkább az, aki el képes választani a tiszta magot az ocsútól...
A "Wiki" cikkében amerikai Tolkiennek megtett szerző minden bizonnyal híján van J.R.R. Tolkien nyelvtudományi és egyéb műveltségének, részletekbe menő, élete végéig tartó alaposságának.
Részemről már igen alapos ok kell hozzá, mondjuk a szerző ismerete, vagy újszerű megközelítés... hogy belevágjak egy hasonló műbe. A régiek között is akad olyan mit elolvastam, de nem tartozik kedvenceim közé. Mondjuk William Morris "A Világ-túlja Erdő" című műve Tandori fordításában.
Viszont kedvelem Ursula K.LeGuin Szigettenger történeteit (a varázslóképző iskola itt jelenik meg :-); de Marion Zimmer Bradley "A Világok háza" című kötetét is.
Ugyanakkor Christopher Paolini vér- és (szerzői) izzadtságszagú Eragon sorozata (2002-2011) már nem jött be, bár végigrágtam rajta magam.
Nem véletlen, hogy az első részt követően (bár több volt a bevétel, mint a kiadás) nem filmesítették meg a folytatást - továbbá a szerzőtől később csak egy három, ebben a Világban játszódó novellát tartalmazó kötet jelent meg 2018 karácsonyára - azokból is csak kettőt írt Christopher, egyet a nővére :-P
A könyvet egyébként először a szüleinek "családi vállalkozása" jelentette meg :-)))

Vidor Komor 2020.11.21. 21:42:41

Az én gépemmel csak egy paca lett volna abból a repülő madárból...
süti beállítások módosítása