Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

A klasszikus svéd garnélás szendvics elkészítése

2020.11.21. 12:51 :: Hobbiszakács

 sk2-dsc03168.jpg

 A räkmacka néven ismert, dán "eredetű" rákszendvics az 1950-es évek óta szerepel a svéd kávéházak kínálatában. 

A hozzávalók:

sk2-dsc03140.jpg

Kapor, olaj és tojás (a majonézhez), fekete kenyér, salátalevél, főtt garnéla, citrom, és "kaviár".

Elkészítés:

sk2-dsc03146.jpg

 

Kenyeret vajjal/margarinnal megken, salátával lefed...

sk2-dsc03148.jpg

szeletelt keménytojást rak rá...

sk2-dsc03158.jpg

és leönti majonézzel.

sk2-dsc03161.jpg

Rápakolja a garnélát és...

sk2-dsc03170.jpg

kaporral és citrommal tálalja.

sk2-dsc03181.jpg

Az ízélményt "kaviár" néven futó hal-ikrával lehet fokozni. 

3 komment

Címkék: Garnéla szendvics A klasszikus svéd garnélás szendvics räkmacka

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr916293268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása