Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Szex és kaja*

2022.01.20. 06:23 :: Hobbiszakács

- Tegnap meghitt hangulatú vacsorára voltam hivatalos. A hölgy - te nem ismered - egykori osztálytársam, akivel az érettségi találkozón futottam össze. Kedvenc fogásomat készítette el: zsenge borjúbélszínt gombás-tejszínes mártással. Az este csodálatosnak ígérkezett. A gyertyafény imbolygó árnyékokat vetett a selyemtapétára, a rejtett hangszórókból halk zene szólt. A hús omlós volt, a selymes mártás elbűvölte az ínyemet, íze kellemes emlékeket ébresztett. Nem emlékszem, mikor éreztem magam ennyire jól. Az étkezés felénél tartottunk, éppen koccintásra emeltem a tízéves vörösborral telt poharam, amikor a vendéglátóm, arcán sejtelmes mosollyal felállt, komótos mozdulattal kioldotta az övét, kibújt a ruhájából, és… ott állt előttem anyaszült meztelenül.

szex_es_kaja.jpg

Teniszezés után a szaunában lazítunk. Gunnar ilyenkor magáról mesél. Ismerjük annyi ideje egymást, hogy megengedhesse magának. Megborzad az emléktől.

- Jó, jó, de evés közben? - méltatlankodik.

Szűnni nem akaró vigyorgásom válasz a költői kérdésre. (A történethez tartozik az, hogy hatvanéves érettségi találkozó volt. Gunnar és Hancúrmanci közelebb állnak a nyolcvanhoz, mint a hetvenhez.)

Az erotikus zátonyra futott romantikus vacsora története megérdemel egy rövid történelmi visszatekintést. Az első erotikus étkezés Ádám és Éva nevéhez fűződik. Az előétel gránátalma volt, a főfogás pedig laposra klopfolt kígyó grillezve, paradicsomos szósszal. Utána jött a fekete leves.

A kínai császár kormányzói rátermettségét szexuális teljesítménye alapján ítélték meg. Udvartartásához tartozott egy erotika-szakács, aki olyan ételeket főzött, amelyek lehetővé tették, hogy az uralkodó több száz ágyasát ne csak szóval, hanem testi táplálékkal is jól tartsa.

A hagyományos indiai „konyhában” a friss, tartósítószer, festék, mesterséges adalék és ízfokozó nélküli, természetes nyersanyagokból készült étel nemcsak az egészségre, hanem a szerelmi életre is jó hatással van. Ezzel szemben a manapság annyira népszerű, fritőzben készült, erős illatú táplálék fáradttá, nehézkessé tesz. Aki kívánatos akar maradni, az küszöbölje ki az étrendjéből a kéjgátló utóhatással járó ételeket!

Valahol azt olvastam, hogy tévhit az az állítás, amely szerint a férfi akkor nő óriássá az ágyban, ha előtte jól bezabál hússal. Éppen ellenkezőleg, a hús egyfajta blokkolószer, amitől legyengül, apátiába kerül, hiszen az emésztés igénybe veszi minden energiáját. A hús nagyon fontos energiaforrás, de óvatosan kell adagolni. Nem sütve, hanem főzve kell elkészíteni, és zöldségpárnán kell tálalni. (Nincs jó íze? Öntsd le konyakkal, és gyújtsd meg!)

Ugyanott figyelmeztettek arra is, hogy a partnerek között ne csak az ágyban, a rövid, intim közelség pillanataiban legyen harmónia, hanem a konyhában is, ott, ahol a családi élet nagy része folyik. A közös kulináris érdeklődés hozzájárulhat ahhoz, hogy a férj és a feleség - kortól és az élet problémáitól függetlenül - vonzó és szexuálisan aktív maradjon egymás számára. A következő történetből kiderül, hogy ez sem bombabiztos recept…

A feleség megunta a konyhatigris szerepét. Fellázadt, és a svéd egyenjogúságra hivatkozva azt követelte, hogy a férje ossza meg vele a konyhai munka terheit. A férj nem tudott főzni, ezért a feleség beíratta egy főzőtanfolyamra, amelyről az újságban olvasott. Ha elolvasta volna az apró betűs részt is, kiderült volna, hogy magányos férfiakhoz szólt a felhívás. A női szív meghódítása céljából indított „romantikus gourmet” tanfolyamon tanultaktól a férj megtáltosodott, és egyik pompás fogást készítette a másik után. Röviddel a kurzus elvégzése után elváltak.

* Részlet a tíz évvel ezelőtt megjelent Hobbiszakácskönyvből.

1 komment

Címkék: Szex és kaja

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr316818346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása