Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Mormogi Papa: A lábak állása valóban emlékeztet a foltos nyakorjánra :-) (Nyelvújítás kori ötlet a zsiráf magyar nevére :-P) Érdekes, hogy több nyelv is gázlómadárról nevezte el az emelő szerkezetet... nyilván ... (2020.06.02. 21:08) A zsiráf és a hattyú
  • Mormogi Papa: Úgy látom, még mindig nem megy a dupla Nelson :-P (2020.05.29. 16:50) Birkózó bocsok
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Magánszféra. (2020.05.27. 21:01) A mama kedvence
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: a többi (négy) bocs megállás nélkül bírkózik. A "dupla Nelsonon" kívül minden fogást kipróbálnak. Két óra tájban a mama morrant egyet, amire a a bocsok hanyatt homlok utána rohannak, ... (2020.05.27. 15:41) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: Na és a többi? Ő a kivételezett ? (2020.05.27. 12:25) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Halszemmel? (2020.05.25. 23:04) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Szemmel látható volt, hogy szemmel tartott engem. Nem nézte jó szemmel, hogy zavarom ebéd közben. :-) (2020.05.25. 18:31) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Helyigényes, és könnyen feledésbe merül. (2020.05.25. 11:51) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: @Hobbiszakács: Alaplevet általában 10 kg anyagból követek el, aztán kiporciózva megy a mélyhűtőbe. Persze helyigényes. A hallal kapcsolatban teljesen egyetértünk, harcsát kizárólag bundázva csinálok... (2020.05.25. 11:30) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Köszönöm, különösen a mókit (2020.05.25. 11:01) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Az sk. alaplével az a gond, hogy csak akkor nincs kéznél, amikor épp szükség van rá. Harcsa állaga a tőkehaléhoz hasonlít, azaz könnyen előfordul, hogy szétfő. A lazac egészben marad me... (2020.05.25. 09:37) Lazac zöldborsóval
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Méghozzá fagyos tavaszi! :-) Ne panaszkodjak, mert tegnap már 16 fok volt a tengerparton. (2020.05.25. 09:32) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: Ha az én alaplevem sk., a hal pedig szürkeharcsa, az gond? Esetleg a hal diópanírban, vajon sütve...Borsó sok petrezselyemmel közvetlen a kertből. Izgalmas, kösz! :) (2020.05.24. 20:54) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Szép ez a tavaszi tál (2020.05.24. 11:58) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Holnap hajnalban (ma 24:00-tól) kezdődik a nyitás nálunk. A "szépkorúaknak fenntartott vásárlási időszelet" még marad, meg a közlekedési eszközökön a maszkabál. Mi is hordjuk a zabostarisznyát :-P A... (2020.05.17. 14:51) A mielőbbi viszontlátásra Budapest!
  • Utolsó 20

Címkék

"Bocuse d'Or Europe 2014" előzetes

2014.02.17. 11:19 :: Hobbiszakács

A nemhivatalos Szakács Európa Bajnokságra május 7-8 között Stockholmban kerül sor. A rendezők és a svéd színeket képviselő versenyző, Tommy Myllymäki ebéddel egybekötött sajtókonferencián mutatkozott be.

HSZ-PH-AZH_3584.jpg

Henrik Norström (Bocuse d’Or ezüstérem - 2001), Mathias Dahlgren (aranyérem - 1997) és Tommy Myllymäki (ezüstérem - 2011)

Törökország először, Bulgária és Ausztria pedig hosszas távollét után jelentette be a részvételét. A magyar versenyző május 8-án, a 4-ik fülkében fog sütni-főzni. Kiléte a március 12-i budapesti válogató után lesz ismeretes.

HSZ-AZH_3594.jpg

A verseny egyik fő nyersanyaga, a kényszerű száműzetésből visszatért sertéshús lesz. A korgó gyomorral felsorakozott médiaképviselők kóstolót kaptak a legnagyobb svéd szigeten, Gotlandon tenyésztett süldő lapockájából.

HSZ-AZH_3595.jpg

4 komment

Címkék: Stockholm Bocuse dOr Europe Tommy Myllymäki Mathias Dahlgren

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr755816567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2014.02.17. 11:23:31

A versenykiírás értelmében a köret szárazföldi vagy tengeri zöld növényből kell készüljön.

A "hal tányér" nyersanyaga svéd parti vizekben élő tőkehal és osztriga.

piszt-ráng 2014.02.18. 04:57:32

Az a csodálatos barna szaft,amely a kormozottságtól az igazi.Szegény médiaképviselők csak lágy kenyérrel tunkolhattak. :-) Csorog a nyálam.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2014.02.19. 13:35:06

Hallhatnánk valamit (mind1, csak igaz legyen :-P) a "kényszerű száműzetés" okairól?
Idehaza a "mekdó" kínálatában okkor jelent meg a sertés (M...Röff) mikor a marhának valóban oka volt búsnak lenni - ámbátor nem éppen a ponty miatt :-)))

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2014.02.20. 07:45:46

@Mormogi Papa: A mellőzés fő oka a "transz-zsír hisztéria". Ehhez hozzájön az is, hogy a disznóhús nem szerepel a brit TV-főzőcskéknek a tengeri süntől krokodilig terjedő nyersanyagskáláján.

@piszt-ráng: Ez az új módi. A krumpliköret nem elegáns, a rizs piszmogós, a tészta unalmas...