Csendélet velős csonttal és kockás terítővel
2015.03.23. 15:24 :: Hobbiszakács
13 komment
Címkék: Velős csont Kockás terítő
A bejegyzés trackback címe:
https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr247294745
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2015.03.23. 16:17:06
Na, például ilyesmik miatt hiányzik néha Magyarország.
(Mert ez a Krúdy-hangulatú kép minden bizonnyal odahaza készült...)
(Mert ez a Krúdy-hangulatú kép minden bizonnyal odahaza készült...)
Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2015.03.24. 08:10:49
@α Ursae Minoris: Úgy bizony :-) És milyen finom volt...
Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2015.03.25. 20:04:26
@Benikuty: Kapni mindent lehet, csak utána kell járni, na meg elkészíteni is macerás.
thomass 2015.03.26. 01:44:57
Az egyik főzős csatornán csirkeaprólékból és marha velőscsontból főztek levest.
Előbb kissé megsütötték-pirították a csontokat, azután adták csak az első gyöngyözését megélő leveshez.
Szerintetek milyen lehet az íze? (Persze bezöldségelték stb.)
Eddig csak madarat madárral, emlőst emlőssel, pontosabban alkatrészeivel kevertem.
Előbb kissé megsütötték-pirították a csontokat, azután adták csak az első gyöngyözését megélő leveshez.
Szerintetek milyen lehet az íze? (Persze bezöldségelték stb.)
Eddig csak madarat madárral, emlőst emlőssel, pontosabban alkatrészeivel kevertem.
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2015.03.26. 01:48:04
@thomass: Fogalmama nincs, hogy sikerült ezen a néven belépnem...
Én vagyok, fiam :)
Én vagyok, fiam :)
nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2015.03.26. 07:34:57
@thomass: Múltkorjában vad alaplevet készítettem komplett gerinc és bordacsontból, és ha nem is velős, de marha ritkacsonttal főztem együtt (némi zöldséggel) A végeredmény határozottan marha ízű lett. Ha csirkéből készül, akkor valószínűleg még inkább.(Sztem abban a műsorban inkább marhalevest főztek, a csirkeaprólék csak a zselatinja miatt került bele)
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2015.03.26. 17:39:57
@nagypapi: Nem tudom, csirkehúslevesnek indult, aztán került bele az átsütött velőscsont halmaz, aminek a zsírjában megfuttatták a zöldségeket. Rossz biztosan nem lehetett, mert akkor minek főzték volna, nem igaz?
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2015.03.26. 17:45:47
@nagypapi: A vad az disznó volt?
Két évig volt lehetőségünk rengetek vaddisznót ennünk. Óva intettek a levestől, mondván, vaddisznó csontjából nem lehet levest - jó ízű levest - főzni.
Szerintünk remek volt.
Sajnos nem vagyok a konyhaművészet gyakorlott művelője, csupán lelkes csodálója és, ha módomban áll, fogyasztója, ezért a vaddisznó(k)ból legtöbbször levest, vörösboros pörköltet és különböző ízesítésű sülteket készítettem.
Két évig volt lehetőségünk rengetek vaddisznót ennünk. Óva intettek a levestől, mondván, vaddisznó csontjából nem lehet levest - jó ízű levest - főzni.
Szerintünk remek volt.
Sajnos nem vagyok a konyhaművészet gyakorlott művelője, csupán lelkes csodálója és, ha módomban áll, fogyasztója, ezért a vaddisznó(k)ból legtöbbször levest, vörösboros pörköltet és különböző ízesítésű sülteket készítettem.
Benikuty 2015.03.26. 20:43:11
@fiam: ritkán jutok vaddisznóhoz, talán azért csodálkozom rá, mennyire finom is. Gondos mélyhűtés után...
"saját levében" · http://sajatleveben.blogspot.com 2015.03.27. 19:06:48
@Hobbiszakács: Nahát! Ez igazán finom lehetett!
Utolsó kommentek