Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • littke: Többször is jártam erre, legelőször 1968-ban, 25 évesen, piros útlevéllel, és tán egypár lírát beledobtam, márcsak mert mindenki ezt tette. Kissé süket túrista szokás necsak itt de más kutaknál is. (2025.04.19. 15:18) Kútba dobott pénz
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Írjuk fel a a következő életre szóló bakancslistába... (2025.04.15. 09:45) Árapály Zanzibárban
  • Mormogi Papa: Nos, valóban angyalnak kell lenni, hogy valamiféle hangot csikarjon ki a többhúrú íjból... A zenélő íjakhoz kell valami üreges hangzó/rezonáló test - talán azt takarja a bal térde? Lásd a jóval egy... (2025.04.15. 09:45) Jézus élete a stockholmi "Adolf Fredrik" templom kupoláján
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Valami hasonló, műanyaglepedőt kifeszítő eszkába segítségével (állítólag) vízhez is lehet jutni a sivatagban a hajnali párából. Állítólag. Nem próbáltam. (2025.04.15. 09:36) Árapály Zanzibárban
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: A parton nem voltak kövek/kavicsok; no meg időnk se volt gyűjteni - és mint írtam, nem mertük a kölcsönsátrat magára hagyni :-( Nem mellesleg pár év múlva a sivatagban (Algéria, a mé... (2025.04.15. 09:32) Árapály Zanzibárban
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Azok a - lényegesen nagyobb tűrőképeséggel fémjelzett - szép idők... A sors, azaz a kutatási témám engem is Caenba vezetett. Nem emlékszem, hogy kivel, mikor és hol találkoztam, csak... (2025.04.15. 08:25) Árapály Zanzibárban
  • Mormogi Papa: "Nyugi, nyugi, semmi aggály /elmennek majd, ha jön a dagály." Kissé eltérő második sorral, mint egy vicc poénját ismertem :-P Amúgy (remélem, nem túl dagályosan) megírom a mi hasonló (vagy öszvér) ... (2025.04.14. 09:03) Árapály Zanzibárban
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Igen, itt is Nyuszikára hárul a tojásdugdosás feladata. (Húsvét hétfőjén elmesélem, hogy miért pont rá.) (2025.04.06. 05:10) Mese a titkok titkáról
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Újabban nálunk is költenek a gólyák: www.webbkameror.se/djurkameror/stork/index.php (2025.04.06. 05:00) Mese a titkok titkáról
  • Mormogi Papa: Na de hol itt a káosz? Szerintem minden a helyén van, már amennyire ez egy "telelő" vitorláson lehetséges ;-) (2025.04.05. 14:37) Rendezett káosz a stockholmi dokkban (képriport)
  • Mormogi Papa: @Mormogi Papa: Elzászban vannak gólyák, büszkek is rájuk. Az ajándékboltokban bárki talál gólyás tárgyakat: minden ízlésnek és pénztárcának megfelelőket a gólyával "felturbózott" látképes levelezőla... (2025.04.05. 05:03) Mese a titkok titkáról
  • Mormogi Papa: Arrafelé is a nyúl hozza a húsvéti ajándékot? Merthogy Frankföldén a (minálunk inkább Rómába ment) harangok szórják meg a gyerekeket csokitojással. Mi több, a gyerekeket se a gólya hozza (Elzász kiv... (2025.04.04. 23:20) Mese a titkok titkáról
  • Mormogi Papa: Írtam privatim. (2025.04.02. 16:44) Mese a titkok titkáról
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Csak a "túroscsuszást" ismertem. Talán jobb is... Most, hogy említetted, felidéztem Bilicsi Tivadar dalait. Hát, volt egy pár, aminek a refrénjére ma is emlékszem. (2025.03.25. 07:25) Szezonmunka ajánlat: Gyere a börtönbe!
  • Mormogi Papa: Egy időben a közismert sláger átköltésével ezt is énekelték: "Jöjj Sopronkőhidára, Egy kis kényszermunkára: A kőfejtőben csákány szól És ott lehet meghalni jól; A priccsünk tarka-barka (mert) P... (2025.03.23. 08:33) Szezonmunka ajánlat: Gyere a börtönbe!
  • Utolsó 20

Címkék

Csendélet velős csonttal és kockás terítővel

2015.03.23. 15:24 :: Hobbiszakács

hsz-veloscsontok.jpg

13 komment

Címkék: Velős csont Kockás terítő

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr247294745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2015.03.23. 16:17:06

Na, például ilyesmik miatt hiányzik néha Magyarország.
(Mert ez a Krúdy-hangulatú kép minden bizonnyal odahaza készült...)

Benikuty 2015.03.25. 08:49:14

Nem lehet velős csontot kapni? Nahát...

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2015.03.25. 20:04:26

@Benikuty: Kapni mindent lehet, csak utána kell járni, na meg elkészíteni is macerás.

Benikuty 2015.03.25. 21:18:23

@Hobbiszakács: akkor ott sem lennék morgós eb :)

thomass 2015.03.26. 01:44:57

Az egyik főzős csatornán csirkeaprólékból és marha velőscsontból főztek levest.
Előbb kissé megsütötték-pirították a csontokat, azután adták csak az első gyöngyözését megélő leveshez.
Szerintetek milyen lehet az íze? (Persze bezöldségelték stb.)
Eddig csak madarat madárral, emlőst emlőssel, pontosabban alkatrészeivel kevertem.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2015.03.26. 01:48:04

@thomass: Fogalmama nincs, hogy sikerült ezen a néven belépnem...
Én vagyok, fiam :)

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2015.03.26. 07:34:57

@thomass: Múltkorjában vad alaplevet készítettem komplett gerinc és bordacsontból, és ha nem is velős, de marha ritkacsonttal főztem együtt (némi zöldséggel) A végeredmény határozottan marha ízű lett. Ha csirkéből készül, akkor valószínűleg még inkább.(Sztem abban a műsorban inkább marhalevest főztek, a csirkeaprólék csak a zselatinja miatt került bele)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2015.03.26. 17:39:57

@nagypapi: Nem tudom, csirkehúslevesnek indult, aztán került bele az átsütött velőscsont halmaz, aminek a zsírjában megfuttatták a zöldségeket. Rossz biztosan nem lehetett, mert akkor minek főzték volna, nem igaz?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2015.03.26. 17:45:47

@nagypapi: A vad az disznó volt?
Két évig volt lehetőségünk rengetek vaddisznót ennünk. Óva intettek a levestől, mondván, vaddisznó csontjából nem lehet levest - jó ízű levest - főzni.
Szerintünk remek volt.
Sajnos nem vagyok a konyhaművészet gyakorlott művelője, csupán lelkes csodálója és, ha módomban áll, fogyasztója, ezért a vaddisznó(k)ból legtöbbször levest, vörösboros pörköltet és különböző ízesítésű sülteket készítettem.

Benikuty 2015.03.26. 20:43:11

@fiam: ritkán jutok vaddisznóhoz, talán azért csodálkozom rá, mennyire finom is. Gondos mélyhűtés után...
süti beállítások módosítása