Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Mormogi Papa: A lábak állása valóban emlékeztet a foltos nyakorjánra :-) (Nyelvújítás kori ötlet a zsiráf magyar nevére :-P) Érdekes, hogy több nyelv is gázlómadárról nevezte el az emelő szerkezetet... nyilván ... (2020.06.02. 21:08) A zsiráf és a hattyú
  • Mormogi Papa: Úgy látom, még mindig nem megy a dupla Nelson :-P (2020.05.29. 16:50) Birkózó bocsok
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Magánszféra. (2020.05.27. 21:01) A mama kedvence
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: a többi (négy) bocs megállás nélkül bírkózik. A "dupla Nelsonon" kívül minden fogást kipróbálnak. Két óra tájban a mama morrant egyet, amire a a bocsok hanyatt homlok utána rohannak, ... (2020.05.27. 15:41) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: Na és a többi? Ő a kivételezett ? (2020.05.27. 12:25) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Halszemmel? (2020.05.25. 23:04) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Szemmel látható volt, hogy szemmel tartott engem. Nem nézte jó szemmel, hogy zavarom ebéd közben. :-) (2020.05.25. 18:31) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Helyigényes, és könnyen feledésbe merül. (2020.05.25. 11:51) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: @Hobbiszakács: Alaplevet általában 10 kg anyagból követek el, aztán kiporciózva megy a mélyhűtőbe. Persze helyigényes. A hallal kapcsolatban teljesen egyetértünk, harcsát kizárólag bundázva csinálok... (2020.05.25. 11:30) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Köszönöm, különösen a mókit (2020.05.25. 11:01) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Az sk. alaplével az a gond, hogy csak akkor nincs kéznél, amikor épp szükség van rá. Harcsa állaga a tőkehaléhoz hasonlít, azaz könnyen előfordul, hogy szétfő. A lazac egészben marad me... (2020.05.25. 09:37) Lazac zöldborsóval
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Méghozzá fagyos tavaszi! :-) Ne panaszkodjak, mert tegnap már 16 fok volt a tengerparton. (2020.05.25. 09:32) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: Ha az én alaplevem sk., a hal pedig szürkeharcsa, az gond? Esetleg a hal diópanírban, vajon sütve...Borsó sok petrezselyemmel közvetlen a kertből. Izgalmas, kösz! :) (2020.05.24. 20:54) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Szép ez a tavaszi tál (2020.05.24. 11:58) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Holnap hajnalban (ma 24:00-tól) kezdődik a nyitás nálunk. A "szépkorúaknak fenntartott vásárlási időszelet" még marad, meg a közlekedési eszközökön a maszkabál. Mi is hordjuk a zabostarisznyát :-P A... (2020.05.17. 14:51) A mielőbbi viszontlátásra Budapest!
  • Utolsó 20

Címkék

Sárgarépa pogácsa maradékból

2016.11.18. 14:11 :: Hobbiszakács

sk2-dsc05632.jpg

A mélyhűtőnk a végét járja, a napokban búcsút veszünk tőle. Az élelmiszermauzóleum hibernált lakói közül egyesek az új otthonukban várják majd a feltámadást, míg az egykor jó pénzen beszerzett készételek és a karácsonyi-húsvéti lakomák ismeretlenségig behavazott maradékai a kukába kerülnek.

A gyümölcscentrifugával készített sárgarépalé kővé fagyott, rostos melléktermékét éppen meglengettem a kuka fölött, amíkor eszembe jutott a sárgarépa pogácsa, amelynek a receptjét egy folyóiratból vágtam ki, azzal, hogy egyszer kipróbálom.

Az eredeti recept hozzávalói: 250g sárgarépa reszelék egy 200 grammos halloumi, ¾ dl prézli, két tojás, egy kiskanál chilipehely, só, bors és olíva olaj.

A sárgarépa reszelékből kicentrifugált folyadékmennyiséget úgy pótoltam, hogy a prézlit vízbe áztatott, száraz kenyérrel helyettesítettem.

sk2-dsc05554.jpg

sk-dsc05574.jpg

Az áztatott kenyérből kipréseltem a víz nagy részét, a halloumit megreszeltem...

sajt-dsc04879.jpg

...és összekevertem a sárgarépával, a tojással és a fűszerekkel, és a masszából fasírtra emlékeztető gombócokat formáztam.

sk2-dsc05577-1.jpg

A sütőpapíron sorakozó gombócokat olíva olajjal megkentem...

gomboc-dsc04893.jpg

...és a 250C fokra előmelegített sütőbe raktam.

sk-dsc05584.jpg

A sárgarépa pogácsák 15-20 perc múlva szép színt kaptak.

sk2-dsc05590.jpg

Melegen vagy hidegen, salátával vagy szimpla sörkorcsolyaként, egyaránt eteti magát.

sk2-dsc05608.jpg

9 komment

Címkék: halloumi sárgarépa pogácsa

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9211971822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2016.11.18. 15:01:18

A mi melyhuto ladank kb. 35 eve funkcional problema nelkul a garazsban (regi konstrukcio!). A parom mindig ki akarja uriteni, de sohasem sikerul. Az aljan nalunk is hasonlo matuzsalemi kincsek heverhetnek. :o)
A recept tetszik es barmilyen mas zoldseggel elkeszitheto. A finom izt a sajt biztositja. En a fustolt sajtokat preferalom. :o)
Koszi a receptet!

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.11.18. 16:18:17

@Attilajukkaja: Remélem, hogy ízleni fog :-)

A grillezhető hallouminak nem annyira az íze, mint az állaga biztosítja a pogácsa "tartását". A többi sajtfélék, így a füstöltek is elolvad(hat)nak a sütés alatt.

Attilajukkaja 2016.11.18. 16:48:01

@Hobbiszakács:
"a füstöltek is elolvad(hat)nak a sütés alatt"
Ebben igazad van. Akkor inkabb kevernem a ket sajtot: egyik a husgomboz allagahoz jarulna hozza, masik az izehez.
De elobb inkabb kiprobalom az eredeti receptet. :o)

Attilajukkaja 2016.11.18. 16:51:32

Nem ide tartozik, de mar nincs messze a Karacsony. Ti milyen menuvel alltok elo? Nalunk negyfogasos szokott lenni: eloetel, leves, fofogas es desszert.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.11.18. 17:25:38

Tényleg, mindjárt itt a Karácsony! Elmegyünk egy-két karácsonyi lakomára, amit a munkaadóink, és a tagságdíj fejében a klubok rendeznek. Sok kárt nem teszek az ételben, keveset eszem, mint egy madárka. (Mint egy sasmadárka.) :-)

Attilajukkaja 2016.11.18. 18:17:13

@Hobbiszakács:
Szoval te kimaradsz a karacsonyi oruletbol, stresszbol es izzadasbol a konyhaban?
Akar irigyelhetnelek is, ... de nem teszem. :o)
Annyit elarulok, hogy mar 20 eve a gravlax az egyik eloetel, amit nem hagyhatunk ki. Akkoriban Magyarorszagon meg nem volt ismert ez a fogas, es nagy sikerunk volt vele. A masik orok eloetel a kaszinotojas francia salataval, amit a sogorom keszit. :o) A ketto ragyogoan kiegesziti egymast.

Akkor majd keszits fotokat es szamolj be a ragyogo fogasokrol, amit a klubban ettetek. :o) Engem nagyon erdekelne.

Benikuty 2016.11.19. 19:52:50

@Attilajukkaja: és honnan veszel hozzá vadlazacot? ;)

Attilajukkaja 2016.11.20. 02:45:03

@Benikuty: Budaorson a halpiacon (The Fishmonger),...vagy tenyesztett lazacbol keszitem.

Benikuty 2016.11.20. 19:53:30

@Attilajukkaja: köszönöm, a budaörsi eszembe sem jutott...
Mellesleg ott forgalmazzák az akasztói sziki pontyot, ami az idén lett aranyszalag minősítésű.