René Redzepi és Alicia Vikander a rendkívül népszerű svéd-norvég "Skavlan" talkshowban találkoztak.

Vikander a legutóbbi filmszerepéről, Redzepi pedig a megújult Noma koncepciójáról beszélt.

Amint az várható volt, a szezonális, skandináv nyersanyagok között olyan rovarok is szerepelnek majd, mint az erősen savanyú ízű erdei vöröshangya. - Ami azt illeti, elég finom - mondta. Elővett egy kis dobozt, és körbekínálta a csemegét.

- Hopsz, túl sokat vettem...

- Borzasztó savanyú!

Ha ezt Redzepi reklámnak szánta, akkor nem jött be.
Az újdonságok bevezetésének sikerét a köret megválasztásával lehet, ha nem is garantálni, de növelni. Ahogy azt a két évvel ezelőtti Svéd Év szakácsa verseny győztese, Jimmi Eriksson tette, aki a mexikói jutalomútjáról mindenféle tücsköt-bogarat hozott magával.

A pereparált, roppanós tücsök ízében a sóson kívül mást nem lehetett azonosítani.

A roppanós állag és a sós íz egészen jól passzolt az avokádó krémmel.

Egy korty mezcal kárpótolt a megpróbáltatásért.


Utolsó kommentek