Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Mormogi Papa: A lábak állása valóban emlékeztet a foltos nyakorjánra :-) (Nyelvújítás kori ötlet a zsiráf magyar nevére :-P) Érdekes, hogy több nyelv is gázlómadárról nevezte el az emelő szerkezetet... nyilván ... (2020.06.02. 21:08) A zsiráf és a hattyú
  • Mormogi Papa: Úgy látom, még mindig nem megy a dupla Nelson :-P (2020.05.29. 16:50) Birkózó bocsok
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Magánszféra. (2020.05.27. 21:01) A mama kedvence
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: a többi (négy) bocs megállás nélkül bírkózik. A "dupla Nelsonon" kívül minden fogást kipróbálnak. Két óra tájban a mama morrant egyet, amire a a bocsok hanyatt homlok utána rohannak, ... (2020.05.27. 15:41) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: Na és a többi? Ő a kivételezett ? (2020.05.27. 12:25) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Halszemmel? (2020.05.25. 23:04) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Szemmel látható volt, hogy szemmel tartott engem. Nem nézte jó szemmel, hogy zavarom ebéd közben. :-) (2020.05.25. 18:31) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Helyigényes, és könnyen feledésbe merül. (2020.05.25. 11:51) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: @Hobbiszakács: Alaplevet általában 10 kg anyagból követek el, aztán kiporciózva megy a mélyhűtőbe. Persze helyigényes. A hallal kapcsolatban teljesen egyetértünk, harcsát kizárólag bundázva csinálok... (2020.05.25. 11:30) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Köszönöm, különösen a mókit (2020.05.25. 11:01) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Az sk. alaplével az a gond, hogy csak akkor nincs kéznél, amikor épp szükség van rá. Harcsa állaga a tőkehaléhoz hasonlít, azaz könnyen előfordul, hogy szétfő. A lazac egészben marad me... (2020.05.25. 09:37) Lazac zöldborsóval
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Méghozzá fagyos tavaszi! :-) Ne panaszkodjak, mert tegnap már 16 fok volt a tengerparton. (2020.05.25. 09:32) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: Ha az én alaplevem sk., a hal pedig szürkeharcsa, az gond? Esetleg a hal diópanírban, vajon sütve...Borsó sok petrezselyemmel közvetlen a kertből. Izgalmas, kösz! :) (2020.05.24. 20:54) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Szép ez a tavaszi tál (2020.05.24. 11:58) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Holnap hajnalban (ma 24:00-tól) kezdődik a nyitás nálunk. A "szépkorúaknak fenntartott vásárlási időszelet" még marad, meg a közlekedési eszközökön a maszkabál. Mi is hordjuk a zabostarisznyát :-P A... (2020.05.17. 14:51) A mielőbbi viszontlátásra Budapest!
  • Utolsó 20

Címkék

Ha ezt Redzepi reklámnak szánta, akkor nem jött be

2018.04.08. 10:55 :: Hobbiszakács

René Redzepi és Alicia Vikander a rendkívül népszerű svéd-norvég "Skavlan" talkshowban találkoztak.

redzepi-1.jpg

Vikander a legutóbbi filmszerepéről, Redzepi pedig a megújult Noma koncepciójáról beszélt.

redzepi-4.jpg

Amint az várható volt, a szezonális, skandináv nyersanyagok között olyan rovarok is szerepelnek majd, mint az erősen savanyú ízű erdei vöröshangya. - Ami azt illeti, elég finom - mondta. Elővett egy kis dobozt, és körbekínálta a csemegét.

redzepi-3.jpg

- Hopsz, túl sokat vettem...

redzepi-2.jpg

- Borzasztó savanyú!

redzepi-5.jpg

Ha ezt Redzepi reklámnak szánta, akkor nem jött be.

 Az újdonságok bevezetésének sikerét a köret megválasztásával lehet, ha nem is garantálni, de növelni. Ahogy azt a két évvel ezelőtti Svéd Év szakácsa verseny győztese, Jimmi Eriksson tette, aki a mexikói jutalomútjáról mindenféle tücsköt-bogarat hozott magával.

sk-azh_7125.jpg

A pereparált, roppanós tücsök ízében a sóson kívül mást nem lehetett azonosítani.

sk-azh_7129.jpg

A roppanós állag és a sós íz egészen jól passzolt az avokádó krémmel.

 sk-azh_7183.jpg

Egy korty mezcal kárpótolt a megpróbáltatásért.

4 komment

Címkék: reklám Noma Alicia Vikander Mezcal René Redzepi Skavlan erdei vöröshangya

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr2613817664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2018.04.10. 15:47:47

Eddig csak Távol-Keleten ettem rovart. Ott is csak olyat, ami megtetszett. A selyemhernyó párolt gubója nagyon büdös volt, a csótánytól pedig alapból undorodom. De a szöcskék, hernyók, amiket kóstoltam, egész jók voltak. :o)
Hallottam a mézhangyáról is, amelynek a potroha tele van mézzel, ezért nagyon finom. Azt is szívesen megkóstolnám, de a savanyú hangya gondolata jobban izgat.
Redzepi mindig is arról volt híres, hogy csak a helyi alapanyagokból szeret főzni. És rengeteget kísérletezik velük. Nagyon tetszik a filozófiája.
Nekem bejött ez a "reklámja" is. Kár, hogy soha nem jutok el a Nomába. :o(

Attilajukkaja 2018.04.10. 16:51:54

"A pereparált, roppanós tücsök ízében a sóson kívül mást nem lehetett azonosítani."
Igen, a rovar olyan, mint pl. a pulykahús vagy az angol konyha: fűszerezés nélkül nem sok íze van. És ez a jobbik eset! :o)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2018.04.10. 17:39:01

@Attilajukkaja: Igen, ezt mondja Redzepi is, aki a bedarált rovarokat például proteinforrásnak ajánlja.

Amúgy nem újdonság. Emlékszel a régebbi posztra?

hobbiszakacs.blog.hu/2014/09/17/izletes_izeltlabuak_azaz_nincs_uj_a_nap_alatt

Ízesítőnek megteszi egy finom fűszeres szósz, kiváltképp ha élő rovarokat eszik az ember. Mint például az 1962-ben forgatott Mondo Cane c. filmben.

www.youtube.com/watch?v=Mj5U8UbWqsk

A 10 perc utáni részt a fiúknak ajánlom :-)

"A "shockumentary" consisting of a collection of mostly real archive footage displaying mankind at its most depraved and perverse, displaying bizarre rites, cruel behaviour and bestial violence."

Attilajukkaja 2018.04.12. 17:39:08

@Hobbiszakács:
Persze, hogy emlékszem! Akkor kezdtem felfigyelni erre a dán fiatalemberre. :o)
A filmet nem ismerem, de megnézem, mert te ajánlottad.
Köszi!