Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

- YouToo? - MeToo!

2018.05.14. 06:51 :: Hobbiszakács

sk2_azh2005.jpg

6 komment

Címkék: MeToo

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9813916076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2018.05.14. 10:29:30

Sokan csak valami liberális őrületnek tartják a MeToo mozgalmat, de azért felhívta a világ figyelmét, közvéleményét a problémára! Valahol el kell kezdeni. :o)
Amúgy meg nem tudom a pontos adatokat, de úgy emlékszem, hogy Svédországban a kispapák is kapnak fizetett szabadságot egy gyermek születése után, amit ha nem vesznek ki, akkor elvész.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2018.05.14. 15:01:18

@Attilajukkaja: Igen, és ha nem akar az ember egy dühös FB csoportot a nyakára, akkor maradéktalanul és haladéktalanul ki kell vennie a születési szabadságot. :-)

Attilajukkaja 2018.05.14. 15:55:26

@Hobbiszakács:
Én csak üdvözölni tudom ezt a gyakorlatot!
Sokan úgy vélték, hogy egy férfit néha még 1 hónapra sem lehet nélkülözni a munkahelyén. Aztán egy nő mondta meg a tutit: a főnök vegye úgy a kispapa szabadságot, mint egy előre betervezett síbalesetet. :o))))

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2018.05.14. 16:01:03

@Attilajukkaja: "Valahol el kell kezdeni. :o)" Igen, csak a folytatásban sokszor elvész a lényeg, mert a csőcselék bosszút kíván.

Elfelejtették, hogy a 90-es években a porno újságok polca az élelmiszerbolt pénztára mellett állt - próbáltam volna megszólni - és a péntek esti táncot záró hölgyválasz után a "hozzám vagy hozzád megyünk" következett. Most pedig az akoriban "elkövetett" zaklatások felemlegetésével rúgatnak ki embereket. Nem beszélve az elutasított "stalkerekről", akik elérkezettnek látják az időt a bosszúra.

Sajnos ott tartunk, hogy a feljelentés/meggyanúsítás egyben ítélet is. A stockholmi színház azonnali hatállyal kirugott igazgatója, Benny Fredriksson nemrég öngyilkos lett, amire a hölgykoszorú tagjai beismerték, hogy a mozgalom hevében jelentették fel, minden valós alap nélkül...

www.svd.se/stadsteatersns-forre-vd-benny-fredriksson-dod

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2018.05.14. 16:04:00

@Attilajukkaja:" Aztán egy nő mondta meg a tutit". Nekem is :-( Négyéves korától egyedül neveltem a fiam.

Attilajukkaja 2018.05.14. 17:49:12

@Hobbiszakács:
"Négyéves korától egyedül neveltem a fiam."
Oh. Erre nem tudok mit mondani, csak azt, hogy minden elismerésem. És kitől kaptál segítséget, ha egyáltalán kaptál?
Hú!

"Igen, csak a folytatásban sokszor elvész a lényeg, mert a csőcselék bosszút kíván."
Én ezt nem tudom megítélni. Mármint hogy ki a "csőcselék".

"az akoriban "elkövetett" zaklatások felemlegetésével rúgatnak ki embereket. Nem beszélve az elutasított "stalkerekről""
Értem, miről beszélsz. De amikor sokan jönnek elő a zaklatásokkal, akkor mi van? Hogy a szép hölgyeket zaklatják, azt mindenki tudja, ... fű alatt.
Egyes esetek nem kerülnek a nyilvánosság elé. Akkor ne is beszéljünk róla? Vajon minden nő azért alázza meg magát, hogy egyszer bosszút állhasson? Nem hiszem.

"Ha én érdemtelenűl bosszút akarnék állni valakin, akkor nem így tenném.'
Mit jelent ebben az esetben az érdemtelen bosszú?

"a feljelentés/meggyanúsítás egyben ítélet is."
Svédországban talán ezt jelenti. Mert a társadalom így működik. Az igazságszolgáltatás persze nem.

"stockholmi színház azonnali hatállyal kirugott igazgatója, Benny Fredriksson nemrég öngyilkos lett, amire a hölgykoszorú tagjai beismerték, hogy a mozgalom hevében jelentették fel, minden valós alap nélkül...'
Ez borzasztó!
Nem tudom, hogy a társulat miért fordult ellene, de nem tudom elképzelni, hogy ne lett volna rá okuk. A halála akkor is megrázó.
süti beállítások módosítása