A stockholmi Szeszmúzeumban megnyílt "A jövő étele és itala" kiállítás az egyre növekedő népesség táplálékának a megtermelésével járó problémákkal, és az étkezési szokások alakulásával foglalkozik.
A bemutatót követő vegánlöncs menűből ítélve a jövő embere laktóz- és gluténallergiás lesz.
Az előétel fritőzben készült borsócsipsz volt, amit édesköménnyel és bergamottal ízesített farkasbab pürébe mártogattunk.
A főfogásra vártam, ezért nem terheltem vele a gyomrom. (Bár terheltem volna.)
A főfogás északon honos gabonafélékből készült, pácolt fokhagymával és fügefalevéllel ízesített, sült napraforgókrémmel dúsított klímatudatos főzelék volt. A "se íze, se bűze" hab algából készült. A borospohárban felszolgált, barna szuszpenziók egyike kávézaccból és hullott körtéből készült "szemét-tonik", a másik pedig alma- és tea-kombucha volt.
A divatbemutatót idéző étkezést bezáró desszert grillezett klementinhéjjal ízesített vegán "aludttej" volt, amit rizsből készült "habcsók"-lapocskákkal tetéztek, és kesernyés ízű klementinhéj korommal hintettek meg.
Utolsó kommentek