Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

"Pippi cirkuszba megy"

2019.11.16. 12:56 :: Hobbiszakács

id-dsc07424-small.jpg

Az Astrid Lindgren mesevilágából kölcsönzött forgatókönyvre írt zenés játékot 2020 nyarán mutatják be Stockholmban. 

cirkus.jpg

A sajtóbejelentésre Stockholmban, az ABBA múzeumtól alig kétpercnyi járóföldre levő Cirkusz épületében került sor. Björn Ulvaeus, az ABBA együttes alapító tagja, Maria Blom (filmrendező, az első képen balról a negyedik) és Tilde Björfors (a Cirkus Cirkör igazgatója) közösen írt darabjában Astrid Lindgren mesehősei - Pippi, Tommy és Annika - a cirkuszba mennek, ahol többek között Carmencita kisasszonnyal, a cirkuszhercegnővel, a kötéltáncos Elvirával, és a világ legerősebb emberével, Erős Adolffal találkoznak.

bjorn_ulvaeus_pippi_p_cirkus_2.jpg

Az előadást a musical, a cirkusz és a színház keverékének kell elképzelni, amelyben a fő szerepet a svéd Cirkus Cirkör társulat kapja. A kanadai Cirque du Solei mintájára létesített újcirkusz produkcióiban a klasszikus artistatechnika vegyül a tánc- , a színész- és a látványvilág az egyedileg komponált zenével. A zenét Sister Luc Gabriel, az "éneklő apáca" (a Dominique szerzője), a ”Moszkvaparti Estékről” híres Vaszilij Szolovjov-Szedoj és a másik ABBA tag, Benny Andersson szerzeményei szolgáltatják.

A 75 évvel ezelőtt megjelent Harisnyás Pippi (pontos fordításban: Hosszúharisnyás Pippi) egy „unorthodox” leányregény. Főhőse a sorozatos kalandokba keveredő Pippi, vagány, szeplős és vörös hajú kislány, aki kerüli az iskolát, legszívesebben a barátaival játszik, vagy kószál a városban.

bjorn_tilde.jpg

Björn Ulvaeus és Tilde Björfors, a Cirkus Cirkör igazgatója

Az iskolakerülés manapság követnivaló példa, ennél jobban nem időzíthették volna a bemutatót. Björn Ulvaeus, aki nagy Greta Thunberg szurkoló, készségesen válaszolt a kérdésekre.

bjorn_ulvaeus_pippi_p_cirkus.jpg

Björn Ulvaeus

- Mennyire aktuális Pippi személye?

– Magát vállaló, kompromisszumoktól mentes, kiáll a véleménye mellett. Ilyen Greta Thunberg is, aki sok mindenben hasonlít Pippire, anélkül, hogy bármilyen szempontból a másolata lenne.

bjorn_ulvaeus_interju.jpg

- A látnivalóra szomjazó turistának nem szükséges bemutatni sem Pippit sem pedig Astrid Lindgrent - mondta Björn Ulvaeus. - Ugyanakkor őrültségnek tartom azt, hogy a cirkusz és a színházak nyáron zárva tartanak. Ebből született meg ennek a - nyári szezonban játszott - kicsinek és nagynak egyaránt élvezhető előadás gondolata.

A “Björn Ulvaeus Pop house Creative Productions”, “The Astrid Lindgren Company” és a Cirkus Cirkör közös produkciójának az ősbemutatójára 2020 június 26-án kerül sor. Jegyeket 2019 november 25-től lehet rendelni a cirkus.se honlapon.

2 komment

Címkék: ABBA Björn Ulvaeus Astrid Lindgren Harisnyás Pippi Cirkus Stockholm Cirkus Cirkör Éneklő Apáca Tilde Björfors Maria Blom Vaszilij Szolovjov-Szedoj Pippi cirkuszba megy

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7715308634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2019.11.16. 13:34:40

- Mennyire aktuális Pippi személye?
- Nagyon. Egy kiskorú személyről van szó, aki nem jár iskolába, kívül helyezi magát a társadalom szabályain, rengeteg (bűncselekményekből származó) pénzzel rendelkezik, és minden konfliktust a pénze vagy a fizikai erőfölénye segítségével old meg.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2019.11.17. 08:27:48

- És ha egy ilyen személyszeretetre vágyik, hol találja azt meg?

-Hát az SZ betűnél a szótárban...
süti beállítások módosítása