Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Jelenetek a Skansenből (3) Mókusetetés

2020.01.10. 10:30 :: Hobbiszakács

Évekkel ezelőtt a rozsomákot fotóztam, amikor a szemem sarkából mozgásra lettem figyelmes. Apró ugrásokkal egy mókus közeledett az ösvényen. Visszafojtottam a lélegzetem, és ráfogtam teleobjektívet. A mókus nagyobb és nagyobb lett, a végén nem fért bele a képbe.

sk2-ph-azh_0859.jpg

Mozdulatlanul tűrtem, ahogy a mókus a cipőmre, majd a vállamra telepedett. 

sk2-ph-azh_0851.jpg

Utólag tudtam meg, hogy a hétvégeken „beavatott” látogatók  etetik őket.

sk2-ph-azh_0905.jpg

A zsákmány egy részét a közeli fatörzsön fogyasztja el.

sk2-ph-azh_0878.jpg

A fölösleget gondosan az avar alá rejti.

sk2-ph-azh_0826-2.jpg

"- Itt biztos nem találja meg senki."

4 komment

Címkék: Stockholm Mókus Ssansen Mókusetetés

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr6115402040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2020.01.10. 20:01:02

A mókusok mindig levesznek minket a lábunkról.
Pedig a hancúrozásuk nem mindig esik jól a tetőn :-)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2020.01.11. 11:57:22

@Mormogi Papa: Az sem volt semmi, amikor éjszaka Édesapám mellére esett a havasi kunyhó deszka "plafonjáról" egy pele. Édesapám mindig készenlétben tartotta medvék elriasztására magával hozott atlétika bírói startpisztolyát. Mi csak arra ébredtünk, hogy éktelenül durrogtat a sötétben. :-))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2020.01.11. 16:21:41

@Hobbiszakács: Volt a kezemben startpisztoly is, jó régen. Azzal annyit ért az ember, mint egy patronossal. Persze jó hangos patronossal :-)
Egy hosszú vasrúdféle volt benne lyukakkal, abba kellett berakni a "rózsapatront" - ami összecsípett végű, igen rövid rézhüvely volt némi töltettel. A rúd hátulról halad előre, mikor egyesével elsütötte az ember. Medve ellen legfeljebb a felbosszantására elég :-(
No persze akkor még a medvék sem voltak ilyen bátrak, mint manapság: akkor az ember még viszonozhatta az adjonistent :-P

Vidor Komor 2020.01.15. 22:00:36

Nekem is van valahol egy mókusos képem (Zorkij fotómasina, f-f kép, kb l96?). A calimanesti-i parkban télen az volt a nemzeti sport, h dióhéjat összekocogtatva hívogattad az állatot: Mariana (fiú vagy lány mókus egy névre hallgatott). Jött és evett az evet. Most az unokáim mókusoznak nyaranként, Marosfőn; nem annyira szelídek, h a tenyeredből egyenek, de nem félnek az embertől. Jönnek-mennek, játszanak, őrült kergetésekbe feledkeznek... Paradicsomi állapotok.
süti beállítások módosítása