Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Rókagombás kanapék

2020.08.27. 06:24 :: Hobbiszakács

sk2-dsc01305.jpg

Hozzávalók: rókagomba, füstölt szalonna, tejszín és kenyér.

sk2-dsc01280.jpg

Elkészítés:

sk2-dsc01296.jpg

Szalonnát megpirít...

sk2-dsc01301.jpg

...gombát a szalonna zsírjában megsüt...

sk2-dsc01302.jpg

... kevés tejszínnel 5-6 perc alatt sűrűre főzi, kóstolja, esetleg sózza.

sk2-dsc01311.jpg

 

13 komment

Címkék: Rókagombás kanapék Sárga rókagomba

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1616177874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2020.08.27. 11:43:18

@Mormogi Papa: OFF: Benéztem a blogodra, és kommenteltem egy régebbi MiniUpdate-t:

"Apropó stadion és gyermekkor... Valahol Európában, valamikor az 50-es évek végén ingyen jártam focimeccsekre. A házunkban lakott a városunk első osztályú focicsapatának három tagja. Vasárnap délután jött értük a Pobeda taxi, magukkal vittek engem is. A stadionban ők az öltözőbe, én a pálya menti kispadhoz mentem. Közönséges tornatermi, hosszú fapad volt. Azon ülve néztem a tartalékokkal együtt a meccseket. (Fogalmam sincs, hogy miért voltak tartalékok, hiszen a hatvanas évek közepéig nem lehetett cserélni... 62-ben Görőcs Rancaguában végig sántikálta a csehszlovákok elleni meccs második félidejét.) Egyszer a Tatabánya vendégszerepelt, emlékszem, hogy Cserháti (kapus) mellett ültem."

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2020.08.27. 16:17:50

Anno nagyapám rengeteget gombászott (főként pöfeteget, de a szegfűgomba, vargánya sem volt ritka), és volt idő, amikor már meguntuk a gombát pörköltnek, rántva, levesnek, no akkor jött, hogy svédgomba készült belőle. :)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2020.08.27. 17:09:41

@Enchantée: Akkor itt zárult a kör! :-) Ennél svédebb gombát - jó, persze a szalonna az magyar - kevesen ettek.

A pöfeteg nagyon finom, főleg a kézilabda nagyságúból vágott szeletek, szalonnával megpirítva... nyámi...

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2020.08.27. 17:15:57

@Enchantée: Ja, még valami... mi van a blogoddal? Szegre akasztottad?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2020.08.27. 18:26:15

@Hobbiszakács: Köszönöm a hozzászólást elolvastam itt is, nálam is :-) Az bizonyos Pobjeda (Pábjéda - Győzelem) taxi náluk is megvolt még a "Szürke Taxi" korban. Egy részük már a lengyel változat, a Varsóról elnevezett "Varsava" volt - a krosszéria azonos; hogy műszakilag volt-e különbség, azt nem tudom.
A szalonna, megjegyzem, valóban gyanúsan hazai volt :-)))

@Enchantée: Nálunk az Őzláb volt a sláger a Bakonyban, eső után hatalmas példányokat szedtek a helyiek - mi nem értettünk hozzá :-P Volt olyan, hogy egy őzlábból készült gombapörköltet nyolcan nem tudtunk megenni. Igaz, abból négyen gyerekek voltunk :-)

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2020.08.28. 15:26:12

@Hobbiszakács: A svédek egyébként esznek/szeretik a svédgombát? :)
A blogot jó lenne újra éleszteni, tervben van, csak mindig halasztódik. Nem töröltem, de odaát már nem olyan, mint itt volt régen...

@Mormogi Papa: Őzláb is finom, bizony! :) Nagyapám nagyon értett a gombákhoz, pedig csak könyvből tanulta. Volt, hogy ő szólt a Moszkván a gombavizsgálónak, hogy figyeljen már, mert az valaki kosarában nem vett észre egy ártalmas gombafélét.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2020.08.28. 16:35:41

@Enchantée: Régen valahogy pergőbb volt az élet a neccen... jó kis társaság volt, vajon hogy alakult a sorsuk?

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2020.08.28. 17:46:34

@Enchantée: A svédgombát sem svédül sem magyarul nem ismertem. Nagyon olaszosnak néz ki. A svédasztalnak sem "svenskt bord" a neve, hanem "smörgåsbord", azaz "szendvicses asztal". Valaki ráragasztotta a nevet, aztán rajta ragadt. :-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2020.08.28. 20:59:49

@Hobbiszakács: Ez várható volt - elvégre a "franciasaláta" neve Párizsban 'orosz saláta', Kronstadtban hírét se hlották a "Brassói aprópecsenyének" és Melba (az ausztrál énekesnő se evett "Pêche Melba" nevű fagylaltkelyhet

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2020.08.29. 10:12:06

@Hobbiszakács: Van, akivel a mai napig tartom a kapcsolatot, és vannak, akik teljesen eltűntek, másokról pedig távolról van némi tudomásom. Én még anno szerintem az utolsó klassz hullámba csatlakoztam be, azóta más fórumokon zajlik az élet...
@Mormogi Papa: Annyira szeretem az ilyen plusz kiegészítő információidat! <3 Egyébként magukat az ételeket ismerik vajon a nemzetek minden esetben, még ha nem is azon a néven, amin mi használjuk őket?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2020.08.29. 12:23:44

@Enchantée: Ez erősen változó, de többnyire nem azonosak az ételek - kivéve az "Átv" ételek - mint a knédli vagy a sztrapacska - nem beszélve a flekkenről és a micsről :-) Nofene, egyből +éheztem :-P
Aztán ott vannak még a pillanat hevében született kreációk - ide sorolnám a Sajátlevében blogján kapott linken talált "magyaros" étket:
www.tvaruzky.cz/sortiment/rantott-magyar-kvargli?lang=hu
Kvarg Lipót ajánlásával :-)))
(Micsoda kellemes meglepetés, az olmützi pogácsasajt honlapja immár magyarul is elérhető! Receptekkel együtt!
süti beállítások módosítása