Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

 • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: @googlegiggle: A Tücsök csak a Hangyával osztotta meg a véleményét. :-) (2021.02.24. 22:37) "A vadon szava"
 • Hobbiszakács: @α Ursae Minoris: @Enchantée: Asszem lesz még ilyen, mert téma az van, és épp fabulázó kedvemben vagyok. :-) (2021.02.24. 22:34) "A vadon szava"
 • googlegiggle: Nagyon tetszik, de mit szolt a Tücsök? (2021.02.24. 19:23) "A vadon szava"
 • Enchantée: Még, még, még, még, még, ennyi nem elég! :) (2021.02.24. 17:25) "A vadon szava"
 • α Ursae Minoris: Ez nagyon-nagyon jó!! (2021.02.22. 17:23) "A vadon szava"
 • Mormogi Papa: Pedig a Tücsök még be akarta nyújtani petícióját az összes Jean de La Fontaine szobor lebontására. (2021.02.22. 11:49) "A vadon szava"
 • Mormogi Papa: Régebben volt egy lékhalász poszt - ott kis kunyhókat tettek a jégre. Az segített. Ráadásul feltűnt, hogy a csövek nem egy vonalban vannak, így a bója lehetőséget kizártam. Köszi a fejtörőt! (2021.02.20. 22:01) Kitalálós poszt - Mi áll ki a befagyott tengerből?
 • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: :-) (2021.02.20. 12:08) Kitalálós poszt - Mi áll ki a befagyott tengerből?
 • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Ahogy a mesékben mondják: ráhibáztál! A "félautomata" jéghorgászat kelléke. Svédül angeldon a neve, csukázásra használják. A harapást/fogást a felső fül lehajlásával jelzi. Egy időben... (2021.02.20. 11:09) Kitalálós poszt - Mi áll ki a befagyott tengerből?
 • Hobbiszakács: @α Ursae Minoris: Ránézésre én is behavazott bójának véltem a hókupacokat. Aztán eszembe jutott a jégen vágott horgászat! A hókupac a befagyás ellen "védi" a léket. (2021.02.20. 11:02) Kitalálós poszt - Mi áll ki a befagyott tengerből?
 • Mormogi Papa: Mintha lenne rajta orsó - talán a csövön át húzzák fel a fogást? Vagy a jég vastagságát mérik? (2021.02.19. 21:42) Kitalálós poszt - Mi áll ki a befagyott tengerből?
 • Mormogi Papa: Lékhorgászok helyét foglalja talán? Igazából nem tudom. (2021.02.19. 17:27) Kitalálós poszt - Mi áll ki a befagyott tengerből?
 • α Ursae Minoris: Azt gondolnám, hogy hajókat kötnek ki hozzájuk - vagy esetleg magát a stéget rögzítik hozzájuk, csak most a stéget is bevonták télire... (2021.02.19. 08:21) Kitalálós poszt - Mi áll ki a befagyott tengerből?
 • Hobbiszakács: @Vidor Komor: Szuper! :-) (2021.02.17. 21:47) A zebrák és az oroszlán
 • Vidor Komor: No, nem akarok beleszólni a kottába, de az utolsó mondatot elcserélném, tekintve, hogy a vírusos fertőzés veszélyéről lenne szó, és nem a gyanújáról. Ez volt: "A helyszínre érkező keselyűk elvetet... (2021.02.17. 18:53) A zebrák és az oroszlán
 • Utolsó 20

Címkék

A zebrák és az oroszlán

2021.02.10. 06:51 :: Hobbiszakács

Volt egyszer, hol nem volt, a Namíb sivatagtól északra, a Szaharától délre egy gondtalanul legelésző zebracsorda. Vándorlásuk során egy oroszlán keresztezte az útjukat. Az oroszlánt ősi ösztöne és a korgó gyomra vezérelte. Bemutatkozásnak megevett egy beteg zebrát. Aztán egy öreg zebrát. Szegények nem tudtak elég gyorsan futni, ami a zebráknál a legyengült immunrendszer jele.

sk-ph-azh_8821_1.jpg

A zebrák hasztalan próbáltak megszabadulni a kéretlen kísérőtől. Akármilyen gyorsan és messze futottak, az oroszlán reggelre a közeli majomkenyérfa árnyékában hevert, és az iPadján nézte ki az aznapi zebrareceptet.

A zebrák az oroszlán hű kísérőihez, a majomkenyérfa ágain tanyázó keselyűkhöz fordultak tanácsért. Vesztükre, ugyanis tudvalevő, hogy a keselyűket a politikai korrektség vezérli. Szerintük tökmindegy, hogy gyorsabb, avagy gyengébb képességű zebra teteme kerül terítékre.

A zebrák tanácsa kénytelen-kellett megfogadta a fentről kapott ukázt, és a passzív ellenállás taktikáját választotta. Szolidaritásra hivatkozva megtiltotta a csordatagoknak, hogy elfussanak az oroszlán elől. A határozat ellen háborgó zebrákat azonnali hatállyal kitiltották a Twitterről és a Facebookról.

Az oroszlán csapdát sejtett, aztán vállat vont, és megevett egy fiatal zebrát. Aztán egy csikót. Amíg a zsenge húsú készlet tartott, addig békén hagyta az öregeket. A bőséges koszt meghozta az eredményét. Mi tagadás, magára szedett még egy oroszlánnyit. Nehezére esett a mozgás, volt olyan nap, hogy ki sem mozdult az árnyékból.

Amikor az utolsó fiatal is étlapra került, az öregek felkötötték a nyúltalpat, és porfelhőbe burkolózva elkocogtak a Viktória tó irányában. A déli álmából felriasztott oroszlán üggyel-bajjal követte őket. Nem sokáig, mert az első kanyarban a szívéhez kapott, a többit pedig kitalálhatjuk.

A helyszínre érkező keselyűk elvetették a vírusos fertőzés gyanúját, és nekiláttak a vacsorának.

3 komment

Címkék: fabula A zebrák és az oroszlán

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9116421988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidor Komor 2021.02.17. 18:53:21

No, nem akarok beleszólni a kottába, de az utolsó mondatot elcserélném, tekintve, hogy a vírusos fertőzés veszélyéről lenne szó, és nem a gyanújáról.
Ez volt:
"A helyszínre érkező keselyűk elvetették a vírusos fertőzés gyanúját, és nekiláttak a vacsorának."

Ezt ajánlom ('vételkényszer' nélkül!)
"... a keselyűknek közmondásosan jó az emésztésük és már a tojásban megkapják a vírusellenes oltásokat, ezért pillanatnyi habozás -- és kézmosás -- nélkül nekiláttak a bőséges vacsorának."
Bocsánat a zavarásért.
süti beállítások módosítása