Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Keresztül-kasul Stockholmban

2021.11.22. 10:48 :: Hobbiszakács

sk2-20210901_130347.jpg

Tokió, Moszkva és Sydney után Stockholmban is kísérleteznek az átlós zebrákkal. 

Az átlós gyalogátkelőhelyekkel ellátott útkereszteződéseknél teljesen leáll a közúti forgalom amíg a gyalogosok minden irányban - beleértve átlósan is - áthaladnak az úton.

5 komment

Címkék: Stockholm Átlós gyalogátjáró átlós zebra

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4016761570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2021.11.23. 10:11:59

Tegnap óta azon gondolkodom, kiknek jó ez. Láttam persze korábban is (filmen, tévében), de a forgalomtól függően valakiket preferál mások rovására. Aki az átellenes sarok felé tart annak jó - ám az út (és a hozzá illő idő) hosszzabb, így a gépkocsiknak tovább kell várniuk. Azokat viszont nem engedhetik el egyszerre mindkét irányból... Miközben a gyalogosoknak nyilván nincs szabad útjuk.
Ahol kevés az autós és sok a gyalogos, ott működhet.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2021.11.23. 10:34:59

@Mormogi Papa: Ami még ez ellen a megoldás szól, hogy a biciklisek/elektromos rolleresek fittyet hánynak az "átlózókra." Átmenni átmehetsz, csak forogjon a szemed, mint a betonkeverő :-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2021.11.23. 12:06:00

@Hobbiszakács: Ez sajnos mindenütt így megyen. Hiába rendeletek, törvények, KRESz előírások - amíg nincs, aki érvényt szerezzen nekik.
Jellemzően "se hús, se hal" mentalitással közlekednek, vagy "ha akarom, vemhes, ha akarom nem vemhes" vállvonogatással. Élnek a kizárólag a gyalogosokat megillető előnyökkel, de fittyet hánynak a gyalogosokra.
Csúnya eset volt, amikor majdhogynem elgázolt egy biciklis, mert két egyirányú utca kereszteződésében a gyalogos zöld jelzésen úgy léptem le a járdáról (nekem volt előnyöm), hogy nem figyeltem az ellenkező irányba. Csakhogy időközben Valakik felfestettek egy "biciklisávot" amiben szabad a forgalommal szemben közlekedniük :-( És fordulniuk is - így fordult arrafelé, amerről nem vártam.
Meg persze a járdán gyorsan hajtó elektrollerek és más elektromos két- és egykerekűek sem könnyítenek a helyzeten.
Külön haragszom egy idősebb pasasra, aki mozgáskorlátozottak használta elektromos kerekes fotellel hajt a járdán, majd a Közértnél kiszáll és bemegy... Na, ezt nevezem pofátlanságnak!

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2021.11.25. 15:16:21

@Mormogi Papa: Hátha tudsz segíteni ütött-kopott memóriámon. Két csehszlovák film címére próbálok - sikertelenül - visszaemlékezni. Kerestem a neccen, de nem találtam. (Ha jól emlékszem, a hatvanas-hetvenes évek.)

Az egyik hőse egy vegyész, akivel felrobban a laboratórium, amiért két lábbal kirúgják. Szomorúságát enyhítendő beül egy bárba, és a köpeny zsebében maradt fokmérővel szórakozottan kavarja az italát. Amikor fizetni akar, a számla helyett egy gondosan elrejtett bankjegyet tesznek az asztalára... innen már fonalas a cselekmény.

A másik film egy Tv stúdióban kezdődik, ahol egy neves jéghoki kapusnak kell büntetőket ütni. Egyedül a főhősnek sikerül bevenni a kaput. Elindul a versengés a tehetséges fiatelember igazolására. A jégpályán kiderül, hogy hősünk nem tud korizni. Egy rém csinos és rém híres műkorcsolyást bíznak meg a tanításával...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2021.11.26. 09:45:42

@Hobbiszakács: sorry, de ezt a kettőt nem láttam :-(
Meg persze sok másikat sem. Televíziónk sem volt sokáig - valamelyik Olimpia alkalmából volt akció, akkor vették meg a szüleim az elsőt. UHF-VHF két hazai adóhoz és persze F&F képpel...
süti beállítások módosítása