Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Az ok és az okozat

2022.09.06. 08:38 :: Hobbiszakács

Az atmoszféra szén-dioxid koncentrációja tükrözi, de nem befolyásolja a klímaváltozás/felmelegedés mértékét.

sk2-20220825_130828.jpg

Ha a klímát a levegő CO2 tartalma határozná meg - reduktio ad absurdum - akkor a CO2-nak a mai 0,04 %-ról a jégkorszaki szintre, azaz 0,02 %-ra való - megújuló energiaforrásokkal elért - csökkentése egy új jégkorszakot eredményezne. 

A "Középkori meleg időszak" és a "Kis jégkorszak

A gázok, így a COis, oldódnak vízben. Hideg vízben több, meleg vízben kevesebb. A Csendes-óceán több CO2-ot nyel el, mint a világ összes erdeje. Előfordulhat, hogy a középkori meleg periódushoz hasonló földtörténeti korban élünk, és az óceánok felmelegedése az oka annak, hogy egyre több CO2 kerül az atmoszférába. És nem fordtva.

Azzal, hogy kivonjuk a szén-dioxid egy részét a rendszerből, nem oldjuk meg a globális felmelegedés problémáját. Az óceán vize ettől még nem fog lehűlni...

 

Szólj hozzá!

Címkék: Jégkorszak Klímaváltozás Szén-dioxid Csendes Óceán Ok és okozat reduktio ad absurdum Szén-dioxid oldódása vízben

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr5117924343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása