Stockholmban gyakran látni rózsaszín borítékból falatozó fiatalokat.
Kíváncsiságom nem hagyott nyugton, a nyomok a központban fekvő „Joe & the Juice” cégérű kávézóba vezettek.
A dán „Joe & the Juice” 8 eurónak megfelelő 90 koronáért vesztegeti a tunacadot, ami, ahogy azt a neve is sejteti, tonhalpasztából és avokádóból készül.
Otthon nekiálltam, hogy hasonló kreációt produkáljak. Emlékezetből vásároltam be a pesztót, a majonézt és a tonhalkonzervet. Az utóbbi sajnos olajosnak bizonyult, pedig az interneten keringő receptek vízben konzervált tonhalat ajánlanak. Azzal vigasztaltam magam, hogy régen a tonhalkonzerv olajos volt. Az is eszembe jutott, hogy az egykori "halpasztába" jó sok hagymát, vajat, tojást kevertünk, ami manapság nem menő.
A tonhalpasztához a lecsurgatott tonhalat majonézzel kevertem, sóval, borssal, citrommal és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítettem.
A csoportképről kimaradt a tonhalpaszta ízesítéshez szükséges petrezselyemzöld és a citromlé.
A pesztóval megkent, frissen pirított rozskenyér két felére tonhalpaszta, avokádo és paradicsom került.
A szendvicset a konyhafiókban talált „French Fries” tasakba állítottam. Ami azt illeti, elég bénára sikerült.
Aki nem hiszi, járjon utána.
Utolsó kommentek