Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Tunacado házilag

2024.09.27. 07:17 :: Hobbiszakács

sk2-20240905_141603.jpg

Stockholmban gyakran látni rózsaszín borítékból falatozó fiatalokat.

sk2-20240906_141127.jpg

Kíváncsiságom nem hagyott nyugton, a nyomok a központban fekvő „Joe & the Juice” cégérű kávézóba vezettek.

sk2-20240906_140841.jpg

A dán „Joe & the Juice” 8 eurónak megfelelő 90 koronáért vesztegeti a tunacadot, ami, ahogy azt a neve is sejteti, tonhalpasztából és avokádóból készül.

sk2-20240925_113039.jpg

Otthon nekiálltam, hogy hasonló kreációt produkáljak. Emlékezetből vásároltam be a pesztót, a majonézt és a tonhalkonzervet. Az utóbbi sajnos olajosnak bizonyult, pedig az interneten keringő receptek vízben konzervált tonhalat ajánlanak. Azzal vigasztaltam magam, hogy régen a tonhalkonzerv olajos volt. Az is eszembe jutott, hogy az egykori "halpasztába" jó sok hagymát, vajat, tojást kevertünk, ami manapság nem menő.

A tonhalpasztához a lecsurgatott tonhalat majonézzel kevertem, sóval, borssal, citrommal és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítettem.

sk2-20240912_090401.jpg

A csoportképről kimaradt a tonhalpaszta ízesítéshez szükséges petrezselyemzöld és a citromlé.

sk2-20240912_091811.jpg

A pesztóval megkent, frissen pirított rozskenyér két felére tonhalpaszta, avokádo és paradicsom került.

A szendvicset a konyhafiókban talált „French Fries” tasakba állítottam. Ami azt illeti, elég bénára sikerült.

sk2-20240912_091943.jpg

Aki nem hiszi, járjon utána.

2 komment

Címkék: halpaszta Tunacado házilag Joe & the Juice Tunacado

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1818495458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidor Komor 2024.09.27. 21:03:38

Ahogy elnézem a fotót: nagy az angol nyelv nyomása arrafelé. De nálunk is. Ma már megbukik az a borbély, aki nem Barber Shopnak nevezi a cégét. 1992-ben még tiltották az idegen nyelvű szövegeket, ma már nem zavar senkit. A recepted örömére holnap veszek egy jó nagy darab lazacot. 16 euró kilója, szerintem nem drága. Két napig esszük a Zasszonnyal.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2024.09.29. 11:19:03

@Vidor Komor: Elsőnek a bizsnic, a top és a quicky jut eszembe :-) A svéd is előszeretettel használ angolból átvett szavakat. Külön fogalom az angol-svéd kevert nyelv, a SWENGLISH. (Vedd hozzá azt is, hogy képtelen a "Zé", "Zsé", "Csé", és a "Dzsé" hangok kiejtésére...)
süti beállítások módosítása