Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Mennyit ér a blogod?

2008.05.15. 09:05 :: Hobbiszakács

A ”Számold ki a blogod értékét!” nevű honlap kiszámolja a blogod értékét. Természetesen svéd koronában. Tízzel elosztva megközelítő értéket kapsz euróban, 25-el megszorozva pedig forintban.

Svédországban elterjedt szokás a népszerű blog felvásárlása, mely néhány esetben gondtalan megélhetőséget biztosít a tulajdonosának. Legjobban a divatról blogoló fiatalok járnak, akik rossznyelvű források szerint ingyen ”vásárolhatják” degeszre magukat.

 

Kipróbáltam. A lap alján levő téglalapba beírtam a blogom címét, és megnyomtam a Beräkna (Számold ki) gombot.

A legismertebb magyar gasztroblogok értéke 200 000 és 500 000 korona között mozog. Hozzájuk képest labdába sem rúgok. Ekkor észrevettem az apró betűs szöveget a honlap alján:

Felelősséget nem vállalunk! A számításokat idomított majmokkal végzeztetjük, minekután a blog reális értékének nincs feltétlenül köze a valósághoz.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr89469458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pogány Ildikó 2008.05.15. 10:16:47

Ez a svéd algoritmus elég csalóka, mert nagyon nagy hangsúlyt helyez a blog korára. Érhet ugyanis egy fél éves blog is vagyonokat, bár az igaz,hogy egy 2-3 éves mégiscsak többet számít, ha sokan olvassák, linkelik, stb.
Ilyen a Business opportunities weblog, how muchis your blog worth szolgáltatása.
Ez szerintem arányosabban figyeli a linkeid számát, a látogatóid számát is. Próbáld itt, hátha jobb eredményt kapsz.
süti beállítások módosítása