Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Évvégi gasztrointerjú (II.)

2008.12.29. 09:28 :: Hobbiszakács

 

Turóczi Gábor a 2003-ban alakult Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület alapító tagja, elnöke. Főzött már az Északi-sarkon, a Góbi-sivatagban, és egy 50 méter magasban függő étteremben is – és mindig paprikás csirkét. 
 
HSZ: Melyik a kedvenc ételed? Hol és ki készíti el a legjobban?
 
- Nincs ilyen. Általában mindent kedvelek, ami friss, jó minőségű alapanyagból készül, és jól van összerakva. Ugyanúgy kedvelem az indiai, kínai ízeket, ahogyan a rántott, panírozott csirkecombokat.
 
 
 
HSZ: Nevezz meg egy újdonságot - étel, íz, főzéstechnika stb. - melyet az elmúlt év folyamán először próbáltál ki?
 
- Sok mindent kipróbáltam az elmúlt évben a sous vide technológiától, az Ír reggelin át a Góbi-sivatagi tevekumiszig, de azt gondolom, hogy egy jó utcai street food (ami pl. Stockholmban a korv med bröd), vagy egy friss, ropogós kenyér is nyújthat kellő táptalajt az ízlelőbimbóinknak.
 
 
HSZ: Az elmúlt év étkezései közül melyiket tartod a „legemlékezetesebb” kulináris élménynek?
 
- Áprilisban a Lucullus BT és az Extenda meghívására Magyarországra érkezett Kisko Gárcia andalúz mesterszakács, aki az elmúlt 5 év gasztronómiáját értékeltette át bennem andalúz ínyencvacsorájával.
 
 
HSZ:  Ha rajtad múlna, melyik magyar ételt neveznéd ki nemzeti ételnek?
 
- Természetesen a paprikás csirkét.
 
 
HSZ:  Gordon Ramsay váratlanul bejelenti magát. Mit főzöl neki, mivel kínálod? Ha ezt a rizikót nem vállalod, akkor hova viszed el vacsorázni?
 
- Először is leordítom a fejéről a haját, csak azért, hogy elnyerjem a rokonszenvét. Aztán elkészítem neki a világ legjobb paprikás csirkéjét, hogy hírét vigye a magyar gasztronómiának.

 

3 komment

Címkék: paprikás csirke az északi sarkon turóczi gábor gasztrointerjú

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr23845349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2008.12.30. 10:18:56

De jó, hogy a paprikás csirkének is van apostola!
(szerény véleményem szerint a paprikás abban tér el a pörkölt csirkétől, hogy tejföl is (igazi hungarikum) lakozik benne.

Benikuty 2008.12.30. 17:43:17

Csatlakozom az előttem szólóhoz, de kiegészíteném mondandóját:
Bizony, nem árt, ha az a pipi olyan igazi boldog-kapirgálós, sárga lábbal, bőrrel, Kecelről anyóstól, jó minőségű hagymáról indítva. Bele újkígyósi fűszerpaprika.
A pörkölthöz házi laska, meg jó csípős savanyú almapaprika, paprikásba házi tejföl hozzá kézzel szaggatott galuska.(by beni)

Ennek a fiúnak a kalandjaitól többször kivert a víz, de azért nagyon tisztelem.

Mindenkinek boldog Újévet kívánok

muskotály küvé 2009.01.05. 18:24:50

A tejföl annyira hungarikum, mint amennyire germánikum vagy szlovákikum, stb.
A pörkölt/paprikás/gulyás között nem feltétlenül a tejföl a különbség, szerintem több vélemény van erről - hiteles forrásról nem tudok.
süti beállítások módosítása