Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Kőzel-keleti kenyér, de nem pita. Mi a neve?

2012.02.24. 11:39 :: Hobbiszakács

 

 

22 komment

Címkék: saj kenyér markouk kenyér

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr684191781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2012.02.24. 13:31:12

Hmmm... nem az. Ez a kenyér papírvékony, egy perc alatt "megsül" a megfordított wok serpenyőn, a lafah kenyér pedig vastag.

spájzcetli 2012.02.24. 16:35:06

...taboon...
De lehetne a lavas kovásztalan változata is, a ragajig, és azt is hasonló "pék-készségen" sütik, minek a neve szorzs(?).

Attilajukkaja 2012.02.24. 19:08:31

@Hobbiszakács:
"a lafah kenyér pedig vastag"
Ebben biztos vagy??????
en.wikipedia.org/wiki/Taboon_bread

spájzcetli 2012.02.24. 19:28:55

@Attilajukkaja: … na, ezzel a Közel-keleti „palacsinta kenyérrel” abban a térségben úgy lehetnek elnevezésileg, mint az olaszok a forgácsfánkkal alias csöröge. Ahány régió, annyi név: it.wikipedia.org/wiki/Chiacchiere
(persze beszélhetnénk a mi lapcsánkánkról, macokunkról, stb. is…)

Attilajukkaja 2012.02.24. 20:19:17

@spájzcetli:
Szerintem sok az igazsag abban, amit irsz. De felek, hogy @Hobbiszakács: majd megcafol minket. En tovabbra is a lafah-ra szavazok!!!
Te mire?

Attilajukkaja 2012.02.24. 20:22:42

@spájzcetli:
Ja bocsi, te a taboont-t strigulaztad be. :o)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2012.02.25. 08:21:35

@spájzcetli: hasonló "pék-készségen" sütik, minek a neve szorzs(?)"

Talál, süllyed! Naaaagy gratula!

A "saj" kenyér, ami ha jól tudom kiejtve szá(d)zs vagy a fentebbi szozs, még markouk kenyér néven is fut. Nevét a furcsa sütőjéről (saj) kapta. A Wikipédián kívül itt

www.wonderhowto.com/how-to-make-saj-bread-aka-markouk-146995/

lehet többet megtudni róla.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2012.02.25. 08:35:34

@Attilajukkaja: "Ebben biztos vagy??????
en.wikipedia.org/wiki/Taboon_bread "

Biztos soha nem lehet a blogger.
:-)) A fenti forrás szerint "medium thickness", az én forrásom - nem emlékszem hol olvastam - pedig egyenesen vastagnak tartja.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2012.02.25. 09:31:02

@Attilajukkaja: @spájzcetli: Namegazisigaz, hogy a konvex sütő, a saj neve máshol taboon.

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2012.02.25. 10:22:39

Jaj, én a kovászos kenyérhez értek, ez a lepénykenyér kifogott rajtam, guglizni meg nem volt időkeret ... :)

@spájzcetli: Gratulálok! Bár számomra eddig sem volt készséges a gasztro-készséged! :))

@anazar: @Attilajukkaja: Én meg azt mondom, hogy az is lehetett volna, már lafah ... osztom spájzcetli véleményét, hogy egykutya! :))

Ügyes csapat ...:)

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2012.02.25. 10:23:25

@Hobbiszakács: Bocsánat, kimaradtál a gratulációból! Neked a poszthoz gratulálok és a csodás képekhez! :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2012.02.25. 13:03:38

Már csak az hiányzik, hogy:
"Queen Lafah" :-)

Úgy sejtem, eredetileg felforrósított köveken süthették -)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2012.02.27. 12:35:03

A tölteléket elnézve, ezt még talán én is ehetném ebédre, persze csak egyetlen egyet...
Szeret(t)em az ilyen töltős ételeket.
A kitalálóknak gratula! Nagyon járatosak vagytok ebben is. Egy egészen új világot nyittok meg előttem. Hol éltem eddig?

anazar · http://konyhatunder.blogspot.com/ 2012.02.27. 18:52:15

Épp csak a közel-kelet meg a wok sántít együtt ;-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2012.02.28. 17:43:12

A wok országában a félsaj-ű a király :-)

Attilajukkaja 2012.03.19. 19:21:06

@anazar:
Szerintem meg ne nevezd wok-nak, es akkor maris minden a helyere zottyen! :o)

Attilajukkaja 2012.03.19. 19:23:23

@Hobbiszakács:
Csak kivarom a holnapot!!! :o)
(De azert bekukkantottam, hatha mar posztoltal..., de meg nem. :o/ )
süti beállítások módosítása