Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Arnold és a fejlődő turizmus

2014.10.11. 13:19 :: Hobbiszakács

Arnold nyakába akasztotta a fényképezőgépet, és a vakító napfénytől hunyorgó szemmel elindult a Körúton. Amikor utoljára, négy évvel ezelőtt járt Budapesten, elszomorították a belváros bedeszkázott kirakatai és a februári lomtalanítás szétszórt szemete. Lépten-nyomon becsapták, a taxisok szabad prédának tekintették. Mindezek ellenére rosszul esett neki, amikor a szálloda liftjében egy japán kinézetű vendégtől azt a késő tanácsot kapta, hogy jól vigyázzon, mert "people are cheating here". 

HSZ-PH-AZH_5931.jpg

Kellemes meglepetésként érte az, hogy az elmúlt négy év alatt az elhanyagolt városból ragyogó metropolis lett, a Dísz-tér kövezetéből eltűntek a foghíjak, a Keleti p.u. előtt modern és tisztán tartott tér ritkítja párját. A sárga taxik, a Vörösmarty-téri kulináris dömping és az éttermekre potyogó Michelin csillagok - csupa hab a tortán.

HSZ-PH-AZH_6053.jpg

Arnold nem érzi jól magát a csillagok közelében, ezért egy köznépi gyorséttermet választott. Nem bánta meg, a rántott csirkemell forró és ropogós volt, a tökfőzelék pedig mérhetetlenül finom. Kanalazás közben próbálta kiszámolni azt, hogy hány éve evett utoljára madártejet.

– „Minden nátyon jó, minden nátyon szép, mindennel meg fátyok elégedve!” - foglalta össze az első nap élményeit. Feldúcolta a hátát, és keresztrejtvényfejtés közben, mosolyogva aludt el.

Reggel az egyik jóhír-TV-ben az illetékes – jogos büszkeséggel – a Magyarországra látogatók rakétaként növekvő számáról, a fejlődő turizmusról beszélt. Az idő továbbra is kellemes volt, ezért Arnold a számos attrakció közül a Széchenyi fürdőt választotta. Az utolsó négy évben sokszor kapta rajta magát, hogy gondolatban vágyainak 37 fokos medencéje lépcsőjén üldögél.

HSZ-2014-07-16-3950.jpg

Hétköznap lévén kevesen ácsorogtak az előtérben. Szekrényes öltözős jegyet kért, és lepengette a 4100 forintot. Az alagsorban lerakta a táskáját a padra, és átöltözött. A cuccát egy üres szekrénybe gyömöszölte, és rácsukta az ajtót. Azaz rácsukta volna, de a zár nyelve nem engedte. Hiába tartotta a belépőként működő műanyag karórát a zárhoz, az akkor sem húzta be a nyelvét. Próbálkozott más szekrénnyel is, mind hiába.

Arnold nem hiába töltötte élete „fogékonyabb” felét a Vasfüggöny mögött. Elővette a pénztárcáját, és a folyósón elsuhanó fehér ruhás árnyék után iramodott. A kézbe nyomott érme megtette a magáét. Találékonysága büszkeséggel töltötte el Arnoldot. Behúzta a hasát, és kilépett a teraszra. 

HSZ-PH-2014-10-01-4082.jpg

Rögtön ki is eresztette, sőt a hátát is begörbítette.

HSZ-2014-10-01-4083.jpg

- Valahová ki van írva - válaszolta az első fehér köpenyes, akibe a folyósón belebotlott. - A f…om tudja, miért nem használják erre a kivetítő képernyőt. A pénztárosnak megmondták, hogy szóljon a magyar vendégeknek. Magának nem szóltak?

HSZ-2014-10-01-4084.jpg

Arnold kedve elment a fürdéstől. Alkalmazta a ”több is veszett Mohácsi néninél” elvet, és sebeit nyalogatva visszavonulót fújt. A fürdő félreeső bejárati ajtaján rálelt a medencék karbantartásáról szóló, magyar nyelvű közleményre. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy figyelmeztessen egy befelé tartó népes norvég csoportot arra, hogy "people are cheating here".

HSZ-2014-10-01-4085.jpg

A frusztrációt legjobban teli gyomorral lehet kezelni. Mohón vetette magát a rántott bordára, hogy a következő pillanatban a meglepetéstől tágra nyílt szemmel meredjen maga elé. A szemközti asztalnál ülő, középkorú hölgy lesütötte a szemét, táskájából tükröt vett elő, abban nézegette magát. A borda hideg, száraz és szívós volt, a csirizből a kapor mellett a tök is hiányzott. Ebből tanult: később kell ebédelni, amikor elfogyott az előző napról megmaradt étel. 

HSZ-PH-AZH_5989.jpg

Arnold felbuszozott a Várba. A csodálatos kilátás és a ragyogó napsütés hamar feledtette a kudarcot. A Lánchídon elővette a fényképezőgépét, és a korláthoz támaszkodva keresett érdekes témát. 

HSZ-PH-AZH_6036.jpg

A Körúton járt, amikor összefutott egy mezítlábas, tarka bermuda-nadrágot viselő férfival. A vérben forgó szemű úriember egyenesen feléje tartott, és a kezében levő strandpapucsával csapkodni kezdte az Arnold nyakában lógó fényképezőgépet. – Pár perce itt üvöltött a boltban – mondta faképpel a közeli üzlet ajtajában cigarettázó eladó – tuti, hogy hülye szegény.

Arnold ereje egy kávézó előtt fogyott el. Belépett, és leroskadt egy székre. Kávét és hideg, széndioxidban dús, jéghideg ásványvizet rendelt. Megitta a kávét, belekortyolt a langyos csapvízbe, majd fizetett.

- Ez a pénz nem jó – mondta a pincér, mintha a világ legtermészetesebb dolga volna az, hogy valaki hamis pénzzel próbál fizetni. – A fémszálnak lilás árnyalata van.

- Itt van, válasszon – suttogta Arnold. -  Hátha akad egy jó bankjegy a saláta között. 

Arnold a nap hátralevő részét a szálloda biztonságában töltötte. A liftben japán turistákkal találkozott, akik egy emelettel feljebb laktak.  

- Bye, bye – búcsúztak kórusban.

- Bye, bye - mosolygott vissza Arnold. – And be careful: people are cheating here!

 

28 komment

Címkék: Budapest be careful: people are cheating here Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr856780241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"saját levében" · http://sajatleveben.blogspot.com 2014.10.11. 18:24:32

Óóó, Arnold a térköveket tőletek kaptuk ajándékba, nem emlékszel? Az ezrest, azt mi magunk csináltuk, kézműves technológiával, ezért nem sikerült egyformára.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2014.10.11. 19:16:30

Kíváncsi lettem, miféle megoldással rukkolt elő a "fehérruhás árnyék" :-)
Talán elővette egy kulcsos szekrény kulcsát?
Több helyen működik (pénzérme letéttel vagy anélkül, a vasútállomásokon - ahol még van ilyen - pénzért ) csomagmegőrző. Kulcsos vagy saját számkombinációs.
Régen az öltözőt felügyelő cerberus felírta a szekrényben lévő fekete táblára az általunk bemondott jelszót - ennek elfelejtéséről számos legendás történet kering, a legtöbb esetében a jelszó valami nem asztalképes kifejezés volt, ami az érintettnek végső elkeseredésében (haragjában) csúszott ki a száján :-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2014.10.11. 19:26:49

Magam Szentgotthárdon a szállodában, illetve annak fürdő (Wellness) részében találkoztam ilyen kártyával. Fizetni is azzal lehetett a fürdő büféjében, vagy a szálloda italautomatájánál. Így nem kellett kijelentkezéskor a személyzetnek ellenőriznie, mi fogyott a hűtőszekrényből. Viszonzásul a szobákban nem is volt hűtőszekrény - bánatunkra. A közértből becsempészett dobozos sör sem jó melegen :-P
Ott viszont a rendszer tökéletesen működött. (Chip-karkötő néven.)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2014.10.12. 17:17:07

@Mormogi Papa: "miféle megoldással rukkolt elő a "fehérruhás árnyék"

Egyszerűen: keresett egy olyan ajtót, mely nem nyűjtotta ki a nyelvét. :-) Úgy saccoltam, hogy a "szabad" szekrényajtóknak kb. negyede-fele volt működőképes állapotban. Távozás előtt elárultam három német srácnak a "trükköt".

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2014.10.12. 17:42:58

@"saját levében": :-)
Apropó bankjegyek. Egyszer volt, hol nem volt egy ország, melyről Édesanyám azt mondta, "hogyha Kína a Mosoly Országa, akkor ez kész röhej". Na abban az országban 1, 3, 5, 10, 25, 50 és 100 állt a bankjegyeken. (Bizonyára azért, hogy minden elképzelhető összeget ki lehessen fizetni velük).

Attilajukkaja 2014.10.13. 13:47:06

Arnold mikor jart nalunk? Mindegy, mert Budapest szinte semmit nem valtozott miota az eszemet tudom. Kulsosegileg persze sokat romlott es javult is. Megszunt egy csomo piac, muvelodesi haz (pl az Almassy teren), stb. De epultek is dolgok. Egy kulso szemlelo szamara ez persze erdektelen.
A budapestiek azonban ugyanolyanok maradtak, mint voltak. Vagy tevedek? :o)
Erdeklodessel figyelem most a Vari Bazar ujjaepiteset. En sokat jartam oda rock koncertekre, mert annak idejen meg Ifjusagi Parknak hasznaltak. Olyan intim emlekeim fuzodnek azokhoz a koncertekhez, hogy a fal adja a masikat! :o)))
Arnold ra sem fog ismerni a Bazarra, ha arra jar!

Benikuty 2014.10.13. 14:29:00

Üzenem Arnoldnak:a magyar gasztronómia hihetetlen fejlődésen ment ment, gomba módra szaporodnak a jobbnál jobb helyek, hála az igyekvő szakmai befektetőknek, tehetséges szakácsoknak...
...de, ezzel párhuzamosan sajnos léteznek még, és bőven többségben vannak azok a vendéglehúzós helyek, ahol a minőség, a mentalitás évtizedekkel előtti, amikor még hiánygazdaság volt. Az "eszi nem eszi, nem kap mást"
...vagyis Arnold legközelebb legyen olyan okos és bátor, hogy kérdez...ráadásul kéznél ugye egy MGE tag, akinek van némi tájékozottsága, és ha az kevés lenne, van hol tájékozódnia.
Arnold most saját hibájából járt így, és nem tessenek elfelejteni, hogy más országokban sincs jó kolbászból a kerítés.

Attilajukkaja 2014.10.13. 17:43:55

@Benikuty:
Arnold nem sajat hibajabol jart igy. Ebbol nem engedek! Nehogy mar szegeny Arnoldra kenjuk a sajat szarunkat.
A Vaci utcaban talalhato ettermek a magyar vendeglatas szegyenet jelentik szamomra. Mert mi ezt is megengedjuk magunknak, pedig mindenkinek tiltakoznia kellene ellene.
Budapest kulinaris erteke tenyleg emelkedett annak, aki utanajar es meg tudja fizetni. De a nagy tobbseg most is csak a szar goulash-al, es a tziganypechenyevel talalkozik. A magam reszerol egy gasztro-, illetve turistarendorseget ujitanek be. Ezek cirkalnanak korbe-korbe Budapesten (szigoruan piros-feher-zold szinekben!), legalabb ket idegen nyelven beszelnenek, es mindenkit (taxisokat, penzvaltokat, vendeglosoket) megbuntetnek, akik lehuzzak a turistakat, es ezzel romboljak Magyarorszag jo hirnevet!
..Tudom,...ne is mondd. Almodik a nyomor. :o/

Attilajukkaja 2014.10.13. 17:47:15

@Benikuty:

'http://www.gaultmillau.hu/gm-magazin/ime-az-ev-ettermei-megjelent-a-2015-os-gault-and-millau'
Szuper! Koszi!
Kar, hogy en ezekbe sohasem jutok el.

Attilajukkaja 2014.10.13. 18:12:03

@Mormogi Papa:
"Magam Szentgotthárdon a szállodában, illetve annak fürdő (Wellness) részében találkoztam ilyen kártyával. "
De jo helyekre jarsz! :o)
En azt hittem, hogy az Orseg az Magyarorszag egy elhanyagolt resze. De ez nyilvan hulyeseg, hiszen kozel van Ausztriahoz, es csak a kis falvak vannak elhanyagolva.
Ugy tudom (?), sok ujgazdag eppen ott vesz elhagyott paraszthazat.
Nah, majd ha otosom lesz a lotton......! :o)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2014.10.13. 22:14:16

@Benikuty: Arnold - amióta ismerem - Budapesten állandó időkrízisben szenved. Habzsolja a várost, az élményeket: ha lehet, akkor mindenből egy kicsit, de a tökfőzelékből sokat!
:-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2014.10.13. 22:30:02

@Attilajukkaja: Van arrafelé néznivaló apróbb településeken is - véletlenül botlottunk bele egy ismerősbe, aki a saját portáján (régi parasztház és melléképületei egy olyan aprócska faluban, hogy a főtéren egy nem nagy kőre felvésték minden helyi lakos nevét!) nyaranta gyerekeket táboroztat. Ismerkednek az egykori életmóddal, maguk készítenek ezt-azt - még ételeket is :-)
Eljutni meg oda jutunk el, ahol éppen kedvezményesen adnak lehetőséget. Abban a szállóban már biztosan nem - ez afféle nyitási beetető akció volt :-P
Egyetlen kifogásom (már a hűtőszekrény hiányán kívül :-P) a szoba dizájnjára vonatkozik. Kifejezetten ravatalozóra hasonlított az ágy elhelyezése és a (nyilván elegánsnak vélt) fekete-arany színvilág miatt. Mellesleg a falat díszítő (obligát) festmény se volt éppen vidám…

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2014.10.14. 17:36:06

Szép napot!

Budapest mindig a szívem csücske marad, ha szép, ha ronda - mert az emlékeim csakis a legszebbek róla :)

@Mormogi Papa: Vannak dolgok, amiken az ember elmélázik és csak egyet kérdez: minek vannak???
Ezen a ravatalozós dizájnon jót nevettem. Szerintem nem értetted meg a filozófiai üzenetét: az élet rövid. Addig élvezd, amíg teheted - A MI SZÁLLODÁNKBAN! :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2014.10.14. 18:25:01

@fiam: Nohát, hogy én erre nem gondútam…

Ö.M.F. !

Benikuty 2014.10.17. 20:46:35

@Hobbiszakács: ...bizony a tökfőzelék vajon párolt hagymáról indítva, tejszínes habarással, végén bőven kaporral hintve :)...az élet szép! :D

Attilajukkaja 2014.10.18. 17:21:12

En hagyma nelkul kezdem, es tejfolos habarassal fejezem be. A fozes elejen a kapor szarat is belevagom, de a vegere hagyom a zoldjet.
Igy is nagyon finom. A lenyeg, hogy ne fozzuk szarra se a tokot, se a kaprot. :o)
Van, aki eskuszik arra, hogy nem kell bele egy deka liszt sem, mert magaval a tokkel is lehet suriteni. Biztosan,....de nekem hianyzik az az egy-ket evokanal liszt. :o)
Nagymamam tokfozelekenek izet adja vissza.

Attilajukkaja 2014.10.18. 18:02:16

"Arnold nem hiába töltötte élete „fogékonyabb” felét a Vasfüggöny mögött. Elővette a pénztárcáját, és a folyósón elsuhanó fehér ruhás árnyék után iramodott. A kézbe nyomott érme megtette a magáét. "

Az ilyen Arnoldok miatt tartunk meg ma is ott, ahol. Persze nem rajtuk kell kezdeni a szamonkerest, hanem sajat magunkon. En a multkor fellazadtam, es az engem operalo orvosnak egy fillert sem adtam. Nem szolt egy szot sem. Igy is valtunk el.
De volt mar olyan tapasztalatom, amikor elore kertek a penzt egy rokonom ellatasanal. Kerdeztem, mire forditja majd a korhaz a befizetesemet? Nem jott valasz, es a doki is ugy tett, mintha nem is ertene a kerdesemet.
A lenyeg, hogy sok mulik rajtunk, allampolgarokon is. Ha vazalluskent fizetunk, ahogy Arnold bacsi is tette, akkor ne csodalkozzunk azon, hogy kihasznalnak minket. Na jo. Arnold bacsi egy turista, aki kulonleges elmenykent eli meg a mi mindennapi mizeriankat. Meg jopofanak is tartja, hogy beszamolhat minderrol.
Szamomra ez teljesen mast jelent. Jobban orulnek, ha Arnold bacsi nalunk is ugy viselkedne, ahogy otthon teszi. Meg akkor is, ha ehhez hosszu percekig kell varnia a szekrenye kinyitasaig.
Mert hiszem, hogy Arnold bacsi otthon magas hangon tiltakozik a korrupcio ellen, csak nalunk engedi meg maganak, hogy csusztatopenzzel intezze el a problemait.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2014.10.19. 15:35:39

@Attilajukkaja: Válaszomat közmondásokba foglalva adom elő:

Ha Rómában vagy, tégy úgy, ahogy a rómaiak: járt utat a járatlanért el ne hagyj, mert egy fecske nem csinál nyarat.

Arnold nem tiltakozik a korrupció ellen: immunissá tette az előző életének minden területére kiterjedő fanaríóta "hagyomány". De amikor Tuskó Hopkinsokba botlik, vagy úgy érzi, hogy nincs kéznél más megoldás, akkor bizony korrumpál.

Néhány évvel ezelőtt Arnold új lakásba költözött. A költöztető cég három embert küldött. Lift egyik házban sem volt, a srácok kegyetlenül megkínlódtak. Az utolsó bútor sehogy sem fért be a hálószobába. Hiába próbálkoztak jobbról, hiába balról nem ment. Ott hagyták az előszobában. Arnold is belátta, hogy lehetetlen feladat, ezért kifizette a munkadíjat, és a máskülönben kitűnő munkát borsos borravalóval jutalmazta. "- Borravalót kaptunk srácok, szólt ki a lépcsőházba a főnökük - ennek a bútornak be kell mennie a hálószobába."

Ami igaz az, hogy előre somolyog a téma posztolásának a gondolatán.
:-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2014.10.20. 13:35:26

@Hobbiszakács: Az utolsó bútordarabról...
www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/14127/bilicsi-tivadar/apu-hod-med-be-zeneszoveg.html
No és befért? :-P
Magamért én sem adtam paraszolvenciát (ez a PC neve :-P), de ha az ember családjáról van szó... néha megtéved.

Attilajukkaja 2014.10.20. 16:10:55

@Hobbiszakács: Elnezest kerek Arnoldtol, hogy szova tettem, ami a szivemet nyomja. Ereztem, hogy nem kellett volna.
De igazad van, ha nincs mas megoldas, akkor nincs mas megoldas.
Mint elozoleg irtam, azzal is tisztaban vagyok, hogy az emberi fejekben nem Arnold bacsiekkal kellene kezdeni a valtoztatast. Hogy en ezt mikepp kepzelem el, az nem ide valo.
"- Borravalót kaptunk srácok, szólt ki a lépcsőházba a főnökük - ennek a bútornak be kell mennie a hálószobába."
Arnold nyilvan nem Magyarorszagon koltozkodott. Itt csipobol elvarjak a borravalot, aztan van, aki jol vegzi a munkajat, es van, aki nem.
De a poszt nem errol szol, hanem arrol, hogy Arnold bacsi is jol erezheti magat nalunk,....csak tudni kell, hogy hova menjen. Ezugyben teljesen egyetertek Benikuttyal, mert sokat javult Magyarorszag gasztronomiai kinalata. Videken is!!!!!

Attilajukkaja 2014.10.20. 16:25:30

@Mormogi Papa:
Neha megteved, neha kikenyszeritik az emberbol.
Nem emlekszem, mikor adtam utoljara kenopenzt veletlenul. Egyszer egy nagyon fiatal orvos mutott. Azert, mert a fonoke lebetegedett. Apro mutet volt es a vegen odamentem hozza a megszokott boritekkal. Nem volt sok benne (apro mutet), de megkerdeztem tole, elfogadja-e. Nem csusztattam a zsebebe, hanem nyiltan atnyujtottam a boritekot. Nem tudom, melyikunknek volt kinosabb a jelenet. A fiatal orvos csak annyit mondott, hogy eppen a napokban szul a felesege, a fizetese meg eppen eleg a napi megelhetesre. Jo egeszseget kivantam az egesz csaladnak es a kezebe nyomtam 20 EFt-ot.
De nem en lennek, ha utolag nem ellenoriztem volna a sztorit. Mit ad Isten, a dokinak TENYLEG akkor szuletett az elso gyermeke.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2014.10.21. 18:35:24

@Attilajukkaja: Nos, legutóbb kifogástalan fogadtatást, gyors és jó diagnózist kaptam teljesen ingyen. Ilyen is akad.
Egyedül a vérvételnél kellett várni, de talán csak rossz időpontot fogtam ki. Ott is kedvesen, bár kissé hajszoltan fogadtak.
Kiderült, hogy semmi olyan bajom nincsen, mint amire a körzeti orvos számított - meg amit végigkínlódtam pár napig. AZ okok most sem világosak, remélem végleg elmúlt.
Röviden: még a hazai egészségügyben is van remény :-P
Bár a kerületi előjegyzési honlap egy ideje nem működik rendesen - állítólag a rendszergazda kínlódik valamivel...

Attilajukkaja 2014.10.22. 11:23:26

@Mormogi Papa:
A csaladomban is vannak orvosok, tehat bizom bennuk. Az egeszsegugyben viszont egyre kevesbe. Es oriasi kulonbsegek vannak korhaz es korhaz kozott, haziorvos es haziorvos kozott. Az en apro terdmutetem a Janos Korhaz Balesetien tortent (oda mentem, mert egy apro balesetben serultem meg), ami allitolag az egyik legrosszabb hely, ahova ember kerulhet. Mint kiderult, a mutet egyaltalan nem volt surgos, de hetek mulva ott vegeztek el. Az ottani korulmenyekrol szociologiai disszertaciot irhatnek (plagizalas nelkul)! A parom egyszer a neurologian toltott el egy hetet ugyanabban a korhazban, mert folyamatosan zsibbadt a jobb karja. Azt mondta, az olyan volt, mintha egy szanatoriumban lenne. Ketnaponta elkuldtek valami vizsgalatra es az utobbi 15 evben nem pihent annyit, mint ott. :o)

Attilajukkaja 2014.10.22. 11:31:12

@Hobbiszakács:
Elfelejtettem megirni a nagy he'vben, hogy mennyire tetszik az utolso kep a pettyes lakattal a Lanchidon. Arnold bacsinak nagyon jo szeme van az ilyesmihez!!!!

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2014.10.24. 18:58:54

@Attilajukkaja: Arnold bácsi köszöni az elismerést, az építő kritika pedig serkentő hatással van rá. :-)

A költöztetők véletlen megvesztegetése természetesen Skandináviában esett meg.

Attilajukkaja 2014.12.19. 22:19:24

@fiam: Nalatok mi lesz a menu a nagy unnepen, Fiam? :o) Valami jo kis kaposzta? Vagy mas?

Attilajukkaja 2014.12.19. 22:33:01

@Hobbiszakács:
"A költöztetők véletlen megvesztegetése természetesen Skandináviában esett meg"
Termeszetesen! Ezert imadom ennyire ezt a blogot, mert tudom, hogy felesleges kimennem hetrol-hetre a Kossuth terre, mert nem ott kellene tiltakoznom az allami megvesztegetesek es a korrupcio ellen, hanem Stockholmban, Osloban vagy Bernben. Mit mondjak?
Semmit. Semmit, semmit es meg egyszer semmit!
De jovore tenyleg kimennek Stockholmba, mert egyszer mar jartam ott, es megigertem a paromnak, hogy egyszer elviszem oda. :o)
süti beállítások módosítása