Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Készül a szeneslepény a Skansenben

2016.09.26. 14:09 :: Hobbiszakács

skansen_hostmarknad-dsc04332-b.jpg 

"A kalóriadús favágóflekkenhez [...] egy személyre 10 deka füstölt vagy sózott sertéshúst (oldalas), kb. 1,5 deciliter vizet, 1 dl lisztet és egy csipetnyi sót kell számolni. Először az apróra vagdalt oldalast forró fémserpenyőben nyílt tüzön ropogósra sütik. Olvasztott sertészsírt adnak hozzá, majd ráöntik az előre elkészített, palacsinta sűrűségű vizes tésztát.  Három perc múlva a lepényt feldobva megfordítják – nem lenne eredeti, ha lapátot használnának - és a másik oldalát is ropogósra sütik. Egyesek szerint az igazi kolbullenek „a kéményen kell kimennie, és ott kell visszajönnie„ ahhoz, hogy jó füstös íze legyen."

18 komment

Címkék: Skansen Kolbulle Szeneslepény Höstmarknad anno 1900 Őszi vásár anno 1900

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr5911744421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2016.09.26. 15:24:37

Jol nez ki! Olyan tipikus konnyu kaja. :o)

Benikuty 2016.09.26. 22:01:33

@Attilajukkaja: ha elég szenes, talán még hasfogónak is elmegy ;)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.09.27. 22:02:33

@Benikuty: A zsír hajt, a szén fog... Yin és Yang a serpenyőben :-))
@Attilajukkaja: Ha jó forró a zsír, akkor nem csöpög róla a zsír. Azért tüzelnek kegyetlenül.

Attilajukkaja 2016.09.28. 10:58:48

@Hobbiszakács:
"Ha jó forró a zsír, akkor nem csöpög róla a zsír."
Ez valo igaz. Akkor a kajaban marad es ez adja neki az izt. A finom fustos izt!
Imadnam ezt a lepenyt, ha nem szamitogep elott dolgoznek napi 10 orat, hanem mondjuk szantanek-aratnek naphosszat a hideg foldeken. :o)

"saját levében" · http://sajatleveben.blogspot.com 2016.10.01. 18:37:53

@Attilajukkaja: Vagy ha annyira fáznál mint a svédek ott fenn a sötétben!

"saját levében" · http://sajatleveben.blogspot.com 2016.10.01. 18:38:29

HSZ! És mit isznak hozzá? Ez fontos kérdés!

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.10.01. 21:42:11

@"saját levében": Jó kérdés. Enni vörösáfonya ízzel eszik, de, hogy mit isznak hozzá? Szeszes italt vásáron nem árulhatnak, ahhoz "teljes értékű" szeszkereskedési engedéllyel kell rendelkezni. Amit úgy-e nem könnyen bocsátanak ki. Üdítőt, Colát láttam az asztalokon.

Benikuty 2016.10.02. 20:30:30

@Hobbiszakács: hirtelen nem jut eszembe az epeműködést serkentő gyógytea neve :)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.10.03. 09:47:22

@Benikuty: Memória erősítő teáról tudsz? (Én is kérnék belőle).

:-)

A gilisztaűző varádicsot (Tanacetum vulgare) mérgező volta miatt törölték a gyógyteák listájáról, de annál jobb epe-máj-gyomorműködést serkentőt szerintem azóta sem találtak ki.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.10.03. 10:22:06

@Attilajukkaja: Az Unicum nálatok gyógytea? Szép kis család, nem mondom...

:-))))

Unikumnál is jobb az Underberg. Mindig van nálam 20 milliliteres üvegcsében.

Benikuty 2016.10.03. 10:27:29

@Hobbiszakács: arra leszek kíváncsi, hogy a goji bogyóról mikor válik nyilvánossá mérgező volta...,

Benikuty 2016.10.03. 10:29:08

@Attilajukkaja: egyértelmű :D és akkor kiváló májerősítő hatásáról még nem is szóltunk... ;)

Benikuty 2016.10.03. 10:30:41

@Hobbiszakács: nos, nekem az underberg olyan brutális étvágyat csinál, hogy nincs rá szó...

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.10.03. 10:43:14

@Benikuty: "underberg olyan brutális étvágyat csinál".

Ne csodálkozz, ha egy iccével hajtasz fel belőle :-))

Benikuty 2016.10.03. 11:34:52

@Hobbiszakács: annyi miatt már kijön a mobil detoxikáló :D

Attilajukkaja 2016.10.03. 11:35:50

@Hobbiszakács:
" Szép kis család, nem mondom..."
:o))) A csaladommal valoban nem dicsekednek, de az Unicum tenyleg jo gyomorbantalmakra. De csak kis mennyisegben!!!!

Underberget meg sohasem kostoltam. Az is ilyen gyogyfuvekbol keszult ital?

@Benikuty: "és akkor kiváló májerősítő hatásáról még nem is szóltunk"
Pedig nagy mennyisegben azt is noveli! Kesz nyereseg! :o)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.10.03. 16:13:58

@Attilajukkaja: Az Underberg is szeszes növényi kivonat, gyomorkeserű. Repülőterek tax-free boltjaiból szerzem be.
süti beállítások módosítása