Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Képriport a stockholmi Food and Wine vásárról (3) Szendvicskészítő bajnokság, színes sajtok, és lebegő péksütemények

2016.11.16. 07:56 :: Hobbiszakács

sk2-ph-dsc05398.jpg

sk2-dsc05288.jpg

sk2-ph-dsc05317.jpg

 

17 komment

Címkék: Food and Wine Stockholm 2016 zöld sajt Szendvicskészítő bajnokság

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9911949921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2016.11.16. 15:28:42

A "pestós" sajt szép is, finom is - ráadásul elég egy kevéskét ráreszelni a spagettire (akár a makarónira :-P) és nagyon jó ebédet ad. Esetleg egy kis tejföllel a tetején, ha szereti az ember :-)

Benikuty 2016.11.17. 05:32:03

gondolom azokat a lelógó bizbaszokat utóbb megkenték lekvárral, aztán versenyre ették :D

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.11.17. 07:27:58

@Benikuty: Á, nem jutott eszükbe. :-)

A lógó micsodák a bulle-k. Egyféle diétás darázsfészek-briós keverék, amit az idősebb generáció a kávé mellé eszik. Ezt a műveletet nevezik "fika"-nak.

Benikuty 2016.11.17. 07:31:52

@Hobbiszakács: jellemző, hogy eszükbe sem jutott! Te emlékszel ilyen versenyre?
Azzal a sütivel meg szívesen "fikáznék" :D

Benikuty 2016.11.17. 07:36:57

A zöldfűszeres és vörösboros(és egyéb színesített, ízesített) sajtok megosztják az ínyenceket, mert valahol ezeknél elvész az igazi érett sajtíz. Nekem sem barátaim, mint ahogy pl. a tupírozott gomolyákat sem eszem.
...de virágozzék...! tádámm!!

Attilajukkaja 2016.11.17. 08:45:18

@Mormogi Papa:
En is imadom a bazsalikom pestoval (franciaknal pistou), parmezannal keszult tesztaeteleket. De kulon-kulon szoktam ratenni. A friss bazsalikombol keszult pestonal nincs jobb. (Persze a pestoba is teszek egy keves parmezant).

@Benikuty:
"azokat a lelógó bizbaszokat utóbb megkenték lekvárral, aztán versenyre ették"
Lehet, hogy muanyagbol voltak. ;o)
Oh wait,...

"zöldfűszeres és vörösboros (és egyéb színesített, ízesített) sajtok megosztják az ínyenceket"
Akkor most engem inyencnek minositettel fel. :o) Koszi!

"saját levében" · http://sajatleveben.blogspot.com 2016.11.17. 09:29:30

Jaaaaa, hát így is lehet olyan könnyű süteményt sütni ami szinte lebeg?! Azt hittem naphosszat kell hajtogatni a levelestésztát.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.11.17. 10:38:44

@Benikuty: Emlékszem, nem is egyre. Csóró diákként fogadtunk arra, hogy együltödben be tudsz vágni egy tucat krémest/habos rolót? Ha igen, akkor a többiek állták a számlát. Ha pedig nem, akkor te...

Benikuty 2016.11.17. 17:06:00

@Attilajukkaja: a sajt legyen sajt, "a krumplileves legyen..." :D

Attilajukkaja 2016.11.17. 17:58:08

@Benikuty:
"a krumplileves legyen..."
Ha valamiben egyet tudok erteni a nehai Kadarral, akkor ez az.
A magyar, illetve az anyukam krumplilevesenek nincsen parja!!
Az enyem egy kis hagymat piritott egy keves szalonnan, majd piros paprikat adott hozza, es egy kis ido utan felontotte vizzel, es azzal fozte meg a krumplilevest. Mivel a krumpli altalaban mar nem volt tavaszi, ezert a kavargatasa folytan maga suritette be magat. A vegen tejfolt, zellerlevelet adott hozza. (Talan liszttel habarta be?)
Nem tudom, hogy volt-e mas titka,...de egyszeruen fenseges volt.

A ti anyukatok hogyan keszitette ezt az egyszeru, am csodalatos levest?

Benikuty 2016.11.17. 18:48:34

@Attilajukkaja: méltatlanul lenézett étel:(
nálunk savanykás-tejfölös volt, bőven babérlevéllel, és a kedvemért köménymaggal.
Holnap ez lesz, keszthelyi "Démon" krumpliból, az olyan enyhén szétfőlős :)

Benikuty 2016.11.18. 04:38:57

@Attilajukkaja: (azért eszek bele néhány karika kolbászt is) :)

Attilajukkaja 2016.11.18. 09:36:02

@Benikuty:
Tenyleg, baberlevel is kell bele. Es anyukam szalonnan fonnyasztotta a hagymat, es aztan termeszetesen kolbaszt is tett bele. :o)
Tartalmas leves volt!

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.11.18. 14:20:45

@Benikuty: @Attilajukkaja: Amibe pedig sok babér kell, az a krumplifőzelék :-)

Attilajukkaja 2016.11.18. 14:54:42

@Hobbiszakács: @Benikuty:
Igen, igen! A krumplifozelek lenyege a baberillat es a tejfol. De a krumplilevesbe is kell egy keves.
Mostanaban sok helyen foznek fozeleket uj krumplibol, karikara vagva a burgonyat. Tejfol helyett pedig tejszint hasznalnak.
Nagymamam bekebeli fozeleke szinten oreg krumplibol keszult, baberlevellel es tejfollel. Kicsit osszenyomkodta a fott burgonyat, de nem annyira, hogy krumplipure legyen belole. Te'li fozelek volt. Mikor megjelent az ujkrumpli, mar mas friss zoldsegbol keszitett fozeleket. Az ujburgonyat pedig sok petrezselyemmel parolta, igazi inyencseg volt.

Ma mar nincs a zoldsegeknek idenyuk, legalabbis nem ugy, mint annak idejen. Egesz evben lehet kapni mindent. Ennek is megvan a pozitivuma,...de megint elveszett egy darabka abbol a vilagbol, amiben felnottunk.
Es ez igy van rendjen. :o)

A magyar konyhanak keves jellegzetessege van szerintem, de azt kiemelnem, hogy nalunk hetente legalabb egyszer van valamilyen fozelek. Ha valamivel jellemezhetnem a magyar etkezesi szokasokat, akkor azt a fozelekek fontossagaval tennem.