Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Hírek és álhírek

2019.08.22. 10:40 :: Hobbiszakács

Írásaim között keresgélve bukkantam erre az 1997 februárjában kelt szösszenetre a svéd napi sajtóból ollózott hírekről.

Tapsvihar a paplan alatt

Doris Brooker, amerikai pszichológus a hálószobára is kiterjesztette azt az észrevételt, mely szerint az önbizalom szárnyakat ad. A férfiak jobb szeretőkké válnak, ha a partnerük tetszését nyilvánítja - például megtapsolja - az aktus után.

sk-3ax.jpg

- A legjobb hatást hangos bravózással lehet elérni. - Állapítja meg Brooker asszony, aki ugyanakkor óva int a túlkapásoktól. A túl lelkes taps ráadást eredményezhet!

Vigyázzunk a mozdulatainkra

Alan Rennie, skót orvos felmérése meglepő eredményre vezetett: amíg a szívbetegek tíz perc alatt körülbelül száz-száztíz karmozgást végeznek, addig az egészséges kísérleti alanyok alig 10-20-at. Rennie szerint már az is megterheli a szívet, hogy ülés közben a tarkónkra helyezzük a kezünket. Nem beszélve a plafonfestésről vagy a függöny felszereléséről.

Aki sokat hadonászik az számíthat arra, hogy az utolsó mozdulatával a szívéhez kap.

Mire jó a citrom?

A japán Kaijama Corporation-nál az illatterápia gyakorlati alkalmazása nemcsak hatásosnak, hanem olcsónak is bizonyult. Bizonyított tény ugyanis, hogy egyes illatok a munkakedvre növelő hatást gyakorolnak, míg mások épp az ellenkező hatást váltják ki. Amíg a citrom, fenyő és vanilia illata növeli a termelékenységet, addig a levendulától a maradék munkakedv is elpárolog. Éppen ezért a cég helyiségeibe egy idő óta, a légkondicionáló berendezés segítségével, citrom és fenyő aromát pumpálnak. Az előbbi felfrissíti a dolgozókat, míg az utóbbi a rövid ideig tartó kikapcsolódást segíti elő. 

Svéd-norvég határincidens

Militáns norvég nacionalisták, valamikor, az elmúlt ősz folyamán elloptak egy részt Svédországból. A 165B határkövet egyszerűen felemelték és 96 méterrel beljebb vitték Svédországba, ezzel új határt húzva a két ország között. Az tetteseket azok között kellene keresni, akik továbbra sem ismerik el az 1645-es Brömsebro-i békét, és nem állnak el attól a követelésüktől, hogy Jämtland és Härjedalen Norvégiával újraegyesüljön.

sk-kalle.jpg

A változást norvég útmunkások vették észre, akik töprengés nélkül nekiveselkedtek, és visszaszolgáltatták az svédektől eltulajdonított országrészt.

Tűntetés Norvégiában

A múlt hétvégén százfőnyi tömeg tüntetett a norvég Havsikban. A tüntetők a hóviharral dacolva vonultak a falu főutcáján. A menetet egy hóeke vezette, mögötte szorosan összefogózva a falu polgárai csúszkáltak. A meg-megújuló szél ide-oda csapkodta az üggyel-bajjal kifeszítve tartott vászoncsíkot, melyen a felirat egyértelműen jobb időjárást követelt.

sk-anuar31-031.jpg

Az Észak-Norvégiában hetek óta tomboló ítéletidő késztette a máskülönben türelmesnek kikiáltott norvégokat erre az elkeseredett lépésre.

Az igazi hírek után jöjjenek a légből kapottak.

A Patkány a pizzában című svéd könyv címadó története 1973-ból származik. Az egyik rodoszi vendéglőben egy svéd turista patkánycsontot talált a pizzában. Az egészségügyi szervek razziája nem volt eredménytelen: a konyha mögötti fagyasztóban patkányok lefagyasztott tetemei vártak a sorukra. A történet kis variációkkal végigjárta Európa nagyobb országainak sajtóját. Londonban egy kínai vendéglőben macskacsont, Berlinben egy jugoszláv vendéglőben egérfarok akadt a szenvedő alany torkán. Az álhír után kitört pánikot szakértők nyilatkozataival csitították az egészségügyi hatóságok: Aggodalomra nincs ok, a helyesen táplált patkány és macska húsa emberi fogyasztásra alkalmas.

Az utánfutós lakókocsi vezetőjéről szóló, szinte nyaranta felbukkanó történetet még iskolás koromban hallottam. Az országúton haladó lakókocsit hevesen szirénázó motorbiciklis rendőr inti le. A lakókocsi vezetője azt hiszi, hogy délibábot lát: a rendőr mögött ülő, anyaszült meztelen nő a saját felesége! Röviddel azelőtt az egyik pihenőnél az út szélére húzott, hogy ellenőrizze az útvonalat a térképen. A forró délutáni melegben pucéran heverésző feleség kihasználta az alkalmat, kiugrott a lakókocsi ajtaján, és befutott a kukoricásba. Az éppen arra haladó járőr szíve megesett az elporzó autó után hevesen integető nimfán.

Egy békésen síző hölgy a pálya közepe táján járhatott, amikor sürgős elintéznivalója támadt. A szükségnek nincs törvénye, ezért habozás nélkül az erdőszélhez kanyarodott, és könnyített magán. A pillanatnyi eufória hatása alatt későn vette észre, hogy a sítalpak megelégelték a pihenőt. Kicsúszott a fák közül, és térdig tolt szerelésben, egyre gyorsuló iramban száguldott végig a pálya hátralevő szakaszán. A fagyos hó itt-ott felsértette az ülepét, ezért beült a kocsijába – a sítalpakat előbb levette – és egyenesen az orvoshoz hajtott. A váróteremben egy felkötött karú, síruhás férfi ült. Ilyenkor még Svédországban is illik részvéttel érdeklődni. – Sízés közben történt – felelte a férfi. -  Lefelé tartottam, amikor az erdőből kivágott elém egy csupasz fenekű nő. Úgy elbámultam, hogy nekimentem egy fának.

Kartörésről szól a legkevésbé hihető történet is. Szenvedő alanya lefestette a terasz korlátját, és a jól végzett munka érzésével nyugalomra tért. Éjszaka a felesége azzal ébresztette, hogy valaki jár a kertben. Feltápászkodott, kilépett a teraszra, és a szemét a sötétbe meresztette. A kutyája is felébredt, és egy óvatlan pillanatban nedves orrát hősünk fenekéhez érintette, aki ijedtében előreszökött, neki a frissen festett korlátnak. Benzinnel lemosta a festéket, és a használt vattapamacsokat a vécébe dobta. Közben a hajnali ébredés meghozta az eredményt, a tolófájdalmak egyre gyakoribban jelentkeztek. Rágyújtott egy cigire, és az égő gyufát a combjai között a vécébe ejtette. A robbanás ereje kirepítette a fürdőből a konyhába. A feleség kihívta a mentőket, akik felpakolták az ágyúembert a hordágyra. Hősünk a lépcsőházban magához tért, és elmesélte, hogyan történt a baleset. A mentők a röhögéstől elejtették a hordágyat.

Szólj hozzá!

Címkék: Norvégia Svédország Igazi és ál-hírek Patkány a pizzában

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr3315019428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása