Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Nyelvkutatás az ágyban

2021.10.29. 11:00 :: Hobbiszakács

Az ágy aknákkal megtűzdelt, veszélyes terület, jobb, ha bölcsen hallgatva tevékenykedik benne az ember. Olyasmire gondolok, mint az elővigyázatlan fecsegő száján kicsúszó - "Te már kész vagy?"  Nem szólva a - "Tudod, hogy leszállított áron lehet testépítő tanfolyamra járni? "- vagy - "Érdekes, melltartóban nagyobbnak néztek ki!"- szerű elszólásokról.

szobor-20211014_151838-small.jpg

Az ölelés - A norvég Per Ung szobra 

Kedvenc napilapomban olvastam arról, hogy svéd nyelvészek felmérték a skandináv szeretkezők szókincsét. Már az újságcikk címe elég volt ahhoz, hogy beindítsa az olvasó fantáziáját. Vajon arra szerettek volna választ kapni, hogy az ágyban használt szókincs magán viseli művelője foglalkozásának jegyeit? Nincs kizárva, hogy a geológus földrengésről vagy erupcióról, a villanyszerelő kiment biztosítékról, a tűzoltó öngyúlásról - kolleganője futótűzről - a vasutas a fél hetes gyorsról a szakács pedig tejfölös, rántott húsról tesz említést. A magasabb rangú tisztviselők várhatóan absztrakt fogalmakkal társítanak, míg a közönséges irodakukacok ceruzahegyező és iratlyukasztó emlegetésével ecsetelik a vágyakozásukat.

A kísérleti alanyok szeretkezéséről készült hangfelvételek alapján nyelvészeink megállapították, hogy észak fia átlagosan tíz szót, vagy annál kevesebbet használ szeretkezés közben. Összeszorított ajka arról árulkodik, hogy a tevékenységét a sörözéssel téveszti össze. Az egyedüli pillanat, amikor megfeledkezik magáról, a csúcs, mely során többszörös - "Az ördögit!" - felkiáltással jelzi elégedettségét. (Igaz, akad olyan is, akinek megered a nyelve: - "Nem is volt olyan rossz, he? Pedig a rágót elfelejtettem kiköpni előtte!"). A partnere sem szószátyár, legfeljebb - "Ó, teremtőm!" - vagy - "Isteni! Ez az, így csináld!" - felkiáltással töri meg a zord, téli éjszaka csendjét. (Egyike azon ritka alkalmaknak, mely során észak leánya érdeklődést mutat a vallás iránt.)

A kopulációs beszédaszályra egy évtizedek óta Stockholmban élő, lengyel pszichológus adta meg a magyarázatot. Szerinte a svéd egyszerre csak egy dimenzióban gondolkodik. Képtelen - jobban mondva  vonakodik megosztani a figyelmét. Mint ahogy a munkahelyi folyósón beszélgetők sem reagálnak a közöttük elhaladó harmadik személy köszönésére.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9016738662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2021.10.29. 13:52:04

Magában az a tény, hogy belementek a hangfelvételbe (a tudtuk nélkül rögzíteni nyilván bűncselekmény lett volna) befolyásolhatta a mondandójukat.
Valamint hatással lehetett a folyamatra is. A párok kiválasztásáról nem is beszélve.
Semmiképpen sem tekinthető objektív felmérésnek, sem reprezentatívnak.

Vidor Komor 2021.10.29. 20:45:09

Jó kis asszociációkat hoztál össze. Ügyes! -- A klasszikus kelet-európai női sóhaj ("meszelne kellene, olyan repedezett a plafon") ezek szerint nem ismerős arrafelé... -- Közismerten szemérmes alkat vagyok, ezért nem árulhatok el semmit a saját szókincsemből, de annyit megjegyzek: ilyenkor (értsd: olyankor) nem jó megosztani a figyelmet, mert csökkenti a munka minőségét. A "jesszusom, kifutott a tej" témájú sóhaj nemigen tesz jót a postludiumnak...

Vidor Komor 2021.10.29. 20:47:50

Ja, a szoborhoz modellt álló pár görcseiről és izommerevedéséről nem írnak valamit a szaklapok?

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2021.10.30. 07:18:33

@Mormogi Papa: Ki mint veti ágyát :-))

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2021.10.30. 07:35:16

@Vidor Komor: A plafonos poént legutóbb egy brit TV sorozatban sütötték el.

Az ölelkező izompacsirták szobrához testépítők állhattak modellt - hacsak nincs mögötte rejtett üzenet. :-)

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2021.11.07. 16:17:21

@Vidor Komor: @Hobbiszakács: Számomra is eléggé tornagyakorlat "szagú" a szobor, mintsem a meghitt bensőséges ölelkezést sugallja. :)
Muszáj "beszélgetni" szex közben? Nem elég a sóhajok és nyögések szimfóniája??? ;)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2021.11.07. 16:49:42

@Enchantée: Nem muszáj. De megvan annak is a szerepe/bája. Hogy is mondjam, katalizátor? :-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2021.11.08. 12:33:51

@Hobbiszakács: Nem ártana mellé egy (mondjuk)Miskalizátor is :-P

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2021.11.08. 16:34:14

@Hobbiszakács: Van, aki nagyregényt mesél el közben??? :D

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2021.11.09. 07:36:24

@Enchantée: A nagyregényt nem közben, hanem helyette mesélik. :-)
süti beállítások módosítása