Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

A „pling" receptje*

2022.01.26. 06:43 :: Hobbiszakács

A mikrohullámú sütő legalább olyan fontos munkaeszköz, mint a sütő, a gáztűzhely vagy a grill. A Michelin-csillagos konyhában is megvan a helye. Eric Chavot (The Capital, London, két Michelin csillag) büszkén használja a hagyományhoz ragaszkodó tradicionalisták által megvetett „pling-pling-masinát”. Tőle kaptam az ihletet egy könnyen elkészíthető, ízletes vacsorához.

a_pling_receptje.jpg

A répát, a cukkinit (vagy fiatal tököt), a zellergyökeret és a sárgarépát fél centiméter vastag szeletekre, a brokkolit és a karfiolt csinos virágcsokor alakúra vágom, esetleg négy-öt szárított borókabogyót rakok közéjük, sózom-borsozom, megszórom kakukkfűvel és bazsalikommal, majd egy-egy evőkanálnyi olajat és vizet csepegtetek a zöldségkeverékre. A tányért fóliával letakarom, és a zöldségek mennyiségétől függően három-négy percre beteszem a mikróba.

a_pling_receptje-b_1.jpg

-Pling-pling! - máris kész a színdús, gyomorkorgató illatokat árasztó fogás. Az al dente zöldségek textúrája tökéletes, az ízek sem hígulnak fel, mint a „hosszú lére eresztett" főzéskor. A brokkolinak így határozottan kellemes az íze. A Zasszonynak parmezánrudacskákkal - vagy csak magában - tálalom. Azt hümmögi:

- Ehető!

 * Részlet a tíz évvel ezelőtt megjelent Hobbiszakácskönyvből.

2 komment

Címkék: A „pling" receptje

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7016818710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidor Komor 2022.01.26. 21:36:04

Annyi rosszat hallottam erről a varázsdobozról, h azt mondtam: nem veszek. Meg aztán, az sincs, ahova fölszereljem (magyarán: kicsi a konyhánk). Persze, ha nagyon akarnám, akkor tennék. De még azt is gondoltam: a gáztűzhely (4 égő + 'ler') remekül megfelel az igényeinknek, minek komplikáljam az életem... Arról nem is beszélve, h a Zasszony nem szereti az 'al dente' dolgokat (makaróni és rizs esetében én sem, de zöldségnél elfogadom). Szóval: velem nem lehet zöld ágra vergődni...

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2022.01.27. 15:27:11

@Vidor Komor: Ha félperccel tovább "tekered", akkor puha lesz. Akkor körítésnek (is) jó. Az "al denteség" arra kell, hogy ne felejts el rágni. :-)
süti beállítások módosítása