Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Mese a kis Omikronról

2022.03.28. 07:19 :: Hobbiszakács

Hol volt, hol nem volt, az Óperenciás-tengeren túl, még a Baktérítőn is túl, volt egyszer egy szegény asszony, s annak meg három gyereke. Az asszonyt Pandémiának, a gyerekeit Ebolának, Maláriának és Omikronnak hívták. A legkisebbet, a viharos szerelmi kalandból származó Omikront jó génekkel áldotta meg a sors, mert gyorsabban nőtt, mint esőben a gomba.

sk2-ph-20200302_131159_2.jpg

Egy szép nap a kis Omikron – főleg a gonosz nővérek féltestvéri bánásmódja miatt - elérkezettnek találta az időt arra, hogy meglátogassa az apját. Érzékeny búcsút vett Pandémia mamától, aki sokáig köhögött utána. Tüsszentések útján jutott ki a repülőtérre, ahol felszállt egy Angliába tartó utasra. Londonban a sok munkától félrecsúszott koronájú nagybátyja, Delta bácsi várta, aki a napi hírekből értesült az érkezésére. A kis Omikront meglepte az, hogy Delta bácsi látványosan tartotta vele a távolságot.

- Sajnálom, de a szabály az szabály – mondta, és szaporán mosta a kezeit.

Együtt mentek el az apja régi címére. Az egykori ház helyén egy modern üzletközpont díszelgett. A kis Omikron apjának szőrén-szálán nyoma veszett. Szerencsére Delta bácsi fia járatos volt az internet berkeiben, és megtalálta az apja Facebook oldalát. Sajnos az utolsó, mandarinul írt bejegyzés több mint egy éves volt.

- Kövesd a sárga vonalat - tanácsolta Delta bácsi. - Ismerek valakit, aki az Olimpiára utazik.

A kis Omikron egy svéd műkorcsolyázón érkezett az Olimpiára, ahol csak annyit időzött, amennyire két norvég síző karanténba internálásához volt szüksége. Pandémia néni egyik, madárinfluenzában utazó rokonával, az örökké vigyorgó Mutánssal a piacon találkozott, ahova egy pekingi-kacsaárus vitte el. Amikor megtudta, hogy a kis Omikron mi járatban van, Mutáns mély hallgatásba burkolózott.

Éjszaka cédulát csúsztattak be az ajtaja alatt. “Apádat utoljára egy alacsonyan szálló denevéren látták. Ne kívánj a sorsára jutni. Egy jóakaród.”

A kis Omikront keményebb fehérjéből faragták, minthogy letörjék a sorozatos kudarcok. Hiába gördítenek lépten-nyomon antitesteket eléje, fáradhatatlanul járja a világot, hogy hol itt, hol ott üsse fel a fejét.

A mesémnek távolról sincs vége, éppen ezért fuss előle.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7317791206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2022.03.30. 08:09:01

A kép jó :-)

A "Baktérítőt" viszont hanyagoljuk. Ha nem figyelünk, a végén még a "Nagyszakállú Bakarasz"-ból is "Szőrtelenített Tojóhüvely(k)" lesz...

Na de arra a világra az nyisson, akinek két any... - a folytatást letojta a foogle...

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2022.03.30. 11:16:09

@Mormogi Papa: A térítés szó az "el" igekötővel együtt jelentene csapatcserét... anélkül legfeljebb áldatos misszionárius tevékenységre, abból kiindulva pedig egy közismert pózra utalhat :-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2022.03.30. 13:47:06

@Hobbiszakács: Az "El" kezdetű szavakat hanyagoljuk, kéremszépen. Mermég beugrik ElQur....

A szerencsétlen misszionáriusok meg úgy kerültek ebbe a témába, mint Pilátus a Credo-ba - hogy stílszerű legyek.

Ennekoka pedig avvót, hogy régente egyedül ezt a testhelyzetet találták üdvözítőnek - a szó minden értelmében :-P
süti beállítások módosítása