A címben szereplő fogást köretként ettem tőkehal mellé egy nevesincs stockholmi étteremben.
(A fénykép minősége a tangóvilágítás róvására írható.)
Hozzávalók:
1 fej csúcsos káposzta, 50-100g vaj, cukorszirup (vagy juharszirup, esetleg méz), só és bors.
Csúcsos káposzta, spetskål (S), pointed cabbage (GB), Brassica oleracea var. capitata for. alba subv. Conica (L).
Az édesítő és egyben ízfokozó hatású „vit sirap”, azaz fehér cukorszirup a hagyományos svéd konyha alapanyaga. Legfőképp kenyérsütéshez és az ázsiai jellegű húsfogások és mártások készítésére használják.
Elkészítés:
A tetszésnek vagy a célnak megfelelő vastagságú, vékony szeletekre vagy cikkekre vágott csúcsos káposztát sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, és megkentem cukorsziruppal/juharsziruppal/mézzel.
Sóztam, borsoztam, majd sajtvágóval vékony vajszeleteket vágtam rá.
180 fokra előmelegített sütőben 30-45 percig - a szeletek vastagságától függően – sütöttem.
Utána addig grilleztem a sütőben, amíg szépen megpirult.
Azóta töbször elkészítettem. Hús vagy hal mellé köretnek vagy egymagában, előételnek is bevált.
Utolsó kommentek