Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Fabula a rókafiról, aki rókalány akart lenni - Copilot fabulája

2024.03.07. 06:37 :: Hobbiszakács

Fabula a rókafiról, aki rókalány akart lenni

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy rókafi, aki nagyon szerette a rókalányokat. Mindig csodálta őket, ahogy szépen játszottak, nevettek, és énekeltek. A rókafi titkon arról álmodott, hogy ő is rókalány lehessen, és részt vehessen a rókalányok vidám mulatságában.

roka-1.jpg

Egy napon a rókafi elhatározta, hogy megpróbálja megvalósítani az álmát. Elment a varázsló bagolyhoz, aki a legbölcsebb és a legerősebb volt az erdőben, és megkérte, hogy változtassa át őt rókalánnyá. A bagoly meghallgatta a rókafi kérését, és így szólt:

- Rókafi, én megértem, hogy miért szeretnél rókalány lenni, de nem gondolod, hogy ez egy nagy hiba lenne? Te egy szép és okos rókafi vagy, aki sok mindent tud és tudna tenni. Miért akarnád feladni a saját természetedet, és másnak lenni?

- Kedves bagoly, én nagyon hálás vagyok a bókodért, de én nem érzem jól magam a saját bőrömben. Én nem akarok vadászni, harcolni, és versenyezni a többi rókafival. Én akarok játszani, nevetni, és énekelni a rókalányokkal. Kérlek, segíts nekem, és változtass át rókalánnyá!

A bagoly látta, hogy a rókafi nagyon komolyan gondolja, és nem tudta lebeszélni. Ezért úgy döntött, hogy teljesíti a kérését, de egy feltétellel.

- Rendben, rókafi, én megteszem, amit kérsz, de csak egy napra. Holnap reggel visszaváltozol rókafivá, és soha többé nem kérhetsz ilyen varázslatot. Megértetted?

- Igen, igen, megértettem, és nagyon köszönöm! - kiáltotta a rókafi boldogan, és alig várta, hogy meglássa magát rókalánynak.

A bagoly egy varázsigét mondott, és a rókafi átváltozott rókalánnyá. A rókalány nagyon örült, amikor meglátta magát a tó tükrében. Csodálta a vörös szőrét, a fehér foltját, és a kék szemét. Azt hitte, hogy ő a legszebb rókalány az erdőben.

A rókalány elindult, hogy találkozzon a többi rókalánnyal, és bekapcsolódjon a játékukba. De hamarosan rájött, hogy nem olyan könnyű rókalánynak lenni, mint gondolta.

Először is, a rókalányok nem fogadták őt barátságosan. Nem ismerték őt, és gyanakodtak rá. Azt kérdezték tőle, hogy honnan jött, és mi a neve. A rókalány nem tudott mit mondani, mert nem akarta elárulni a titkát. Ezért csak mosolygott, és azt mondta, hogy ő egy új rókalány az erdőben, és a neve Rózsika.

A rókalányok azt mondták neki, hogy ha velük akar játszani, akkor be kell tartania a szabályaikat. Rózsika bólintott, és azt mondta, hogy ő mindent megtesz, amit a rókalányok kérnek.

A rókalányok elkezdték játszani a játékaikat, de a Rózsika nem tudta követni őket. A rókalányok nagyon ügyesek voltak a táncban, az éneklésben, és a rejtvényekben. Rózsika viszont nem tudott táncolni, nem tudott énekelni, és nem tudott megfejteni semmit. A rókalányok nevettek rajta, és csúfolták. Azt mondták neki, hogy ő egy ügyetlen és buta rókalány, aki nem illik közéjük.

Rózsika nagyon szomorú lett, és el akart menni. De a rókalányok nem engedték. Azt mondták neki, hogy ha el akar menni, akkor előbb meg kell küzdenie velük. Rózsika nem akart harcolni, de nem volt más választása. A rókalányok egymás után támadtak rá, és megpróbálták megharapni, megkarmolni, és megrángatni. Rózsika próbált védekezni, de nem volt elég erős. A rókalányok könnyen legyőzték, és elkergették.

Rózsika sírva menekült el, és elbújt egy bokor mögé. Nagyon fájtak a sebei, és a szíve. Nem értette, hogy miért bántották őt a rókalányok, és miért nem fogadták el őt. Azt gondolta, hogy ő csak játszani akart velük, és rókalány akart lenni, mint ők. De rájött, hogy ez nem olyan egyszerű, mint hitte. Rózsika vissza akart változni rókafivá, csak nem tudta, hogyan.

Rózsika egész nap a bokor mögött sírt, és várt, hogy vége legyen a napnak. Amikor lement a nap, a bagoly megjelent, és meglátta Rózsikát. A bagoly megszánta a Rózsikát, és így szólt:

- Rókalány, mi történt veled? Miért vagy ilyen szomorú és sérült?

- Kedves bagoly, én nagyon sajnálom, hogy megkértelek, hogy változtass át rókalánnyá. Ez volt az életem legrosszabb napja. A rókalányok nem fogadtak el, és megverték. Én nem akarok többé rókalány lenni, én akarok visszaváltozni rókafivá. Kérlek, segíts nekem!

A bagoly bólintott, és azt mondta:

- Rókalány, én örülök, hogy rájöttél, hogy nem jó másnak lenni, mint aki vagy. Te egy rókafi vagy, és annak is kell maradnod. A rókafiaknak is vannak jó tulajdonságaik, és sok lehetőségük. Te nem kell, hogy ugyanazt csináld, mint a többi rókafi, de nem is kell, hogy rókalány akarj lenni. Te csak légy önmagad, és találd meg a saját utadat.

A bagoly egy varázsigét mondott, és a rókalány visszaváltozott rókafivá. A rókafi nagyon örült, amikor meglátta magát a tó tükrében. Megköszönte a bagolynak a segítségét, és bocsánatot kért.

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr8418346237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

littke 2024.03.07. 19:27:39

Nahát ez a mese nem passzol a mai világba. Jópár férfiről hallottam itt kanadában akik más neműek akarnak lenni és ezt a lépést meg is tették. Plusz a fiatalokat bátorítják hogy ha nem érzik jól magukat nemükben, hát nosza változtassanak. A bagoly (pardon a jóságos kormány/adófizetők) ingyen adnak hormonterápiát, de még a kórházi műtétet is....

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2024.03.08. 07:11:48

@littke: Ne légy már maradi! Téged nem csábítana az, hogy egy nyisszantással gyönyörű nő váljon belőled? :-)

littke 2024.03.08. 15:00:51

@Hobbiszakács: Valahogy nem. Bennem lenne a hiba?

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2024.03.08. 20:12:34

Egész értelmes történet.
Ha nem lenne benne itt-ott nyelvtani/szórendi hiba, akkor nem is gyanakodnék rá, hogy AI írta.
süti beállítások módosítása