Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Párbeszéd az AI-vel egy elbeszélés kapcsán

2024.06.17. 07:05 :: Hobbiszakács

Én: Kedves AI!

Segítenél „Rejtelmes sziget” témára egy elbeszélést írni? Elmondom, miről van szó:

Egy 50 év körüli házaspár, Dávid, és a felesége Rebekka, befizet egy jóga tanfolyamra. Hajóval érkeznek a tanfolyam helyszínére, egy erdővel benőtt szigetre. Késő este van, a kikötőben egy taxi áll.

taxi_driver2.jpg

A titokzatos taxisofőr

Beszállnak, és a taxis szó nélkül indít. Elviszi őket a dzsungel közepében levő szállodába. Másnap reggel derül ki a tévedés: a joga tanfolyam helyett egy tantra tanfolyamra kerülnek. Internet és telefon nincs, ezért kénytelenek jó képet vágni.

Az első nap sokkja után korban hozzájuk illő barátokra találnak. Péter és Petra friss nyugdíjasok. Ők is véletlenül kerültek ide. Eredetileg egy akvarellfestő iskolába fizettek be. A szigorú ellenőrzés miatt csak a tantra gyakorlatok alatt tudják a szökésük tervét kidolgozni. A szervezkedés alatt David összemelegszik Petrával. Amikor ez kiderül, Rebekka bosszúból elcsábítja Pétert.

Eltelik a hét, és a szálloda előtt megjelenik a taxi.

AI: Egy hét, amely örökre megváltoztatja Dávid és Rebekka életét. A jóga tanfolyam ígérete egy váratlan fordulatot vesz, amikor a sziget rejtélyes útvesztői egy tantra tanfolyamra vezetik őket. Az internet és a külvilág hiánya kényszerítő helyzetet teremt, ahol a belső utazás válik az egyetlen menekülési útvonallá.

taxi_driver6.jpg

Dávid és Rebekka

Az első nap sokkja után a sors fintora, hogy korban hozzájuk illő barátokra találnak, Péterre és Petrára, akik szintén tévedésből érkeztek a szigetre. A négyesfogat hamarosan rájön, hogy a sziget nem csak a testi, hanem a lelki határaikat is feszegeti. A tantra gyakorlatok alatt kialakuló kötelékek és váratlan érzelmek labirintusában Dávid és Rebekka kapcsolata próbára tétetik.

taxi_driver5.jpg

Péter és Petra

A szökés tervének kidolgozása közben Dávid rádöbben, hogy Petrával való találkozása több, mint véletlen. A sziget varázsa alatt a szívük új ritmusra kezd dobbanni. Rebekka, aki eddig a józan ész és a hűség sziklaszilárd bástyája volt, most bosszúból maga is átlépi a tiltott vonalat.

A hét végére a szálloda előtt megjelenő taxi nem csak a távozás lehetőségét hozza el, hanem a múlt és a jövő, a hűség és a vágy, a szabadság és a kötöttség közötti választás kínzó kérdését is. Vajon a szigeten maradnak-e, hogy szembenézzenek a szívük mélyén rejlő igazságokkal, vagy a taxi a megszokott életükbe való visszatérés ígéretét hordozza?

A Rejtelmes Sziget nem csak egy hely, hanem egy állapot, ahol a lélek titkai felszínre törnek, és ahol a választások súlya örökre megpecsételi a sorsukat.

Én: Nagyon jó! Mivel soha nem voltam tantra tanfolyamon, nem tudnád az olvasó számára leírni azt, hogy minek vannak kitéve a résztvevők? Hogy értse meg a kontrasztot az eredeti tervükkel (jóga és akvarell)

AI: Természetesen! Egy tantra tanfolyamon a résztvevők számos különböző tevékenységen vehetnek részt, amelyek célja a testi és érzelmi önismeret fejlesztése, valamint a kapcsolatok mélyítése. Az alábbiakban felsorolok néhány példát a tantra tanfolyamokon végzett tevékenységekre:

  • Meditáció párosban: • Szemkontaktus gyakorlatok: •  Határok megértése és beállítása•  Gyengéd érintések: •  Szívérzékelés: •  Tudatos ölelés: •  Érzelmek hangos kimondása vagy kedves szavak suttogása.

Ezek a tevékenységek jelentősen eltérhetnek a jóga és akvarell festészet nyugodt és meditatív gyakorlataitól, amelyek inkább a belső béke és a kreatív kifejezésre összpontosítanak. A tantra tanfolyamokon a hangsúly a testi és érzelmi összeköttetésen, valamint a kapcsolatok dinamikájának felfedezésén.

Petra talán valami mély és személyes üzenetet suttoghat David fülébe, ami erősíti a közöttük lévő kapcsolatot és intimitást. Például, mondhat valami olyasmit, mint:

"Érezd a jelenlétünk összhangját, ahogy lélegzetünk egyesül, és a szívünk egy ritmusban dobog."

Ez a fajta suttogás segíthet abban, hogy a résztvevők még inkább összekapcsolódjanak az érzéki élmények és a közös légzés által. Fontos, hogy a suttogott szavak őszinték és támogatóak legyenek, elősegítve ezzel a bizalom és a kölcsönös tisztelet légkörét.

Én: Ez nagyon tudományosan hangzik... az olvasó azt hiszi, hogy az instruktort hallgatja. Pedig két, egyszerű gondolkodású, középkorú ember beszélget, akiben fellobban a szerelem. Élethűbbé szeretném tenni.

AI: Értem, amit mondasz. Ha Petra és Dávid középkorúak, akik között fellobban a szerelem, akkor Petra valami egyszerűbbet és közvetlenebbet suttoghatna Dávid fülébe, ami közelebb áll az őszinte érzelmekhez és a mindennapi élethez. Például:

"Te vagy az első gondolatom reggel, és az utolsó, mielőtt elalszom. Minden nevetéseddel együtt nevet a szívem is."

Ez a fajta közvetlen és személyes megjegyzés segíthet abban, hogy a történet hitelesebbnek és életszerűbbnek tűnjön az olvasó számára. Remélem, ez jobban megfelel a történeted hangulatának. Ha további segítségre van szükséged vagy módosítanál valamit, szólj nyugodtan!

Én: Nagyszerű! Hogy fogadja Rebekka és Péter a hírt, amikor hazafelé a taxiban kiderül?

AI: Rebekka és Péter reakciója a hírre, hogy Petra és Dávid között szerelem lobban, valószínűleg vegyes érzelmeket váltana ki belőlük. Elképzelhető, hogy Rebekka meglepődne, de egyben boldog is lenne Petra boldogságáért. Péter talán kíváncsi lenne a részletekre, és feltehetően támogatná őket, ha látja, hogy boldogok együtt.

A történeted kontextusában egy lehetséges párbeszéd a taxiban így hangozhatna:

Rebekka: "Nem hiszem el, hogy Petra és Dávid... Te láttad jönni ezt?"

Péter: "Őszintén? Nem. De örülök nekik. Petra régóta kereste a boldogságot."

Rebekka: "Igen, és Dávid is. Remélem, jól alakulnak a dolgok közöttük."

Ez a párbeszéd bemutatja, hogy Rebekka és Péter pozitívan fogadják a hírt, miközben megőrzik a realisztikus hangvételt, amit a történeted igényel.

Én: Konfliktus nélkül nincs történet. Én inkább arra tippelnék, hogy Rebekka nem kíváncsi a részletekre, hanem a hajón hazafelé, párt cserélnek, és a kajütben a frissen elsajátított tantra tudásukat csiszolják egymáson. 

AI: A hajó békésen ringatózott, amikor Rebekka felállt, és szenvedélyesen megcsókolta Pétert.

Itt megszakadt. A cenzor közbelépett, és törölte az AI javaslatát.

Én: Kár, hogy belekezdtél, majd meggondoltad magad, és nem folytattad. "Egy csók, és más semmi" választ vártam. Te másra gondoltál? Most törhetem a fejem, hogy mi volt a válaszod. Az eddigi segítséged azt mutatja, hogy ellentétben a Tiéddel az én változatom a sablonos. Legutóbb az írtad: "Ez a fajta közvetlen és személyes megjegyzés segíthet abban, hogy a történet hitelesebbnek és életszerűbbnek tűnjön az olvasó számára. Remélem, ez jobban megfelel a történeted hangulatának. Ha további segítségre van szükséged vagy módosítanál valamit, szólj nyugodtan!"

AI:  Örülök, hogy hasznosnak találtad a tanácsaimat. Ha úgy érzed, hogy a történeted még mindig sablonos, talán érdemes lenne egy kis egyediséget csempészni bele. Például, belevihetsz egy váratlan fordulatot, vagy mélyebben kidolgozhatod a karakterek hátterét és motivációit. Ha szeretnél konkrét javaslatokat kapni, vagy ha van egy részlet, amelyen dolgozol, és szeretnél rá véleményt vagy segítséget kapni, nyugodtan megoszthatod velem. Mindig itt vagyok, hogy segítsek!

Én: Olvastam Verne regényét, de az én történetemben másféle rejtelemről írok: hogyan fordulhat elő az, hogy tévedésből mindenkit a tantra tanfolyamra visz a taxi? Nem találok magyarázatot rá, ezért lenne jó, ha segítnél.

AI: Ez egy érdekes és humoros helyzet, amely sok lehetőséget rejt magában a történetmesélés szempontjából. A taxi tévedésének magyarázatára több kreatív ötletet is felvázolhatunk:

  1. Névkeveredés: Lehet, hogy a városban van egy népszerű étterem vagy szálloda, amelynek neve hasonlít a tantra tanfolyam helyszínének nevére. A taxi sofőr egyszerűen összekeverhette a két helyet.
  2. GPS Hiba: A modern technológia nem mindig tökéletes. Elképzelhető, hogy a taxi sofőr GPS-ében egy frissítés vagy hiba miatt rossz helyszín jelenik meg, ami mindenkit a tantra tanfolyamra irányít.
  3. Szándékos Félrevezetés: Talán a történetben van egy tréfamester karakter, aki szándékosan megváltoztatja a taxi rendelés részleteit, hogy vicces helyzetet teremtsen.
  4. Társadalmi Kísérlet: A történetben szerepelhet egy pszichológus vagy társadalomkutató, aki egy kísérlet részeként szándékosan irányítja az embereket a tantra tanfolyamra, hogy megfigyelje reakcióikat.
  5. Váratlan Fordulat: A történet főszereplője lehet, hogy titokban érdeklődik a tantra iránt, és alig várja, hogy részt vegyen a tanfolyamon, de nem merte ezt bevallani. A taxi tévedése így váratlanul teljesíti a vágyát.

Ezek az ötletek segíthetnek abban, hogy a történetedben logikus és érdekes magyarázatot találj a taxi tévedésére. Ha szeretnél további részleteket kidolgozni vagy más ötleteket is hallani, szívesen segítek!

Én: Köszönöm, ennyi elég lesz.

6 komment

Címkék: AI - Artificial intelligence

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7718429381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidor Komor 2024.06.17. 14:17:18

annyira távol áll tőlem ez a világ...
Nem is volt türelmem végigolvasni és képtelen vagyok követni az új világ segédeszközeinek a működését. Talán valaki más majd elmondja, h mit lát benne... Júlia-regény? Azt sem olvastam, így labirintusba keveredtem. Szerencsére hoztam magammal gyalogsági ásót és ki tudtam ásni magam ebből a vacak helyzetből. Igyekszem elkerülni, h még 1x belegabalyodjam 1 ilyen szituba. Uff!

littke 2024.06.17. 15:23:40

Hát ennek a posztnak végigolvasását hagyom a pihentagyúaknak.
Annyi minden történik a világban, újabban posztjaid kissé érdektelenebbek.... no offence, lehet hogy csak én látom így.
Épp most néztem az Al Jazeera-n egy dokumentum filmet egy eltűnt szíriai menekült hölgyről, vszeg megfulladt a Földközi tengerben, akit családja próbál megtalálni.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2024.06.18. 08:05:23

@Vidor Komor: Az AI copilot.microsoft.com/ felébresztette a kisérletező kedvet. A "ha már itt van, miért ne próbáljuk ki" ösztönt. Harminc-negyven évvel ezelőtt sok vegyész kollegám legyintett a számítógépes megoldásokra: "Ez már nem nekem való". Azóta a kémia "meghalt", a számítógépes alkalmazások nélkül pedig "nincs élet".

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2024.06.18. 08:24:44

@littke: Szó se róla, érdekesebb a Sztálin lányáról, A Berlin falról, vagy Mihai utolsó román királyról készült TV-riport, amit az utóbbi időben az egykori kortárs szemével néztem. De - ahogy azt Komor Vidornak írtam - az AI berkeiben való turkálás-kisérletezés felkínálja a felfedezés gyerekes örömét.

A történetem elárulja, hogy a közhelyeken és a "bullshit" hintésén kívül az AI - egyelőre - másra nem képes. Önmagát cenzúrázza, nehogymá' megfertőzze a felhasználó/olvasó zsenge agyát. Kóstólót ad a Nagy Tervből, melyben nekünk, "boomereknek" nem osztanak lapot.

littke 2024.06.18. 14:41:19

@Hobbiszakács: Nos én biztos vagyok benne, hogy az AI már ma is nagy dolgokra képes és hogy egy jelentős dolog lesz a jövőben. De mint a "legjobb" media is végsösoron a tulajok véleményét tükrözi, úgy az AI is azokét fogja alkalmazni akik azt programmozták.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2024.06.19. 15:55:45

@littke: A világ másik fele nem ért egyet a progresszív "újmódiságokkal", ők másként látják a "valóságot". Ezek szerint legalább két AI lesz... :-))
süti beállítások módosítása