Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Vidor Komor: A múltkoriban már írtál erről a módszerről, s aggódtál, hogy túlzott a robbanásveszély. Ha nem robbannak fel és sikerül 5 év múlva tűrhető áron előállítani az acélt, azután majd kitalálják az 'olcsó... (2024.05.08. 22:42) A hidrogén és az acél országa lesz Svédország?
  • littke: Szépek. (2024.04.29. 01:10) A koratavasz virágai Stockholmban
  • Hobbiszakács: @littke: Régi szép idők... A lánghegesztőhöz az acetiléngázt kalcium-karbid (CaC2) és víz reakciójából helyben állították elő. A melléktermék ugyancsak oltott mész volt. A levegőben foszfinoknak tul... (2024.04.26. 03:55) A mészkörforgás és a biomimikri a klímavédelem szolgálatában
  • littke: Nos anyi nagyapám építészmérnök volt és ismert vállalkozó is (Báthory és Klenovits). A háború után az elkerülhetetlen államosításuk előtt, Kőbányáról a vállalat pasaréti házába és annak nagy kertjéb... (2024.04.25. 00:10) A mészkörforgás és a biomimikri a klímavédelem szolgálatában
  • Hobbiszakács: @littke: Idén a 107 000 mustrálásra behívott fiatal - fiú/lány egyaránt - közül csak 40 000-en mozdították a fülük botját. A többiek mindenféle egészségügyi problémára hivatkozva köszönték meg a fig... (2024.04.19. 06:52) Copilot bordala a rókafiról, aki rókalány akart lenni
  • littke: @Hobbiszakács: Micsoda? Nőket nem hívnak be? Mecsoda megkülönböztetés ez? Mellesleg lenne Svédben sorozás? Talán mégsem... (2024.04.19. 05:12) Copilot bordala a rókafiról, aki rókalány akart lenni
  • Hobbiszakács: @littke: Nálunk a 16 évét betöltött polgár kinézetének/viselkedésének és viseletének megfelelő "jogi nemet" - értsd: nőt - választhat magának. Ha a katonai szolgálatot meg lehet úszni, akkor miért ... (2024.04.19. 04:44) Copilot bordala a rókafiról, aki rókalány akart lenni
  • littke: Skandalum. Előre a fiatal rókák mielőbbi szabad nem választásáért. Le a fasiszta kétneműség ellen... (2024.04.16. 21:17) Copilot bordala a rókafiról, aki rókalány akart lenni
  • littke: Jó jó de nekünk magyaroknak is volt ilyen. www.youtube.com/watch?v=pjP_G7jkQnA Úttörőknek kisvasútja medve módra szusszan, Fák alatt ma messze indul, völgyből hegyre néz. Mennyi gyermek újrakelhet ... (2024.04.08. 16:10) A látogatás
  • Hobbiszakács: @littke: Csak ne felejtsd el visszaállítani "hangosra". Mint a szomszédom, akinek az ajtaja előtt megjelentek a rokonok: három napja nem válaszolt a hívásukra. (2024.04.04. 07:32) Torreádor a koncerten
  • littke: Vigyázni kell. Kétszer is előfordult velem hogy elfelejtettem a mobilomat lezárni, és valaki felhívott. Egyszer, vagy 20 éve, a Boston Symphony Hall-ban voltunk egy hangversenyen, fiam hívott, sze... (2024.04.03. 17:11) Torreádor a koncerten
  • littke: Érdekes. (2024.03.27. 13:48) Alpok az Óceánban - A Lofoten-szigetek (2)
  • Hobbiszakács: @littke: Én nem aztán. Még a járda szélén is szédülök. A kecskeszarvak mögötti hegygerincre ösvény vezet, onnan jobb képet tudtam volna csinálni. (A fénykép az utcáról készült egy 300-as objektívvel... (2024.03.24. 15:17) Alpok az Óceánban - A Lofoten-szigetek (1)
  • littke: Ugrottad? (2024.03.24. 13:58) Alpok az Óceánban - A Lofoten-szigetek (1)
  • Hobbiszakács: @littke: Ritkán fordul elő, hogy édesköménnyel találkozunk. Kíváncsiak voltunk, és kellemesen csalódtunk. Újabban inkább szeszmentes italokat fogyasztok/tunk. Azt hiszem, hogy a korral jár. (2024.03.13. 13:19) Ebéd a stockholmi "Casa Basta" étteremben - képriport
  • Utolsó 20

Címkék

Marci Stockholmban (Gasztrointerjú 2008-ból)

2019.11.07. 07:05 :: Hobbiszakács


Karinthy Márton a stockholmi Magyar Nagykövetségen 

 

Melyik a kedvenc ételed? Hol és ki készíti el a legjobban?
 
- Tejfölös, petrezselymes, csipetkés, babérleveles bableves. Sári nagymamám készítette a legjobban. Na, meg én is fiatalabb voltam még akkor.
 
- Nevezz meg egy újdonságot - étel, íz, főzéstechnika stb. - melyet az elmúlt év folyamán először próbáltál ki.
 
- Sörös paníros pontyszeletek citrusmártással.
 
Marci Stockholmban
 
- Az elmúlt év étkezései közül melyiket tartod a „legemlékezetesebb” kulináris élménynek?
 
- Álmomban Szindbád velős csontját ütögettem ki és a remegő velőt pirítós kenyérrel ettem. Aztán felébredtem és elhatároztam, ébren nem fogom megtenni ugyanezt - a koleszterin miatt.
 
A Sturekatten cukrászdában, almás sütit eszünk vanília mártással. 
 
Ha rajtad múlna, melyik magyar ételt neveznéd ki nemzeti ételnek?
 
- A szilvás gombócot. A Padlás című musical óta ez vitathatatlan tény.
 
Margaretha Krook színésznő forró vízzel melegített szobra előtt.
 
- Gordon Ramsay váratlanul bejelenti magát. Mit főzöl neki? Ha ezt a rizikót nem vállalod, akkor hova viszed vacsorázni?
 
- A Kispipa Étterembe az Akácfa utcában. Gazdag és változó étlap, figyelmes és gondos kiszolgálás-sajnos már Seres Rezső zongorázása nélkül.

6 komment

Címkék: gasztrointerjú Stockholm Karinthy Márton Marcira emlékezem

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr86844156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2008.12.28. 10:46:31

Cini még biztosan a szentendrei Aranysárkányba vitte volna Ramseyt, aki nem kóstolta Liscsinszky Béla remekeit, nem tudja mennyit veszített...

Benikuty 2008.12.28. 15:39:08

Szentendrén élek majd 30 éve, de itt senkit nem vinnék étterembe, főleg nem az aranysárkányba. Direkt kicsi az "a":((

Az,Öreg 2008.12.29. 00:43:50

Tisztelt Hobbiszakács, Nagypapi,

Karinthy Márton, a szentendrei Arany sárkányban, már nem tudja Liscsinszky Béla étkeivel vendégül látni Ramsayt, mert már évek óta nem ott főz.
De megajándékozhatná, a Mérték Kiadó által gondozott „FŐZZÜNK MAGYARUL” című könyvvel. (az én kedvenc szakács alapkönyvemmel)
Nem árt, ha tudjuk,(mert a szakma erősen agyonhallgatja) hogy Liscsinszky Béla nem csak a fenti könyv írója, hanem – mint ételfotós – a könyv összes képének alkotója is. (Legfeljebb Gordon Ramsay megtanul magyarul!)

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2008.12.29. 09:10:00

Kedves Az,Öreg!
Sajnos így igaz, azért is írtam Cinit (Karinthy Ferenc) Az ő ajánló soraival jelent meg anno L.B. Négy évszak sorozata.
A főzzünk magyarul dedikált példánya nekem is megvan, Béla ma jól menő magyaros kifőzdét vezet a Szövetség utcában, Degesz étkezde néven. (nem reklám akart lenni)

Zuzuka 2008.12.30. 08:05:03

"Degesz étkezde" ez nagyon jóóó:)))
kiírom otthon is a konyhában.

a bableves tekintetében teljesen egyetértek Mártonnal.

muskotály küvé 2009.01.05. 18:19:04

Azt hiszem, KF világa nem az én világom...
süti beállítások módosítása