A Stockholmban megtartott dontőbe jutott három versenyző közül ketten, Anders Vendel és Tommy Myllymäki magasan kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.
A fő nyersanyagok egyben az elkövetkező EB (Genf, 2010) és VB (Lyon, 2011) nyersanyagai a tengeri óriás laposhal és a borjú voltak.

Először ezüsttálon körbehordozták a fogásokat, majd villámgyorsan tányérokra rakták, és a zsűritagok elé tették.

Anders Vendel a laposhal hátrészét enyhén pácolta, és fekete tölcsérgombával, ropogósra sütött halbőrrel valamint sült babbal körítette.

A tekercsbe csavart, gombával ízesített füstölt angolna mellé citromos lében főtt sárga céklát és káposztás borsókompótot készített. A posírozott osztrigához a szósz édesköménnyel és kaporral fűszerezett, vajban sült halfejből készült.

Anders a csecsemőmirigyet tejben főzte, és megforgatta hagymahamuban. A sült borjúláb mellé természetes kacsamáj gyöngyöket, karfiolpürét és édes-savanyú mártást főzött. A téli szarvasgombával ízesített kolbászkák borjúpofából készültek.

Utolsó kommentek