Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Linné marad, a betonkoporsónak mennie kell

2021.05.06. 06:53 :: Hobbiszakács

A festői környezetben fekvő nyugdíjas otthon parkjában felállított műalkotás feltűnés nélkül elférne egy füvészkertben vagy vasúti állomáson.

sk2-20210428_184914.jpg

Az inkriminált műalkotásról a svéd televízió közölt riportot. A szarkofágra hasonlító betonpad felirata megerősíti az szemlélő első benyomását:

sk2-20210428_184806.jpg

„Bárka”, alatta „Mennybemenetel.”

Mondanom sem kell, hogy az élet zenitjére ért lakókban kiváltott esztétikai élmény ugyancsak eltért az elragadtatástól. Pont ez hiányzott a gyakori, egyperces néma megemlékezések mellé.

ph-20210428_184825.jpg

Világszerte új szelek fújnak, buzgó aktivisták káderezik a híres emberek bronzfiguráit, hogy megfelelő erkölcsi bizonyítvány híján a múzeum pincéjébe száműzzék őket. Stockholmban Carl von Linné akadt fenn a politikai korrektség szűrőjén.

sk-ph-dsc00310.jpg

Ő volt az, aki az XVIII. században felállította a modern tudományos rendszerezés alapelveit, ezzel elsőként rázta gatyába az élővilágot. Amikor a növények és állatok elfogytak akkor a Homo sapiens felé fordult. Négy változatot - az amerikait, az ázsiait, az afrikait és az európai alkategóriát – különböztetett meg, és ezzel a rassz fogalmának a megerősítőjévé vált.

A bősz aktivisták haragjától rettegő stockholmi polgároktól Linnét akár be is olvaszthatták volna, ha a Fradinak megfelelő AIK focicsapat vérmes szurkolói nem helyeznek kilátásba kemény pofonokat a lattén és cappuccinon felnőtt döntögetőknek.

Minden jó, ha vége jó:

sk2-20210505_182342.jpg

Linné marad, a betonkoporsónak mennie kell.

5 komment

Címkék: Stockholm Linné marad a betonkoporsónak mennie kell

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9816523186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2021.05.06. 13:18:45

Ne ujjongjunk, a győzelem csak átmeneti lehet - soha nem adják fel. A "Még egy esélyt!" szubkultúrája így működik. A demokrácia náluk úgy értendő, hogy addig rendeznek új- meg új szavazást, míg az (addigra már a többség megelégelte a hercehurcát és "távollétével tüntet") emberek majorítása nekik szimpatikusan nem voksol.
Az ördög a részletekben: meglehet, addigra már más szavazat felel meg nekik...

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2021.05.07. 09:47:13

@Mormogi Papa: A tegnapi híradóban megszólaltatták a művészt, aki szerint a betontömb nem szarkofág, hanem talapzat. (A "mennybemenetelt" nem kommentálta.)
:-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2021.05.07. 16:45:43

@Hobbiszakács:

Ez kábé olyan, mint a művész képe, akinek meg kellett festenie egy tablót "Hunyadi üldözi a törököket" címmel.

A kész festményen (amit meglepően hamar hozott a megrendelőnek) egy fákkal szegélyezett (un. Galéria erdő) patak látható, és sehol egy lélek...

A festőt persze kérdőre vonják:

- Hol vannak a törökök?

- Hát már átkeltek a folyón és elmenekültek.

- No és Hunyadi ???

- Hát Ő még nem ért oda...

:-P

Vidor Komor 2021.05.07. 19:26:23

Mielőtt megdorgálna valaki, javítsd ki a szöveget. A Homo sapiens sapiens egyetlen faj, annak vannak ilyen-olyan alcsoportjai (nézz utána). Kutyában: a pincsi és a bernáthegyi egy FAJnak a FAJTÁI. Növényben még cifrább a dolog, ott az alfajon (subspecies) kívül változat (varietas) meg alak (forma) is létezik, a termesztett növényeknek fajtái (cultivar) vannak. Van még klón, hibrid és vanília fagylalt.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2021.05.08. 07:00:30

@Vidor Komor:Faj helyettesítve alkategóriával. Köszi!
süti beállítások módosítása