Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

A vadon szava (Retro poszt)

2023.11.25. 06:01 :: Hobbiszakács

Volt egyszer, hol nem volt, még az Óperenciás-tengeren is túl volt egy hatalmasnak nem mondható erdő. Egy szép tavaszi napon váratlan incidens kavarta fel az addig békésen szálló digitális virágport: az erdőlakók közösségi Facebook-vitafórumán Dörmögi Dömötör lerókázta Csalavári Csalavért. A két pártra szakadt kommentálók egyre élesedő konfliktusának megoldása érdekében békéltető zoom-gyűlést hívtak össze.

roka_1.jpg

A Dömötört védők Csalavér sötét múltjáról tettek tanúbizonyságot.

– Engem megszívatott a sajttal – károgta a holló.

– Nekem lapostányérban tálalta a levest – kelepelte Kele.

– Mese habbal! – sipította a Csalavérrel szimpatizáló vörösbegy. – Dömötör gyakoroljon önkritikát!

– Miért? Talán nincs igaza? – motyogta Tapsi, akit a kirekesztő megjegyzéséért az ülést vezető Uhu azonnali hatállyal kizárt a további tárgyalásokról.

– Inkább arról meséljen Dömötör, hogy hányszor kapták rajta mancsával a mézes bödönben – mondta gúnyosan a farkas. – És ha már itt tartunk, követelem, hogy tiltsák be az ordas jelző használatát.

– Engem meg ne disznózzanak! – röffentette egy serteruhás.

– Ti beszéltek becsületsértésről? – csörgött a szarka. – Engem Rossini letolvajozott az operájában.

Mancsok emelkedtek a magasba.

Ki tudja, hány sérelemre derült volna fény, ha a technikában járatlan Uhu nem nyom rossz gombot, amitől az erdőlakók gyűlése véget ért.

Ha Uhunak több esze lett volna, az én mesém is tovább tartott volna.

4 komment

Címkék: A vadon szava

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr8918081284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2023.11.29. 15:22:22

Jó írás! Sajnos Uhunak a valóságban nincs még annyi esze sem, hogy időben megnyomja azt a gombot, .... meg ez amúgy is csak egy sztereotípia. A bagoly nem okos, a róka és a holló nem szereti a sajtot, stb. De az igazság senkit nem izgat ahogy régebben, úgy ma sem. És ha valaki megírja, majd befóliázzuk és megbüntetjük! Mert csak!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2023.11.30. 03:15:35

Volt 1X egy egérkénk. Nem vettük: önkéntes beköltöző volt. Vagy két évig lakott velünk, kapott mindig friss almot, elegendő koszt-kvártélyt - a mozgáshiány ellen pedig mókuskereket, amit gyakran használt. Nem volt válogatós: a mgtáp meg az asztali maradék mindig elfogyott. Egyetlen kivétellel; a sajot mindig fumigálta.
Miközben a könyvesboltokban jól fogyott a "Minden egér szereti a sajtot" című, mesekönyvnek álcázott pamflet; meg a belőle csinált színmű s a lemezboltokban a darab dalbetétjeinek korongja - a sajtot mégsem ette
A beste! Míg jómagam a sajté' odavan ,-)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2023.11.30. 05:48:32

@Attilajukkaja: Szerintem inkább kitaláció mint sztereotípia. Baglyok között akadhatnak buták, ami előítélethet vezethet. Mint a lopós szarka esetében. (Mert fekete vagy mert fehér. Vagy mert is-is.)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2023.11.30. 06:02:32

@Mormogi Papa: Eszi, nem eszi nem kap mást. :-)

Régen nem voltak annyira érzékenyek az olvasók. Mit szólnának ma a "Minden nyúl gyáva?" címhez? Pedig befogadó, és nem kiszorító, mint pl. a "Bátor kisnyúl esete a rókával." A "Minden görény büdös" szamizdat kiáltványt csak pult alatt lehetne vásárolni. (Játszom az ötlettel.)
süti beállítások módosítása