Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Hobbiszakács: @Vidor Komor: Még mindig előttem a járása... Ja, mit kérdeztél? Igen, észak fia/lánya nem öltözi túl magát. (2025.01.29. 09:11) Januári látképek
  • Vidor Komor: Tavaszodik... A cuciról jut eszembe, h a blokkunkban lakik albérletben egy finnországi leányka, aki nagyon vékonyan öltözik (nálunk nov.óta kb. tíz nap volt, amikor mínusz tíz fok alá süllyedt a hőm... (2025.01.28. 21:26) Januári látképek
  • Hobbiszakács: A fényképeket a Stockholmi Stadionban, a versenyt megelőző sajtótalálkozón készítettem. Régi szép idők... (2025.01.16. 08:40) Emlékeztek a 2010-es év legjobb 100 méteres futóira?
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Egy tipp: az éjszakai havazás után ezzel vígasztalom magam: www.webbkameror.se/djurkameror/namibia_desert/index.php (2025.01.11. 09:14) Ég- és földgömbök a Skokloster palota gyűjteményében
  • Mormogi Papa: Izgalmas! A hazai Levéltárban időnként kiállítanak egy többszáz éves felpumpálható (!) földgömböt a pumpájával. Kb 1 méter átmérőjű. (2025.01.10. 14:53) Ég- és földgömbök a Skokloster palota gyűjteményében
  • littke: "mindenki maga választhatja meg, hogy növény-e vagy állat."...na meg azt hogy himnemu avagy nonemu..... (2025.01.05. 19:33) A növények gyűlése
  • Mormogi Papa: Miért jó télen a kertésznek? Egyik melegágyból ki, a másik melegágyba be! (2025.01.04. 14:37) A növények gyűlése
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: A fenntartható kannibalizmus a jövő generációk iránt viselt felelősség: úgy kell ma együnk, hogy a utódaink elől ne vegyük el ennek a lehetőségét. :-) (2025.01.01. 08:52) Retro poszt - Szakácskönyv kannibáloknak
  • Mormogi Papa: Vicc a 70-es évekből: 3 kannibál beszélget - mit is ebédeltek? Az első: Ebédem egy spanyol misszionárius volt. Száraz, sótlan, sivány és rágós - nem túl jó. - Én egy francia leányzót ettem. Azok a p... (2024.12.31. 14:45) Retro poszt - Szakácskönyv kannibáloknak
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: A jégkorszakban minden előfordulhatott...Ja, hogy akkor még nem álltak a szobrok? Kicsire nem adunk :-) (2024.11.30. 08:49) A stockholmi moaik
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: No ez az eredeti lakóhelyükön nem esett volna meg :-) (2024.11.28. 22:33) A stockholmi moaik
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Lesz az is: hóból :-) (2024.11.28. 16:40) A stockholmi moaik
  • Mormogi Papa: - Te, ezeken már megint nincs sapka! (2024.11.28. 15:37) A stockholmi moaik
  • Hobbiszakács: @littke: Ma még tabu a béke, de egyszer ennek a háborúnak is vége lesz, és kezdődhet az óbégatás: "Miért hagytuk, hogy így legyen", és a "Soha többé háborút"... (2024.11.21. 07:33) Mi a teendő, ha nyakunkon a háború?
  • littke: Szóval a fehérbe öltözés nem kamu, Hirosímában akin sötét ing volt súlyos égési sebeket szenvedett. Nos nekem úgy tűnik hogy az Ukrajnai dologban russian roulett megy, nem tartom bölcsnek a nyugat ... (2024.11.20. 15:27) Mi a teendő, ha nyakunkon a háború?
  • Utolsó 20

Címkék

Capsicum 'Bogyiszlói' a stockholmi piacon

2024.08.28. 06:33 :: Hobbiszakács

sk2-ph-20240824_112621.jpg

Idén a stockholmi "svéd gazda piacán" a cserepes paprika a sztár.

sk2-20240824_112644.jpg

A Hungarian Hot Vax Chili néven futó "Bogyiszlói paprikát" 18 eurónak megfelelő 200 koronáért vesztegetik.

4 komment

Címkék: Stockholm Capsicum Bogyiszlói Bondens Egen Marknad Díszpaprika cserépben Hungarian Hot Vax Chili

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4418476473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidor Komor 2024.08.28. 22:47:37

Csavargásaim során találkoztam az EZPELETAKO BIPERRA csípőssel. Na, erről mondjál valamit! Aromás, nem éget nagyon, sajnos nem jutottam hozzá. Jártam ... városban, de nem volt időm felhajtani ezt a 'nagy hírű' paprikát.

Vidor Komor 2024.08.28. 22:51:24

Tudtommal az 5ooo Scoville érték még nem rettenetes. Amúgy a szelídebb, de aromás csípősöket kedvelem, de csak kis mértékben. Nem vagyok nagy csípős-párti. Kicsit, de finomat; ez másra is érvényes.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2024.08.29. 07:35:54

@Vidor Komor: Ismerősnek - és baszknak - hangzó név. Eszembe jutott, hogy kb. tíz évvel ezelőtt Molnár B. Tamás Bűvös szakácsában olvastam róla. www.buvosszakacs.com/2014/05/04/a-porkolton-tul/

Most, hogy kérdezed/mondod, ezt találtam a "Scoville-ről": chilifarm.hu/chili-erosseg-skala-kirandulas-scoville-be/?srsltid=AfmBOorUIfnCPCZG8a3g14ITpk1jGUlf2Gh1f1TVnAWrJnnNhYg69x2y

Vidor Komor 2024.08.29. 16:40:07

@Hobbiszakács: -nak küldöm. San Sebastian városában jártam, amit a derék baszkok Donostiának mondanak (erről jut eszembe: az egyik magyar hetilapban olvastam egy útirajzot, amelyben úgy írtak erről a valóban csodálatos városról, h nem említették meg a város baszk nevét). Kb. 2o órányit töltöttem a városban, a 4. Caminóm idején, másnap reggel már mentem is tovább. A 2. utamon a francia oldalról kezdtem zarándoklatot, az esti misén spanyol és baszk nyelven köszöntötték a zarándokokat. A baszk olyan idegen az európai embereknek, mint a magyar. További jó paprikás hangulatot. Különben az ezpeletako a francia Espelette városka nevéből képzett melléknév. Pl. kalocsai paprika...
süti beállítások módosítása