Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Lá! Lá!

2020.09.09. 07:21 :: Hobbiszakács

A makro objektívvel felszerelt A51-es "mobilkamerámat" a közeli erdőszélen álló hangyaboly lakóin próbáltam ki.  

sk2-ph-20200824_131822.jpg

A sarlóra emlékeztető csáprágójukat mutogató „lák” - ahogy annak idején a kétéves kisfiam nevezte a hangyákat - gyanakodva figyelték az eget eltakaró óriást.

A kisfiam sokáig nagyság szerint osztályozta az állatokat. Ha hangyák masíroztak a konyha padlóján, vagy darázs szállt a limonádés pohár szélére akkor-t, ha pedig veréb csipegette a terítőre hullott morzsákat, akkor-t kiáltott. A négylábúak, mint Muki, az utca kutyája és a sóderrel megrakott szekeret húzó nyugdíjas gebe épp úgy ”lölö” volt, mint az oroszlán a TV-ben vagy a sárkány a képeskönyvben. Úgy tűnt, hogy a fejlődése megreked a „lázás” és a „lőzés” szintjén.

Egy forró nyári délután a szomszéd cukorkagyár fölött sötét felhők jelentek meg. Az ablakot becsuktuk, a pincében téglákra állítottuk a szúrágta, régi bútorokat, és lavórokkal felfegyverkezve vártuk a felhőszakadást. Az első esőcseppektől sajátos illat keveredett a levegőbe. A záporszagot jeges fuvallat követte, aztán eleredt az eső. Hajlongtak a fák, hunyászkodtak a büszke rózsák, az ablakpárkányon dobszólót vertek a cseresznye nagyságú jégdarabok.

Az ereszcsurgás elhalkult, ölbe vettem a kisfiamat, és kimentem felbecsülni a kárt. A kerítés melletti bokrok lehajlott ágait óvatosan félrehajtva szemléltem a jég pusztítását. – Lá! - kiáltotta a kisfiam. – Hangja sírósra váltott. – Lá, lá!

sk2-ph-20200824_133410.jpg

A bokor leveleire menekült vöröshangyák mintha csak arra vártak volna, hogy az első kézügybe eső ellenségen kitöltsék a bosszújukat.

Aznap hallottam utoljára lázni és lőzni a kisfiamat.

2 komment

Címkék: Lá! Lá! Lák és Lők Galaxy A51

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr516194336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"saját levében" · http://sajatleveben.blogspot.com 2020.09.18. 14:00:25

:)
Az érzékeny gyerek mellett az objektív is irigyelni való dolog!

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2020.09.19. 12:00:42

@"saját levében": Az objektív - pontosabban a telefonon levő 4 darab objektív - pazarul működik. A "szín visszaadás" már nem. Napfényben jó, de bent, teremben dominál a vörös szín. Lásd a piacon készült fotókat.
süti beállítások módosítása